[]

Vücut Geliştirme ve Strongman Egzersizleri Farkı

Merhaba. Şimdi benim spor salonuna gitme amacım six-pack bir karna ya da "ripped" bir vücuda sahip olmaktan ziyade gücümün sınırlarını zorlamak. Yani estetiğe değil, işlevsel kaba kuvvete sahip olmak istiyorum. (Hayır, kimseyi dövmeyeceğim.) Profesyonel strongman egzersizlerinin çoğunu spor salonunda yapma imkanımız yok. Peki vücut geliştirme programı ve diyet bu amaca adapte edilebilir mi? Ya da bu işi amatörce yapacağımdan dolayı vücut geliştirme de aynı kapıya mı çıkar?

Bonus soru: intermittent fasting bu amaca uygun mudur?


 
Bu konuda @arnold schwarzeneger, @yuzuklerin beyefendisi ve @sage nickli arkadaşlar guru konumundadır sözlükte, entry'lerini okursanız iyi bir başlangıç yapabilirsiniz konu hakkında bilgi edinmeye. Benim de kafamda aynı sorular olduğu için (kası görüntü amaçlı şişirmek değil, kodum mu oturtabileyim istiyordum. edit: şaka şaka, epey kuvvetsiz hissediyordum kendimi onu aşmaya çalışıyorum ben de) epey soru sordum kendilerine.

Rugby'cilerin antreman programlarını da inceleyebilirsiniz, birçoğu aşırı kaslı görünen tipler olmamasına rağmen oldukça kuvvetli insanlar.
  • sevgikusunkanadinda  (08.03.15 15:28:04 ~ 15:39:12) 
Strongman antrenmanının spor salonunda tam olarak icrası zor. Powerlifting çalışılabilir ama. Temel egzersizlerde güçlenmeye çalışacaksın. Ama önce onları yüzde yüz doğru formla yapıyor olman lazım. Sonrasında Stronglifts, 531, Smolov gibi sistemlere dalarsın. Bunları VG rutinleriyle harmanlayarak hem kütle, hem de kuvvet kazanımı mümkün. Zaten naturel VG için en doğru yaklaşım kuvvet rutinlerine yoğunlaşmak bence.

Intermittent fasting bu amaca gayet uyar. Carb-Backloading ile kombine edersen temiz kütle de elde edersin.
  • arnold schwarzeneger  (09.03.15 07:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.