[]

kimseye ilgi duymamak, kimseyi çekici bulmamak.

son bir kaç yıldır böyle bir durum var. yalnızca film dizi karakterlerine (onda da oyuncunun kendisi değil) ve ya kitap karakterlerine ilgi duyuyorum. şöyle ağız tadıyla hoşlandığım, görünce heyecanlandığım kimse olmuyor. güzel bir kadın değilim ve tipime göre belki de beklentilerim yüksek, bundan mı kaynaklanıyor acaba? ama öyle bile olsa, benim için fazla düzgün tipli olan gerçek insanlara yine de ilgi duyardım gibi.
yani 19. yy romantik edebiyatı ve batman seven, beyaz tenli koyu renk saçlı falan diye giden bir listem var. acaba beklentilerim nedeniyle mi, yoksa haikaten 25 yaşından sonra hoşlanma ilgi duyma kayboluyor, elimizde olana razı oluyoruz ondan mı?



 
İnsanlar eciş bücüş ve kültürsüz. Haksız değilsin.


  • kargn  (07.03.15 20:00:52) 
25 ten sonra hoşlanma ilgi duyma kayboluyor mu cidden?

9 ay kaldı o zaman acil birini bulmalıyım
  • indescribable  (07.03.15 20:01:22) 
bana da öğretsene her gün birinden hoşlanıyom ya.

bence beklentilerin yüksek. ama beklentilerin ne olursa olsun biri çıkıp karşına kalbini güp güp attırsa ortada beklenti falan kalmaz. o anı bekle.
  • rayde  (07.03.15 20:12:41) 
belki lezbiyensindir ama farkında değilsindir :/


  • hailtothethief  (07.03.15 20:15:34) 
ben olsam sana bakmazdım mesela, bir de böyle düşün.


  • devorgilla the gunslinger  (07.03.15 20:16:36) 
hevesinin kaçmasıyla alakalı bir durum. bir yerden sonra eeeaah diye bir hal geliyor. her ilişki başlar ve biter diye düşünüp başlasan bile 4 kolla sarılıp öyle deli gibi sevemiyorsun. çoğu insanda ilgi duyamamak mevzusunu gördüm bence sana has değil. biraz çağ ile alakalı biraz yaş biraz türkiye falan filan. genel bir konu yani. az buçuk zekiysen akıllıysan zaten aşk meşk işlerini saçma buluyorsun, öyle formalite sevgili yapıp bitince 3 gün üzülüyorsun en fazla falan.
beklentilerini yüksek tutma ama hoşlanacagın biri cıkarsa zaten beklentiler uçar gider.

  • birtutamkarabiber  (07.03.15 20:17:16) 
heves kaçmasıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum, hayatımda sadece bir kıza dokundum ki ona dokunmayı da pek istememiştim yani, buna rağmen ben de aynı durumdayım. işte romandır dizidir filmdir anca oradaki karakterler ilgimi çekiyor. 20'yim daha. doymuşluk ya da bitmişlik, tükenmişlik falan etken değil bence. şahsen manyak olduğumu düşünüp kenara çekiliyorum, hiç sormadım kendime aa niye hoşlanamıyorum diye.


  • what is love  (07.03.15 20:19:32) 
beklenti yüksekliğinden veya kişiliğinin stabilleşmesinden kaynaklanır. artık eskisi kadar esnek (karakter olarak) davranamazsın. karşındaki beklentilerini karşılayan biri de bu esnek davranamama yüzünden uzaklaşabilir.


  • tururo  (07.03.15 20:28:32) 
İnsanları mı merak etmiyorsun acaba? Kitaplarda veya dizilerde birilerinin tipini görüyorsun ama ondan öte onların dünyasını yaşıyorsun, tanık oluyorsun ve ondan etkileniyorsun. Tip sadece buji gibi ateşliyor. Ama gerçek hayatta kimsenin dünyasını merak etmiyorsun da dolayısıyla senin için bir kabuk olarak mı kalıyorlar? Beklenti yüksek olunca da kabuk olmaya mahkum oluyorlar sanırım. Belki birilerini tanımaya çalışırsan ten rengi o kadar da fark etmeyebilir.


  • aychovsky  (07.03.15 20:33:37) 
malesef o dizilerde gördüğün aksiyonlu ve kuul takılmacaları gerçek hayatta bulamazsın. mankenleri görüp türk kızlarını beğenmeyen erkekler gibi düşün.

heyecanlanma olayının başta olması benim için bi avantaj değil zaten. tanıdıkça, hikayesini öğrendikçe, zaaflarını sevimli buldukça aşık olmak daha güzel geliyor bana. bunun için de ilgi lazım.

hoş değmeyecek insanlar için vakit harcamış da olabilirsin ama illa ki ufkunda değişme olur.
  • seksen9  (07.03.15 20:50:04) 
Şöyle ağız tadıyla hoşlanılacak, görünce heyecanlanılacak birileri yok çünkü.

