[]

Fitness'ta stretch hareketlerinin önemi

Selamlar,

İyisiyle kötüsüyle haftada 4 gün spor salonuna gidiyorum. Sırt+kol ve omuz+kol (bazen 1-2 hareket göğüs) şeklinde bir çalışma programım var.

Hareketler arasında kaslardaki gerilimi azaltmak için açma germe hareketleri yapıyorum, ancak program bittikten sonra pek çok kişide gördüğüm gibi matın üzerine oturup 10-15dk'lık stretch hareketleri yapmıyorum.

Yapmam gerekir mi? Yapan arkadaşların amacı nedir?

 
evet yapmalısın, kaslardaki zedelenme ve sakatlık riskini minimale indirmekte.

spor sonrası en iyi soğuma yöntemi strectching bu yüzden.

www.fitday.com
  • neferkitty  (08.03.15 11:56:06) 
laktik asitle başa çıkmanın en iyi yolu soğuma ve esneme. ne ağrın olur ne yorgunluğun.


  • alperz  (08.03.15 12:05:40) 
kas yırtılmalarını önlemek bildiğim kadarıyla.


  • maviyesilalgler  (08.03.15 12:14:18) 
2 neden var bildiğim. dahası vardır da benim bildiğim bunlar.

myosin ve aktin iç içe geçmişken büyüme devam ediyor dinlenme fazında. eğer esnemez isen kas dağılımını yani hacmi homojen yaymıyorsun. bir de spor sonrası laktik asitin kastan ayrılmasını kolaylaştırıyor. hele de hamlaşmış bir kas için zorunluluk. sonra 2 gün gülemiyorsun, hareket edemiyorsun.
  • wiillii  (08.03.15 12:23:59) 
Uzun vadede sakatlıkların en büyük düşmanı. Ama spor öncesi statik esneme yapma.


  • arnold schwarzeneger  (09.03.15 07:58:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.