[]

barmenlere ve içkiseverlere: long island iced tea

alkol tadından nefret eden, sadece bira içebilen biriyim. ama sarhoş olmayı pek severim. biraya da 8 ay ara verdim, geçen carlsberg aldım dörtlü carrefour'dan, yarım şişe içebildim. geçen sene falan çok severdim halbuki.

dediler ki bu long island iced tea'de alkol tadı bile olmaz amma fena çarpar. biraz karıştırınca baktım ki bir bardağı 2-3 bira şişesine denk gelecek oranda alkol ihtiva etmekteymiş. ama gidip buna dışarda para verecek değilim, yapması da zor değil gibi görünüyor, malzemeleri alıp evde kendim yapayım diyorum. hem ucuza gelir. hepsinin maliyeti 200 lira belki daha fazla oluyor ama iç iç bitmez o yav 2cl koyuyorsun hepsinden. 70'lik alsan 35 bardak çıkar.

sorum şu: cidden alkol tadı almıyor muyuz bunda? ya da çok mu az oluyor? bira ayarında bir şeye razıyım. daha fazla alkol tadı olmasın ama. midem kaldırmıyor. benim düşündüğüm, "bu iyiymiş" dediğim tarif şöyle,

2cl vodka
2cl tekila
2cl cin
2cl rom
2cl cointreau (ya da öyle bi şey, portakal likörü)

üstüne taze sıkılmış limon suyuyla kola. buz muz bi de. ne kadar alıyosa. olur mu böyle? nasıl yapayım ya da siz ne dersiniz?

tek derdim mümkünse ucuz yoldan, alkol tadı almadan sarhoş olmak. başka öneriler de alabilirim. eskiden ne güzel 3-4 bira yuvarlar yamulurdum, şimdi onu da yapamıyorum. bir şişede başlıyorum öğürmeye.

 
evet aynen bu şekilde. kokteyli karıştırmayı unutma.

bi de illa 5 beyaz olacak diye bir kaide yok. elinde bu 5 taneden 3 tanesi varsa çekinme gene yap. büyük bir fark olmaz.

ayrıca lynchburg lemonade'e bir göz gezdir. long island'dan biraz daha hafiftir ama içimi daha kolay. özellikle yazın çok güzel gider.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (08.03.15 13:59:24 ~ 14:44:28) 
eğer ekşi tatları seviyorsan ben geçenlerde şöyle bişey denemiştim, basit bir şey ama tadı çok hoşuma gitti;

bildiğimiz churchill (1 şişe soda, 1 - 1,5 limon, 1 çay kaşığı tuz, köpüklü mis gibi)

üstüne 2 shotluk tekila döküyorum, hayatımda bundan daha güzel bir içki tatmadım. tabi ekşi-tuzlu tatları ne kadar sevdiğine de bağlı.

edit: 2 tanesi kafanı mayhoş bir kıvama getiriyor, tuzdan dolayı vücudunu susuz bırakmamak için de biraz su içersen ağrısız sancısız güzel bi kafan oluyor.
  • calligrapher  (08.03.15 14:02:16 ~ 14:22:54) 
yarım şişe birayı içemedim diyorum adam single malt viski diyor, canıma kastın mı var birader?


  • what is love  (08.03.15 14:02:42) 
abi adam birada oguruyorum diyor viski içse hayatı kayar herhalde.

bence bi kasa mariachi al onu iç abi. lıkır lıkır gidiyor, biraz uzun sürebilir sarhoş olman ama en azından tadı fena değil.

ya da para varsa malibu al ananas suyu ile iç. meyve suyu gibi gidiyor namissiz.
  • mattiadestro  (08.03.15 14:03:29) 
Alkol tadına bayılmıyorum ama kokteyller gerçekten güzel oluyor. En çok long island iced tea, sex on the beach ve ocean breeze içebiliyorum. Bunu beğenen bunu da beğendi yapabilirim. Hepsinde aldığın alkol tadı çok az, hatta ocean breeze bildiğin pembe Arı Maya'lı silgi gibi kokuyor, tadı da o yönde. Şöyle bir tarifi var.
www.drinksmixer.com

Mojito da fena değil ama tam yaz içkisi.

Bunların bilcümle tarifleri internette var, arkadaşlar markadaşlar internetten bakıp bakıp yapıyorlar.
  • aychovsky  (08.03.15 14:25:37) 
yani vodka tekila cin ve romun içinde oldugu bir şeyi alkol tadı sevmeyen biri ne kadar sevebiliyorsa o kadar seversin. belki ben alkolünü fazla koydugum/koydurttugumdan net alkol tadı geliyor iced tea yerine colalı içtigimden onun tadı aroma katıyor sadece. seni bilemiyorum bir dene derim kötü olmayan bir mekana gidip 25-35 lira verip. elin alışık degilse iyi mix shake yapamazsın.


  • the coolest dude  (08.03.15 15:09:08) 
alkol tadı sevmeyen biri için mükemmel bir kokteyl long island. barmen olmama rağmen alkol tadı ben de çok sevmem ve ne zaman içecek olsam long island içerim. ancak şöyle bir şey var: eğer bu kokteyli yapmaya karar vericeksen malzemeden kaçma. "toplamda 200 tl'ye patlar bana" demişsin. o parayla gidip stolichnaya, gordon's gin, bacardi, cointreau yerine istanblue, saga cin falan alırsan o kokteyli de biraz zor içersin. bacardi yerine bırak ucuz bir muadilini, havana club veya captain morgan koyduğumda bile aradaki fark belli oluyor.

yapacaksan, bence masraftan kaçma. yok eğer kaçayım dersen kokteyl biraz kalitesiz olabilir ama bu durumda da 3-4 sıkım şeker şurubu ekleyerek azıcık tatlandırabilirsin.
  • lesmiserables  (08.03.15 16:17:34 ~ 17:01:26) 
alkol tadı sevmeyen ve şekerli şeyleri seven biri olarak likörlü koktelyleri seviyorum ben de. özellikle cardinal melon ( kavun aromalı likör), amarula/kahlua/baileys ( kısaca kahvemsi aromalılar), safari, archers filan gibi şeylerle yapılan koktelyler hem rahat içiliyor, hem şekerli olduğundan çok daha kolay çarğıyor.
alıp kendin karıştırmayı sevmiyorsan ve istanbuldaysan kafe pi veya thales e git koktely listelerini karıştır. barmenle de fikir paylaşımı yap. bence kendine en uygun şeyi bulacaksın

  • ladonna  (08.03.15 20:38:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.