[]

FTP'lere bağlanamıyorum

ön not: problem filezilla ile ilgil ideğil, bilgisayar ile ilgili. çünkü cmd'den de istek gönderdiğimde ftp'ye bağlanamıyorum.
ön not2: evimin internetiyle değil, bilgisayarla ilgili. çünkü hiçbir internet ağından bağlanamıyorum.

problem bu arkadaşlar. başka hiçbir şey diyemiyorum. ftp'ye kesinlikle bağlanamıyorum. filezilla'dan örnek vermek gerekirse, siteye bağlanmaya çalıştığımda "klasörler listeleniyor" diyor ve o kadar, bitti gitti. klasörler falan açılmıyor.

ekstra bilgi vermek isterdim ama bilgi yok, elimdeki tüm bilgi bu kadar.

 
ftp client'inin bir ayar kısmından Passive Mode'u tickleyip dener misiniz?


  • mrvengeance  (05.03.15 20:48:25) 
filezilla loglarını kopyalar mısın=?

ekrandaki logları
  • probiyotik  (05.03.15 21:14:05 ~ 21:14:22) 
Bilgisayara lokal firewall ya da ips tadında birşeyler kurmuş olabilir misin? Vpn'le gitmeyi denedin mi?


  • ned flanders  (06.03.15 07:56:02) 
@ned flanders, yok hocam hiçbir şey yüklemedim. yanlışlıkla bir şey yüklendiyse onu da bilmiyorum ama nasıl tespit ederim onu da bilmiyorum.

@dğer arkadaşlar, arkadaşlar hiçbir hata vermiyor. klasörler listeleniyor diyor, 600 saniye sonra da timeout oluyor haliyle.
  • kamera motor  (06.03.15 08:03:01) 
WinSCP ftp programı ile dener misin usta?


  • teknikekip  (06.03.15 08:11:42) 
bilgisayara wireshark kurup paketleri dinlemeye çalışabilirsin. IT tarafındaki tecrübeni bilemiyorum tabi ama bu işin yolu paketlerin nerde takıldığını bulmaktan geçiyor. Netstat komutu da işe yarayabilir.


  • ned flanders  (06.03.15 08:12:44) 
@teknikekip,

hocam yükleyim tabi ki ama problem baya genel. yani cmd'den bile ftp'ye kabul edilmiyorum. aracı programları tamamen kaldırdığımızda.

@ned flanders, fazla tecrübem yok hocam ortalama insan kadar anlıyorum işte :S
  • kamera motor  (06.03.15 08:17:14) 
Bağlanmak istediğin sunucudan engellenmiş olabilir misin o vakit? Filezilla'ya lanet gelsin bu arada. WinSCP benim can kurtarıcımdır her vakit.


  • teknikekip  (06.03.15 08:21:38) 
@teknikekip,

problem şu ki: aslında hiçbir sunucuya bağlanamıyorum. sadece kendi güvenliksiz vps'ime bağlanabiliyorum, herhangi bir güvenlik protokolü içeren hiçbir paylaşımlı sunucuya bağlanamıyorum.

çok acayip ya. bilgisayarı formatlasam mı ki
  • kamera motor  (06.03.15 08:22:58) 
keep alive seçeneği ile deneyin


  • probiyotik  (06.03.15 11:43:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.