[]

döviz alım satımdaki fark kime giriyor?

mesela dolar aldıktan sonra kur yükseliyor ve bende hemen satıyorum, bakıyorum 500 lira kâr yapmışım. bu 500 lira kimin kasasından çıkıyor? yoksa dolaylı yollardan (ülke ekonomisi falan) bizim kıçımıza mı kaçıyor yine?

soru saçma oldu ama akşamdan beri düşünüyorum kim kime geçiriyor, biz neden seviniyoruz diye.


 
Alış-satış farkı bunun içiin var.

O işi yapan adam oradan para kazanıyor.
  • yatagants  (06.03.15 11:54:56) 
heh işte o adam kim onu soruyorum :D


  • tolga asp  (06.03.15 11:57:43) 
merkez bankası. dolaylı yoldan milletin cebinden cikiyor.


  • paudi  (06.03.15 12:00:22) 
yani birbirimize takıyormuşuz.

şimdi rahatladım.

www.youtube.com
  • tolga asp  (06.03.15 12:05:21) 
Yani baskasindan cikiyor elbette.


  • baldur2  (06.03.15 12:10:39) 
sen dolar aldıkça dolar daha da yükseliyor, tl daha da değer kaybediyor. zaten o yüzden faiz düşürülünce dolar yükselir. insanlar yeterince kar etmedikleri için paralarını faizden çekip dolara yatırırlar, dolar yükselir. aynı şekilde merkez bankası dolar satıp tlye geçince dolar düşer. sen de yarın gidip atıyorum 500 milyon dolar satarsan sen de kendi çapında piyasalara müdahale etmiş olursun. aynı şekilde gidip 500 milyon dolar alırsan dolar paritesini artırırsın.

sen ülke içinde dolar aldıkça tl değer kaybediyor yani.
  • fayfim  (06.03.15 13:09:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.