[]

bulgaristan'da bir araç satın alıp istanbul'da kullanmak

bu yapılabilir mi mevcut yasalarla? 6 ay sonra götürüp orada satma imkanım olur mu? bu hizmetten 6 aylıgına ucuza faydalanmak mümkün mü?




 
bildiğim kadarıyla cevap veriyorum;

öncelikle hali hazırda bulgar vatandaşlığına da sahip olmak gerekiyor. eğer varsa 6 ay olayı doğrudur. yoksa olmuyor malesef. bildiğim birkaç tip iki araba alıp çifte takas ile değiştiriyor. ama çok takip gerektiren bir iş. bilginiz ola.
  • lawyermih  (05.03.15 21:23:41) 
Yılda 6 ay burada 6 ay orada yaşamanız durumunda araç kullanma hakkına sahip oluyorsunuz yoksa giriş çıkışta gümrükte el koyuyorlar, öncesinde giriş yapıp çıkarmazsan da cezası var. Kimisi cezayı göze alıp kullanıyor bir süre...


  • strangerinhere  (05.03.15 21:27:15 ~ 21:27:36) 
bularistan vatandaşları kendisi ve eşinin üzerine iki tane araba alıyor. birini getiriyor 6 ay kullanıyor sonra götürüyor aileden birine emanet ediyor diğer arabayı getiriyor. böyle böyle kullanıyorlar.


  • kuzey li  (05.03.15 21:30:51) 
bulgaristan nasıl oluyor bilmiyorum fakat vize yoksa mantık olarak gürcistan ile aynı şekilde işlemesi gerekir, burada (samsun) dünya kadar gürcü plaka araç var, geçen muhabbeti geçti bir arkadaş var bu işlerden anlayan biraz bahsetti de, anladığım kadarıyla 6 ayda bir sadece bir kez giriş çıkış yapınca bir yıl kullanılabiliyormuş. fakat bir sonraki yılın ilk 6 ayı araç orada kalmak zorundaymış. bu sebeple 2 araç alıyormuş alanlar (13k $ a 2006 chayenne turbo, 22k$ merc e250 var bizim bi tanıdıkta dedi) birini orada bırakıyorlarmış, diğeriyle rahat rahat takılıp 6 ayda bir de değiştiriyorlarmış aracı falan filan. bence süper bi olay araştırın derim.


  • hailtothethief  (05.03.15 21:56:02) 
bildiğim kadarıyla bu iş eskiden kolaydı ama artık neredeyse imkansız hale getirdiler. şöyle ki: aracı bulgaristandan aldığınız için 6 ay orada kullanmak zorundasınız. araç 6 ay orada duracak, ve sizin de 6 ay orada durmanız gerekiyor. sonrasında -en fazla- 6 ay için türkiyeye giriş yapabiliyorsunuz. dönüşte tekrar 6 ay orada araba ile birlikte kalmak zorundasınız. eskiden dediğiniz gibiydi fakat şu an böyle. bulgaristan göçmeniyiz bizim sülalede böyle bir şey yapan hiç kimse yok.


  • metalika  (05.03.15 22:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.