[]

bu kelimeler neden böyle anlama sahip?

dikkat ettim de, "swear" hem "yemin etmek", hem de "küfretmek" anlamına geliyor. keza, "oath" da "küfür" veya "yemin" anlamına geliyor.
neden küfür etmekle yemin etmek hep böyle yan yana?



 
bizde de var aynisi.

anam avradim olsun. hem kufur barindiriyor hem yemin.
  • mayeskuel  (07.03.15 18:06:29) 
sacmaladim mi acaba?


  • mayeskuel  (07.03.15 18:20:56) 
(git: english.stackexchange.com), şurada biri açıklamaya çalışmış, bir bakın.


  • vonkaiser  (07.03.15 18:38:31) 
@mayeskuel: hayır, ne saçmalaması :)
ama o aradağım cevap değil.

  • m e b  (07.03.15 19:29:07) 
Türkçe'de de asıl anlamının tam tersi anlamda kullandığımız kelimeler var ya. Şu an aklıma gelmiyor ama fark ettiğimde "oha, anlam esnekliğine gel" demiştim kendi kendime.


  • yirmisantim  (07.03.15 19:38:51) 
yemin, bağlılık, sadakatini ilan etmek pre-modern dönemde daha farklı bir anlam ihtiva ediyordu, ingilizcenin modernize olmasıyla bu anlamlar yitip gitti kelimeler hala onları taşıyacak yetiye sahip olmasına rağmen. birine bağlılık bildirmek, yemin etmek de o dönemde pekala başka biri(ler)ine veya birilerinin tanrısına, tanrılarına küfretmek anlamına da gelebiliyordu pekala; şeklinde bir tezim var. bu dediklerim oath ile ilgili ama, swear ona nazaran şahsi bir yemin etme halini ifade ediyor, bir dine, tarikate bağlanma gibi bir anlamı yok.


  • dafaiss  (07.03.15 19:59:25) 
küfür gizlemek demektir


  • partizan  (07.03.15 19:59:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.