[]

Bu bir ekonomik kriz demek cahillik mi? Dolar 2.60'ı geçti.

Bilen bilmeyen herkesten yorum bekliyorum. Geleceğimiz için endişelenmeli miyiz ?

Gelişmekte olan bir ülke miyiz yoksa ne ?

Teşekkürler.

Kısaca nasıl köşeyi dönebiliriz diğerleri fakirleşirken!

 
halk olarak bir miktar zenginliğimiz önceden doğru pozisyon almış iktidar yandaşları tarafından yağmalanıyor. olan bu. her 5-10 senede bir olur bu zaten. bir ritüel


  • kargn  (05.03.15 18:05:42) 
ortalığı yangın yerine verecek bir şey görmüyorum ben henüz. dolar çıkar dolar düşer ancak önemli olan bunların ekonomik faktörleri ne derece etkilediğidir.

1 yıldır pound 2.4den 3.6lara çıktı hala oralarda kimse ekonomik kriz oo voo demedi yani. bunlar kargnın dedği gibi 5-10 senede bir olan seyler.
  • cokponcik  (05.03.15 18:08:49) 
olm lahmacun 4 lira olmus kriz yok diyeni vururum.


  • what is love  (05.03.15 18:11:00) 
Borsadan yabancı fon çıkıyor. Bugün 1.5 milyar dolar Akbank hissesi satıldı, bunu yurtdışına çıkarmak için dolara çevirmek istediğinde dolar yükseliyor. Yükseliş bu hızda devam etmez. Inişli çıkışlı olur, bu nedenle 2.60'tan alıp 2.55 olunca panik yapıp satmayın. Uzun vadede yükselir dolar.

Doların tüm ülkelerin paralarına göre ABD ekonomisi verileri sonucunda küresel yükselişi ile tl'ye karşı yükselişi iki farklı konu. Biz iki kulvardan ayrı gol yiyoruz. Bazılarının artık bilmediği ve fikir belirtme hakkı olmadığı konularda dayılanmayı bırakması gerekiyor. Dolara karşı kumpas kuramazsın, eyy dolar! diyemezsin, sen istediğin için faiz ve dolar düşmez ama sen konuştuğun için yükselir.
  • [silinmiş]  (05.03.15 18:17:17) 
Uzun uzun yazamayacağım, ekşide 2015 ekonomik krizi başlığında şukelada ilk çıkan entrylerdeki yorumlar gibi düşünüyorum.

Kriz var ama saklanıyor an gelecek bomba gibi patlayacak, işte o zaman ben hep 50liralık benzin alıyorum diyen dayı bile duyacak.
  • eloharp  (05.03.15 18:20:59) 
Geçen sene bu zamanlar 2.15 lerde seyrediyordu dolar. 2.09 a bile düştü. Şimdilerde 2.60 ı geçen durumdan kriz olup olmadiği net


  • roe  (05.03.15 18:31:57) 
Yine söylüyorum; doların değeri ile kriz arasında bağlantı kurmak tek kelime ile cahilliktir.
Bir de kriz var ama saklıyorlar diyenler var:))) yav bu nasıl kafa? Krizin nasıl saklanabileceğni düşünebilir ki bir insan?
Sonuç olarak doların yükselişinde iç dinamiklerin etkisi çok az ve olayın kriz ile alakası yok
  • enkolaykullaniciadi  (05.03.15 18:52:20) 
hazirana kadar bu şekilde doların ani ataklarıyla durum giderek derinleşecektir kuvvetle muhtemel. Sonrasında emlak piyasası gerilime tolerans gösteremez hale gelecek ve şu ana kadar görülmemiş bir şiddetle tüm hayatı ters yüz edecektir. Fakirleşirken köşeyi dönmek isteyenler yıl sonu itibariyle piyasadan emlak toplamaya başlar.

Bu arada özellikle bu günlerde bol gülücüklü yorum yapıp kriz yok diyenler ya durumdan en fazla kar elde edecek olanlar veya besin zincirinin en altında olup akp'yi sırtında taşıyanlar genel olarak.
(kastım buradaki diğer cevap değil, ona bakmadım, aratmaya üşendim)
  • rygard  (05.03.15 19:39:29) 
euro/dolar paritesi 1 veya 1den az olduğu vakit krizin başlayacağına inanıyorum.


  • false pretension  (05.03.15 19:39:43) 
Şuan zaten krizin içindeyiz. Ama doların yükselişi daha çok dış kaynaklı gibi geliyor bana. Abd piyasadan para çekiyor. Azalan şey deperleniyor falan filan kara cahil yorumum.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (05.03.15 20:04:57) 
hayır değil, sadece dolar değil tüm diğer döviz kurları aynı eğilimde. Sadece dolar ayrıca da coşuyor.


  • rygard  (05.03.15 20:07:03) 
kesinlikle değilim. bir bok olmaz.


  • fransizkalanadam  (05.03.15 20:12:23) 
  • calligrapher  (05.03.15 20:51:54) 
doların bu trendi, yeni normaldir artık tüm dünya için.
yalnız tepeyi görmedi gibi henüz dolar, tepeyi görünce tl ciddi değer kazanmaya başlar.
yani, ortada kriz yok. kriz in k si bile yok bu parametrelerde. adamlar hala kişisel örnekler veriyor. yok kaynımın kocası şöyle iş yapıyordu artık yapamıyor, yok geçen sene şunu alıyordum, bunu alamıyordum. daral geldi bu cahillerdenn..
  • enkolaykullaniciadi  (05.03.15 23:10:17) 
dün piyasa geneli satış yapan marketten 5-6 portakal, 4 muz, 4 armut aldım. 18 tl ödedim.

ekonomik kriz bu değilse hangisi?
  • kupigometa  (06.03.15 08:18:08) 
Güzel kardeşim hiç bir şey bilmiyorsak, annelerimiz, eşlerimiz haftada bir pazar yapmaya çıkıyor. Sorun bakalım ne diyecekler?
Reel enflasyon son 5 yıldır %20 ve üzerinde seyrediyor, siz bakmayın devletin verilerine ve yandaşların "oohh memleket nutella" moduna.
Dolar çok arttı evet ama bu tek başına bir kriz göstergesi değil ama üretici/sanayici büyük sıkıntıya girecek bu belli.
Sıkıntılı günler olacak yakın gelecekte, çok büyük krize girmesek dahi.
Sonuç olarak teğet geçer ama biz normal vatandaşın götüne girer.

Not: Dolar son 8 ayda %22 arttı. Bunun sana bana + etkisi yok, sadece parası olana var.
  • gece lampulu  (06.03.15 08:27:55) 
douchebag zaten çok güzelce açıklamış. Ben gelişmekte olan bir ülke miyiz kısmına cevap vereceğim. Hayır, gerilemekte olan bir ülkeyiz. Her kriz bir fırsattır diye bir durum var tabii ama bunu becerebilen insanlardan olmak her zaman çok güzel bir şey değil bence. Geleceğimiz için 4 bir koldan endişelenmeliyiz çünkü doğru ya da doğruya yakın giden tek bir kalem bile yok.


  • pandispanya  (06.03.15 08:28:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.