[]

zayıflıyor muyuz gençler?

aylardır ertelemelerimin sonucunda MacFit'e yazıldım gençler. Bir 5-6 kilo fazlam var. 3 ayda minimum 5 kilo hedefliyorum. Ama öyle abidik gubidik diyet insanı da değilimdir. Şimdi bu adamlar programı parayla yaptıkları için siz bana program yapın demiyeceğim ama en azından faydalı bilgilerle bir fikir verebilirisiniz diye düşündüm.
1. Bu zayıflamanın püf noktası nedir.
2.Ben neden 60 kiloya sabitlenmiş bir insanım.? Normalim bu olmasın, değişsin istiyrum. Yani genelde bu formu koruyorum ancak neden bu kilo 55 filan olmasın diyorum.
3.Sporu da düzenli yapmak istiyorum, spor yapmak için can atmak istiyorum.
4.Bu gereksiz iğrenç sağlıksız yemeklerden nasıl soğuyabilirm? Dışarıda filan açlık krizlerine girdiğimde ne tür yemekler yiyebilirm?
Hadi bir Mc 'e gireyim kafası olmasın, bundan çok rahatsızım sözlük.

 
60 ile 55 arasında çok büyük bir fark görmüyorum açıkçası (bunu da 55 kilo bile olmayan halimle söylüyorum) mesele -bence- tartıda ne çektiğin değil
ancak düzenli spor ve sağlıklı beslenme diyorsan o konuda çok haklısın. yolunu bulursan bana da öğret bi türlü düzenli spor olmuyor şimdi de boynum sakat yine spor yapamıyorum

gereksiz iğrenç sağlıksız yemekler lafına geldim ben aslında, sürekli dışarıda mı yiyorsun? şirkette mi yiyorsun, napıyorsun? evde yemek yapma ve yeme yeteneğini geliştirmek lazım senin sanırım?
  • niye ama  (05.03.15 15:25:59) 
Vücuda minimum düzeyde insülin salgılatmak. İnsülin Salınımı=Yağ Sentezi


  • angelus  (05.03.15 15:26:16) 
insülin en çok yağ hücrelerini besler diyolla.
insülini de en çok glikoz uyarır, ondan çok çok daha az da olsa aminoasitler.. de uyarır diyolla.
yağ asitleri ise uyarmaz diyolla.
  • kargn  (05.03.15 15:28:41 ~ 15:29:00) 
motivasyon çok önemli. ben hayatım boyunca hep kilomla mücadele ettim. fakat benim hem avantajım hem dezavantajım var. çok kolay kilo verebiliyorum ama aynı zamanda kilo almam da çok kolay. hep dikkat etmek zorunda kalıyorum. hamile misin demeye getirenler oldu düşün yani. hatta direkt söyleyenler oldu. zayıf bile olsam hep göbeğim oldu. bu hayat boyu süren bir mücadele.


  • rock n roll  (05.03.15 15:33:00) 
program derken spor programı diyorsan parayla yapmıyorlar. macfit.fisikal.com dan randevu alıp gittiğinde ücretsiz olarak ölçüm yapıp program çıkartıyorlar. (randevu sadece ölçüm için gerekli, program çıkarmak için randevuya gerek yok. bir hocayla konuş program çıkarmak istiyorum diye)


  • inheritance  (05.03.15 15:46:37) 
ameliyat sonrası 3.5 kilo almışım evet zayıflıyoruz.

direkt kes karbonhidratı ilk gün gözün başar döner sonra alışırsın :))

püf noktası glisemik indeksi düşük beslenmek.
  • neferkitty  (05.03.15 15:48:43) 
zayıflamanın temel prensibi (ne yersen ye)

aldığın kalori < yaktığın kalori

gün içerisinde buna dikkat ettiğin sürece ne yersen ye kilo vereceksin zaten.

gelelim sonrasına, karbohidratlardan uzaklaşman, şekeri bırakman gerekiyor yukarıdaki denklemi en kolay yoldan sağlamak için. ardından egzersiz geliyor. kolayı ve türevlerini bırak, ekmeği bırak, beyaz pilavı ve makarnayı azalt.

kilo vermenin en temel olayı bu.
  • eindaclub  (05.03.15 15:54:08) 
1.püf noktası beyinde olayı bitirmek. protein ağırlıklı beslenip, fast food tarzı zararlı şeyleri tamamen hayatından çıkartıyorsun. taviz yok. ipin ucunu bırakırsan kaçar.

3. zamanla değişimi gördükçe zaten can atmak isteyeceksin.

