[]

mail'den IP bulmak mümkün mü?

birinden bir miktar alacağım var. mail'lerime yanıt vermiyor birkaç aydır. hakkımı kanuni yollarla aramayı düşünüyorum ancak delillerimi daha da kuvvetlendirmek için mail'in atıldığı adresi bulmayı düşündüm. attığı mail'in ip adresini veya gönderildiği yeri bir şekilde bulmak mümkün müdür?




 
iyi de hiç bilgi vermemişsin ki.

adamın maili hangi servis sağlayıcıdan? ona bağlı çünkü. hotmail, gmail, yahoo?

gmail'de mümkün değil mesela. hotmail'de eskiden mümkündü ama son durum nedir bilmiyorum bence artık onda da mümkün değildir.
  • cthulhu  (08.03.15 14:52:13) 
bu üniversitenin kendi server'ından sağlanan mail adresi. tu-... şeklinde


  • KidLazer  (08.03.15 15:02:28) 
hala cımbızla bilgi almaya çalışıyoz.

üniversite maili ise ip adresi olma ihtimali var. senin kullandığın servis sağlayıcı ne peki?

gmail'e göre anlatıyorum. maili aç. sağ üstteki menüden "show original" tuşuna tıkla. orada X-Originating-IP diye bir değer varsa orda ip adresini gösterir. yoksa yoktur.
  • cthulhu  (08.03.15 15:09:16 ~ 15:11:13) 
mümkün. yasal yollardan bir aydan fazla süre uğraştırır yalnız.


  • cetoxim  (08.03.15 15:18:38) 
hacım ne soruyosan cevapladık cımbızı nerden çıkardın anlasam sormam zaten:)

kızın maili tu-.. şeklinde üniversite mail adresi benim kullandığım ise hotmail hesabı. hotmail'de mümkün mü?

@cetoxim
ben kendim bulma niyetindeyim öncelikle savcılık vs. almanyada tam nasıl işliyor bilmiyorum. açıkcası benim öncelikli amacım resmi bir yazı yazıp bak bunu dedin maili attığın adres de senin eski evin adresi kaçarın yok ödeyeceksin diye göz dağı vermek mahkeme vs. bu yol tutmazsa artık
  • KidLazer  (08.03.15 15:23:23) 
kendin bulamazsın. mail'ın çıktığı smtp'yi görürsün ki o da mail sunucusunun verisidir. Düzgün kurulmuş sunucular kaynak ip verisini headerda taşımaz. hatta taşıyorsa çoğu zaman bu spam işaretidir (spamassasin puanı 1 mesale bunun).

Alternatif yol olarak kontrolü sende olan bir sunucudan tekil bir link yaratırsın. linke basıldığı zaman gelen veriyi kaydeder, hatta karşı taraf dikkatsiz veya bilgisizse cookie ile biraz veri de alabilirsin. Farklı bir adresten,i kabul edilebilir bir gerekçe ile o linke basmasını sağlayacak bir mail gönderebilirsin.
  • rygard  (08.03.15 16:20:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.