[]

Hasar Kayıtlı Araç alma sorunsalı.

Selam galyalılar. Şimdi araç işlerinden anlayan dostlardan tavsiyeler ve fikirler beklemekteyim. Elimizde 20bin tl gibi bir mebla bulunmakta. Sahibinden'den bu paraya göre hasar kayıtlı ve yaş bakımından az yıla sahip bir çok araç bulduk , fakat araçların hasar kayıtları bulunmakta. Bu araçlar yaş,km ve fiyat bakımından diğer araçlara göre daha makul. Hasar kayıtlı araç almanın nasıl bir dezavantajı vardır ? Sonuçta araçlar tamir edilmiş ve yenilenmiş gibi duruyor.




 
hasar kaydına göre değişir. iyice incelemek lazım. mesela bir araç var, hasar kaydı oluşturulmuş atıyorum 25 bin tl hasarı var. ben böyle bir araç alacak olsam öncelikle hasarı bir incelerim, kazanın fotograflarını görmek isterim, serviste yapılacak işlemleri görmek isterim. kafa kafaya çarpışmış ve 25 bin tl lik hasar kaydı oluşturulmuş aracı almak mantıklı değil. ama atıyorum yine 25 bin lik bir hasar var, fakat hasar bariyere sürtmeden vesaire oluşmuş bir kaporta hasarı, ozaman aracın motor ve yürüyen aksamını tanıdığım bildiğim bir ustaya kontrol ettirmek suretiyle alabilirim.

uzun lafın kısası önemli olan aracın hasarında motor ve şasisine yani yürüyen aksam dediğimiz kısımlara bir zarar gelmemiş olması. kaporta hasarı tolere edilebilir.

unutmadan bunun dışında aracı elden çıkarırken zorlanabilirsiniz, sizin gibi düşünerek alan birine satmak zorundasınız. hasar kayıtlı araç her zaman normal piyasaya göre daha fazla değer kaybeder. misal bugün 20bin e aldınız 3 yıl sonra bunun yarı fiyatına satarsınız gibi.
  • hailtothethief  (06.03.15 20:04:05) 
Satarken çok zorlanırsın. sadece şu an senin gibi düşünen adamlar alır. Çevremdiki insanlardan öğrendiğim kadarıyla araba almak isteyen kişi başta tamamiyle hatasız istiyor, eğer biraz pahalı gelirse hadi bi parça boyalı hadi iki olsun öle gidiyor . Ama değişen varsa hasar kaydı varsa bi araçta satılma olasılığı oldukça düşük.


  • emreozb  (06.03.15 20:05:31) 
Bide sadece kaporta hasarlı görünüp ama anası ağlamış arabalar var . Ben mesela bi kaza yapmıştım kaportada sadece marşpiyel değişmişti ama yürüyen takım komple değiştirilip şasesi yamulmuşdu onu düzeltmek için kaynağa soktum arabayı iyice batırdık. Sonuç olarak araç değişensiz hatasız ama şasesi yamuk bi araçtı


  • emreozb  (06.03.15 20:09:42) 
bahsettiğiniz şekilde hasarlı araçları binecekseniz tavsiye etmem. genelde bu işin ticaretini yapanlar alır, birine kıstırıp satar. alan kişi de olayı öğrendikten sonra ucuza arabayı yine bu simsarlara satar. bu da böyle bir döngü oluşturur. 20 bin lira fena para değil. düzgün araçlar bulunabilir ihtiyaca göre. eğer illa "ben kelepir hasarlı araç istiyorum" diyorsanız tavsiyem hasarlı ancak yaptırılmamış araç bakmanız. sanayide güvendiğiniz ustalarınız varsa mantıklı olabilir. ancak bu durumda da dikkat etmeniz gereken nokta aracın görünen kazasından başka hasarı olup olmadığıdır.

son olarak tavsiyem; hasarlı araçlarla ilgili burada soru soracak kadar konuya uzaksanız, üstelik de 20 liranız varken bu işlere girmeyin.
  • jaaaccckkk  (06.03.15 20:46:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.