[]

suradaki those kullanimini aciklayabilir misiniz?

Prepositions are those words generally indicating place?

edit: bası ve devammı su sekılde

Grammar in focus:

Prepositions are those words generally indicating place, time, manner and movement that serve to clarify the relationship between other words (nouns, pronouns, verbs, and adverbs).

 
Ek cumle icin baglac konumunda kullaniliyor. Reduction gibi.

This is what i want daki what da boyle.

Prepositionlar (ki onlar) genellikle yer bildiren kelimelerdir.
  • thracian  (08.03.15 10:35:21) 
"Burada bir ek cümle olduğunu sanmıyorum, çünkü iki tane fiil yok. This is what i want"ta iki cümleyi birleştiriyoruz, burada iki cümle yok.

those bildiğin "şu" gibi burada. İşaret sıfatı da gibi ama tam da değil. "Şu yer belirten kelimeler mi edat?" ama belirli bir kelime gösteriyor mu, öncesi ve sonrası var mı konuşmanın, bilmiyorum. Bir öncesi varsa, kelimeleri gösteriyor olabilir "Nah şu kelimeler mi edat?" diye.

Eğer burada daha öncesi yoksa konuşmanın, vurgu anlamı var gibi daha çok. "We are those people who stand up for what they believe in" desek örneğin who ve what bağlaç olurdu. "those" burada "Tam da o insanlarız" anlamına gelmiş. Burada those yerine "the very" de kullanabilirdim. "We are the very people who stand up for what they believe in"da diyebilirdim. Burada da sanki "Edatlar yer belirtmek için kullanılan kelimeler midir tam olarak" gibi bir şey sormuş.

Ya da "falan" anlamına daha fazla gelebilir "Edat dediğin yer belirten kelimeler falan mı" diye. Bu daha da yaygın bir kullanım üsttekine göre.

Bu arada cümle soru cümlesi de değil ama sonunda soru işareti var diye öyle yorumladım. Eğer soru işareti yanlışlıkla geldiyse, yukarıdaki anlamların soru cümlesi olmayanları olarak açıklayabilirim. Yani "Yer belirten şu kelimeler edat" veya "Yer belirten kelimeler tam da edat oluyor işte" veya "Yer belirten kelimeler falan edat oluyor, işte bunlar hep edat" gibi.

Edat dediğim de in, on, at, vb.
  • aychovsky  (08.03.15 11:17:03 ~ 11:21:12) 
Prepositions are those words generally indicating place, time, manner and movement that serve to clarify the relationship between other words

Dedigim gibi birlesik cumle var burada.

Verdigin uzun cumlenin devamindaki that da those...that'in kalibinin diger parcasi.


Yukarida anlatilan seyin de gercegi yansittigini zamnetmiyorum ki zaten duzgun cevrilememis.

Prepositions are those words generally indicating place, time, manner and movement that serve to clarify the relationship between other words 

Prepositionlar (edatlar); genellikle diger kelimeler arasindaki iliskiyi aciklama hizmetinde bulunan zaman, durum ve yer bildiren kelimelerdir.

Not: eger cumle icinde virgul koyabiliyorsaniz buyuk ihtimal reduction vardir:


Prepositions are those words (,) generally indicating place, time, manner and movement ...
  • thracian  (08.03.15 12:04:28) 
Cümlenin devamı olduğunda thracian çok haklı. Cümlenin devamı olmayınca anlamı farklılaşabiliyor.


  • aychovsky  (08.03.15 12:09:06) 
Tum kelimeler icerisinde bir grup hakkinda konusacaksin, o nedenle those words diyor yani "şu tarz kelimeler" gibi bir sinirlandirma yapiyorsun. Devaminda da şu ile ne kastedildigini acikliyor.


  • sckxyss  (08.03.15 12:10:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.