4. beyinde bitiyor yine iş. yemeyecegim diyeceksin ve yemeyeceksin. öğün dışında krize girdiğinde su iç. o şekilde yatıştır. evdeysen küçük bir domates ye, yumurta ye. zaten birkaç hafta sonra alışacaksın ve kriz yaşamayacaksın.
  • danica maupoissant  (05.03.15 15:58:45 ~ 16:01:30) 
birebir diyet yapmaya gerek yok, her diyet listesi az çok aynı şeyleri içeriyor. bir öğün sebze, bir öğün protein. yanlarına mutlaka yoğurt/salata. miktarları, ara öğünler vs metabolizma hızına bağlı. bol su tüketimi. spor yapan insan karbonhidratı tamamen keserse yağdan değil kastan kaybedebilir. o yüzden düzenli, haftada +3/4 gün gideceksen her öğün bir dilim tam buğday ekmeği, ya da spor yapılan gün öğünler arası ek olarak tost yenilebilir.

diyetisyen değilim, düzenli spor yapmaya başladım ve bu sırada diyetisyenle görüştüm. bu şekilde zayıflamaya çalışıp sonuçlarını almaya başladım sadece.

ama şöyle söyleyeyim sağlıklı zayıflamanın büyük kısmı beslenmede yatıyor.
  • patiska  (05.03.15 16:00:17 ~ 16:02:52) 
gunluk yaktigindan fazla kalori aliyorsan kilo alirsin, az kalori aliyorsun kilo verirsin. bu defalarca bilimsem arastirmalara konu olmustur. sabahleyin sadece sut icip aksam butun yemegini amuda kalkip yemen vs hicbir sey bunu degistirmez.

Dusuk karbonhidrat vs yuksek karbonhidrat, dusuk yag vs yuksek yag vs. Butun yapilan arastirmalarda yenilen kalorinin degismesinin tek etken oldugu saptanmis. Yapilan arastirmalardan bir kacini paylasiyim.

1-) www.ncbi.nlm.nih.gov
2-) www.ncbi.nlm.nih.gov
3-) www.ncbi.nlm.nih.gov
4-) www.ncbi.nlm.nih.gov
5-) www.ncbi.nlm.nih.gov
6-) www.ncbi.nlm.nih.gov
7-) www.ncbi.nlm.nih.gov

Bir kac tane de anektodal ornek veriyim.

Kansas state'ten bir profesor kalorileri limitleyip 10 hafta boyunca yalnizca twinkie yiyerek zayiflayip 10 kusur kilo vermisti.

www.cnn.com

Burada da IOWA'li bir ogretmen yalnizca mcdonalds yiyip kilo veriyor. Kilo vermesinin sebebi gunluk yaktigindan daha az kalori almasi.

www.today.com
  • latios  (05.03.15 16:15:28) 
Bir yanlış anlaşılmayı gidermek isterim. Yağ yakma işlemlerinde genel olarak aldığın kalori yaktığın kaloriden az olmalı formülü uygulanır fakat bu formül her zaman doğru değildir. Burada aldığın kalorinin nereden geldiği önemlidir. Misal Bazal metabolizması 1600 kalori olan ve günlük aktiviteleriyle birlikte tüketmesi gereken kalori miktarı 2300 kaloriye çıkan biri 2300 kaloriden fazla alırsa kilo alır, 2300 kaloriden eksik alırsa kilo verir fakat 2000 kalorinin 1500 kalorisini basit şekerden alan birisi kilo veremez. Neden veremez? Bir süre sonra şeker depoları dolacağı için insülin direnci oluşacaktır, bu da kilo vermesini engelleyip yağ sentezi yapmasına neden olacaktır. Yani ihtiyacın olan kaloriden az aldıktan sonra baklava yesen bile kilo verirsin miti gerçeği yansıtmamaktadır. Sürekli bu şekilde beslenen birinde kısa sürede insülin direnci gelişeceği için kilo vermesi duracaktır. Bu da, yaktığın kaloriden azını aldığında ne yersen ye kilo verirsin iddiası çürütmektedir.

O nedenle, sağlıklı kilo vermenin formülü basit şekerin olmadığı, proteince ve yağca zengin, karbonhidratın da sebzelerden karşılandığı bir beslenme şeklidir. Yani günlük minimum 60/70 gram protein aynı oranda sağlıklı ya kullanır ve basit şeker tüketmezseniz her şekilde kilo verirsiniz.
  • angelus  (05.03.15 16:20:09) 
1) Porsyonlarinizi kucultup, aldiginizdan daha fazla kalori yakmalisiniz.
2) Sporla verdiginiz kilolarinizi, daha sonra gene spor yaparak ve abartmadan normal beslenerek de korumaniz mumkun olacaktir.
3) Emin olun, yaptikca yapasiniz gelecek.
4) Bu tamamen size kalmis, oncelikle kendinizi terbiye edip daha sonra midenizi terbiye etmelisiniz. Mideniz de bir sure sonra kuculecektir.

Onceleri kardio agarlikli bir program izleyin, bu iste en cok ise yarayan spor "Spinning Class". Bununla beraber az fakat sik beslenirken, protein agirlikli bir ogun cizelgesi olusturun.
  • rabirtdeniro  (05.03.15 17:12:15) 
Karbonhidratı kesip yerine yağ koyacaksın. Sevdiğin bir sportif aktivite bulacaksın. Oldu bitti.


  • arnold schwarzeneger  (06.03.15 07:52:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.