Filmleri kitapları zevkimize göre seçebiliyoruz ama insanlar sürpriz ne çıkar kestirmek güç. keşfetmeye değer birine rastlayana kadar uzaktan izlemeye devam etme niyetindeyim.
  • legolasin son oku  (07.03.15 21:00:04) 
29m
ben de ingiliz aksanı ile ingilizce konuşan ya da fransızca konuşan ya da arp çalan kadınlara ilgi duyuyorum ama bunun bendeki toplam etkisi %5. bütün bu söylediklerimi yapmaktan ziyade insanları kalıplara sokmadan tanımaya çalışıyorum.
ben de söylediğin gibi yakışıklı bir adam değilim ama gerçekten çok çok çok güzel bir kadın sadece bu özelliğinden dolayı beni ırgalamıyor büyük oranda.
sanırım anlaşabilmek ve fiziksel çekim ve süprizlerin yarattığı belli bir oran bende başkasına karşı ilgi duymama neden olabiliyor.
  • rakicandir  (07.03.15 22:42:40) 
25 yasina kadar bir umut var. o yastan sonra, erkeklerin cogunun kamil kadinlarin cogunun kezban oldugunu anliyorsun. eskiden gozunu ayiramadigin hatun bir bakmissin kilo almis cirkinlesmis. erkek de evden ise isten eve bir adam olmus, tek aktivitesi tv karsisinda oturup mac izlemek olan bir adama donusmus...

siradan bir kadin oldugunu kabul etmen, buyuk bir erdem ki bu seni siradanliktan cikarir. ekside bir yazar kiz vardi zamaninda, tesaduf eseri tanistik konustuk. yasi kucuk oldugu icin ilgilenmedim. neyse ya bu kendini oyle bir sey olarak anlatiyor ki dedim bu liv tyler gibi bir sey elf elf! ben de dinliyorum oyle. bir gun merak ettim, resmini yolla dedim. allahin yarattigina bir sey denmez ama armut tipi vucut, burun da orantisiz..bana kendini o kadar ovmese beklentim o kadar yuksek olmayacak tip olarak. nereden nereye geldik :) konusasim varmis..bu arada anlattigin tipler genelde bigbang theory'deki karakterler gibi. benim arkadas cevrem bir ara oyleydi :D
  • ubi dubium ibi libertas  (08.03.15 00:21:16) 
Beğenilmediğin için kendine bir savunma mekanizması kurmuşsun.


  • arnold schwarzeneger  (09.03.15 08:08:39) 
aha ben, aynı ben


  • ishak77  (09.03.15 08:11:54) 
türkiyede aynı anda 19. yy romantik edebiyatını ve betmeni seven toplamda 250 300 kişi vardır yoktur. liseli kızlar gibi hayaller kurmuşsun :) dünyada öyle dengim, ruh ikizim, aradığım özellikler türünden insanlar yok. herkes ayrı telden çalıyor. olabildiğince yanında mutlu olabildiğin birini bulup eğlenmeye bakmanı tavsiye ederim. bi de yazdıklarından bu konuda deneyimsiz olduğun sonucunu çıkardım. 25 yaş biraz geç, eğer birini bulma düşüncen varsa bence elini çabuk tut. 5 6 sene sonra bugünkünden daha solmuş kırışmış ve abladan teyzeye giden yola yavaştan girmiş olacaksın. yoksa keyfine bak ama belli ki durum seni biraz kıllandırmış, gelmiş buraya sormuşsun.


  • mistreated  (09.03.15 08:23:24) 
@arnold belki haklısınız ama, beğenilmediğimi düşünmem için bir sebep yok aslında. pek sosyal ve arkadaş canlısı bir insan olmamama rağmen, yeterli sıklıkta erkekler taraafından, yemeğe ya da kahve içmeye çağrılıyorum, sürekli görüşmek ve bir ilişki kurmak isteyenler de oluyor.

sorun bu insanlarla, zaman geçirdikçe en ufak hayat görüşlerine davranışlarına ilişkin kusurda, ciddi anlamda kendimi yabancılaşmış hissetmem, o kişiye sinir olmam, hatta afedersiniz bu ne kafa sikiyor diye düşünmem. yani biri ciddi ciddi burç muhabbeti, pozitif düşünce kişisel gelişim kitaplarından alıntılar ya da kadının rolü evidir yuvasıdır ya da kendi işiyle parasıyla övünme anlamına gelecek şeyler söylediğinde, birden o kişiyle buluşurken ne kadar, olabilir aslında da çok da fena değil diye düşünmüş olursam olayım, birden soğuyorum. sonra da umursuzluğa düşüyorum, kimseden hoşlanamadığım için.


@mistreated yani özellikle benimle aynı şeyleri sevmesi değil istediğim. ancak futbol izlemek, iddia oynamak, magazin eki okumak, kadınlar şöyle leş kezban dışında, arabası dışında, yüzeysel ve saçma sapan politik görüşü dışında konuşacak bir şeyi, ciddi anlamda ilgi duyduğu spesifik bir şey olsun istiyorum. yani atıyorum benim ilgi alanlarımla alakasız bile olsa, su altı belgesellerine bayılan amatör olarak dalış yapan ve bundan saatlerce hevesle bahsedebilecek biri, gayet ilgimi çeker.
pek tecrübesiz sayılmam aslında, şimdiye kadar pek çok ilişkim oldu ancak hiç biri 6 ayı tamamlamayan hep kısa süreli ilişkilerdi. zira gençliğimde daha şıpsevdiydim, hemen hoşlanırdım, ilişkilerim de daha fizikseldi ama o zaman bile, kolayca ilgimi kaybederdim. şimdi komple ilgi duyamıyorum.
  • alice practice  (09.03.15 10:39:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.