[]

mavi ekran sonrası tuhaf olaylar

selamlar.
dün windows update defender'la ilgili bir güncelleme kurarken birden mavi ekran aldım. pc yeniden açıldığında bir tuhaftı, restart atayım dedim kapatırken dondu. aha sıçtık diye düşünürken bir daha kapayıp açma sonucu makine normale döndü, o zamandan beri de düzgün çalışıyor.

ama bazı tuhaf olaylar yaşandı. mesela system restore ile bari son geri dönüş noktasına döneyim dedim, bütün geri dönüş noktalarım silinmiş.
iki hard drive'ım var, windows c'de kurulu, bu diskte ssd var ve yaklaşık 10-15 gb boş yer vardı. bu olaylar yaşandıktan sonra boş yer 55 gb görünüyor. birden 40 gblık veri silindi ve neyin gittiğine dair hiçbir fikrim yok.

mavi ekran sonrası birden windows'un kurulu olduğu hard diskinde böyle bir durum yaşayan var mı hiç? ya da bu konuyla ilgili bir fikri olan? kıllanmalı mıyım? epey kapsamlı bir virus taraması yaptım, bir şey çıkmadı.

 
silinen verilerin kişisel dosyaların olduğuna emin misin? eski yedeklemeleri veya güncelleme geçmişini silmiş olabilir?


  • cetoxim  (07.03.15 23:27:35) 
hiçbir şeye emin değilim ama kişisel dosyalarımın çoğu diğer diskte. c'de genelde sistem dosyaları veya bazı programların konfigürasyonları falan var. tamam eski yedekleri, güncellemeleri falan silsin diyelim, 1- niye mavi ekran aldım? 2- 40 gb az buz değil yani biraz korkuttu.
bilgisayar şu an sorunsuz çalışıyor yalnız, kuruntu yapıyorum belki. bir de burası amma doldu temizlemek lazım diyodum, machine learning böyle bişey mi acaba :)

  • sleth  (07.03.15 23:51:57) 
mavi ekranı sürücü hatalarında alırsın. windows defender ile bazı sürücüler yüklüyor(güvenlik sürücüleri). mavi ekranı sürücü hatasından almışsındır.

sonuçta sürekli güncelleme yapan biri olduğundan arada kendiliğinden yedekleme almıştır veya güncelleme geçmişini hafızaya atmıştır.
  • cetoxim  (08.03.15 00:36:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.