[]

Kadınların biber gazı taşıması

...yasakmış, biliyor muydunuz?

AVM'ye girerken alıyorlarmış. Ne gibi bir tehdit olabilir (kutusunu, kafaya hızla fırlatıp kafatasını kırmak ve öldürmek haricinde soruyorum)


 
kullanim amaci sadece tedbir degil saldiri da olabilir.


  • mayeskuel  (06.03.15 12:36:15) 
kapalı alanda sıkılırsa yarım tüp bi avm yi dağıtmaz ama içerideki herkesi etkiler. Çok yoğun ve kuvvetli birşey


  • erty_ksk  (06.03.15 12:37:24) 
biber gazını, kutusunu kafaya hızla fırlatıp kafatasını kırmak ve öldürmek maçlı kullanıyorsanız çok yanlış kullanıyorsunuz zaten.

biber gazı da bir çeşit silah sonuçta. taşımanın ve kullanmanın yasak olması, bundan dolayı avm'de alınması kadar normal bir şey yok. siz taşımayı bırakmayın ama. cebinize vs. koyup öyle geçin. metal değil sonuçta ötmez.
  • nawar  (06.03.15 12:40:50) 
aslında yasak ama kimsenin doğru düzgün aradığı yok zaten. annem her zaman çantasında ufak bir çakı taşır daha güvenlik fark edemedi. bende yıllardır biber gazı taşırım kimse çantanda biner gazı ver onu bana demedi.


  • kuzey li  (06.03.15 12:44:11) 
oğlum ben ninja yıldızı, çakı vs ne varsa giriyorum avmlere. siz hangi avm lere giriyosunuz?


  • safepassage  (06.03.15 12:59:08) 
en az on yıldır avmlerde girişte görmeniz mi nato marka biber gazlarını yakaladıklarını alıyolar geri vermek üzere. hep özgecandan sonra oldu bunlar


  • elimde olsa saklamaz mıydım seni kaburgalarım  (06.03.15 13:04:03) 
benim kadınlara tavsiyem taşımaya devam etsinler bu biber gazlarını. ülkenin çivisi çıktı zaten. bari tedbir amaçlı yanlarında bulundursunlar. gerektiğinde de kullanmaktan çekinmesinler. avm girişte alsa bile çıkışta geri vermek zorunda. avm'nin el koymak gibi bir yetkisi olduğunu sanmıyorum. taşıyın. bir erkek olarak söylüyorum bunu.
adamlar belinde silahla, bıçakla üniversiteye giriyor. metroya biniyor. adliye önünde kadınları vuruyor. sen kadın olarak biber gazı taşımakta haklısın benim nazarımda.

  • maxhoper  (06.03.15 13:14:52 ~ 13:15:02) 
Avm ler çıkışta geri veriyorlar , çok basıma geldi girdiğiniz kapıdan çıkmanız gerekiyor ki verdiğiniz kişiden alabilesiniz


  • lilidance  (06.03.15 13:18:59) 
avm girişinde sözde delici kesici maddeleri alıyorlar ama içeride koçtaş, tekzen gibi yapı marketlerde bıçaktan testereye herşey satılıyor.


  • corneillus  (06.03.15 13:24:51) 
biber gazı silah sınıfına gırdıgı ıcın o sekilde degerlendırılıyor.


  • bryan fury  (06.03.15 13:27:20) 
Evet. Hatta biber gazı ile yakalanırsam işimden oluyorum, kamu sektöründeyim.

İki ay oluyor, kapkaça uğramıştım. komiser "Benim kızım olsan, yanında taşı, sık ve kimseye bir şey söyleme derdim ama kapkaççı seni şikayet eder de bulursak başın belaya girer" dedi.
  • aychovsky  (06.03.15 13:49:54) 
@aychovsky o komiser yanlış bilgilendirmiş sizi. kapkaça uğradığınızda biber gazı kullanırsanız nefsi müdafa şartları doğar.
Yasal Savunma (TCK 25/1)
Bir kimsenin, kendisinin veya bir başkasının herhangi bir hakkına (can, mal, ırz) yönelen bir saldırıyı ortadan kaldırmak amacıyla, saldırıyı def etmek amacıyla, saldırı ile orantılı biçimde, saldırı sürerken, saldırıya verdiği karşılıktır.

Yasal tanımdan yola çıkarak meşru müdafaa hakkının koşullarını inceleyelim:

Bir saldırı olacak.
Bu saldırı devam ediyor olacak (devam eden veya tekrarı muhakkak olan)
Orantılı karşılık verilecek.
Saldırı, insandan kaynaklanıyor olacak (fail insan olacak)
Failin akıl hastası, küçük yaşta birisi olmasının önemi yoktur.
Fail belirli olacak.
Saldırı başka bir şekilde bertaraf edilemeyecek. (saldırıya uğrayana kaçma yükümlüğüğü yüklenemez)
Tehlike muhakkak olacak (savunma yapılmazsa, muhakkak bir ölüm/yaralanma/ ırza tecavüz tehlikesi olacak)
Kişi, kendi hareketiyle saldırıya sebebiyet vermişse dahi meşru müdafaa hakkına sahiptir.
Meşru müdafaaya karşı meşru müdafaa olmaz. (Meşru müdafaada bulunan kişinin hareketi zaten hukuka uygun olduğu için, bu harekete karşılık verilmesi amacıyla meşru müdafaaya gidilemez.)
Saldırının üçüncü kişiye yönelmesi de herhangi bir kişiye meşru müdafaa hakkı verir.
Örnek: Bir kadına cinsel saldırıda bulunulması durumunda, failde silah yoksa, buna karşın kadında biber gazı ve tabanca varsa kadının faili etkisiz hale getirmek amacıyla faile biber gazını sıkması gerekir. Tabanca ile faili etkisiz hale getirirse meşru müadafaada sınırı aşmış ve ölçüsüz davranmış olur.
  • corneillus  (06.03.15 13:54:58) 
@corneillus Adamla boğuştuğumda tekme atmıştım, çanta savurmuştum. Onları ifadeye almadılar. "Bunlar suç. Zaten mağdur olmuşsunuz, daha da mağdur etmeyelim sizi" diyerek ifadeye o kısmı eklemediler. "Ama nefs-i müdafaa" dedim, "Yok, ondan sayılmıyor" dediler ki kapkaç artık gasp sınıfında olmasına rağmen. Ama onlar yanlış biliyorlardır belki.


  • aychovsky  (06.03.15 14:02:03 ~ 14:02:16) 
@aychovsky yanlış biliyorlar. geçmiş olsun bu arada.


  • corneillus  (06.03.15 14:04:42 ~ 14:05:06) 
birçok kadın mesaj yoluyla biber gazı satanlarla iletişime geçip biber gazı aldılar; kargo adresi de verdiler. Bunun karşılığında biber gazı, kullanım talimatı ve ufak hediyeler kendilerine kargo edildi.


  • hebanon  (06.03.15 14:44:43) 
Yeni kullanmaya başladım, pek çok avm girişinde sorunsuz geçtim İstanbul'da. Daha doğrusu şimdiye kadar hiç durduran olmadı. (Anadolu yakası)


  • gergedan  (27.08.19 11:13:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.