[]

facebook fotoğraf gizleme

arkadaşlar merhaba, facebook'ta profil fotoğrafını sadece ben olarak gizlesem bile tanımadığım biri profil fotoğrafına tıkladığında fotoğrafımı görebiliyor. bunu engellemenin bir yolu var mı?




 
privacyfix eklentisini kur onun uzerinden yonlendırmelerı takip et.


  • bryan fury  (05.03.15 14:47:50) 
hiç fotoğraf koymazsan, kimse görmez. kesin çözüm. yayalım.


  • widee  (05.03.15 14:47:57) 
bryan fury, teşekkür ederim deneyeceğim. widee kendi profilimde istediğim fotoğrafları yalnızca arkadaşlarım ile paylaşma hakkım var. neden bu durumu gereksiz insanlarla da paylaşmak zorunda kalayım ki?


  • bayankus  (05.03.15 14:51:51) 
sadece ben olarak işaretlediğiniz fotoğrafları sizden başkası göremiyor widee onu demiş. madem kimseye göstermek istemiyorsunuz fotoğrafı oraya yüklemeyin. kesin çözüm demiş ki mantıklı.

bu arada facebook yeni bi güncelleme yaptı. artık aktif olan profil fotoğrafınızın büyük versiyonunu bütün facebook kullanıcıları açabiliyorlar. yakında genele yayılır bu güncelleme. örneğin profil fotoğrafı albümünüzde 10 tane fotoğraf var bunlardan yalnızca o anda aktif olarak kullanılanını görebiliyor bütün kullanıcılar diğer 9 unu sizin gizlilik ayarlarında belirttiğiniz kullanıcılar görebiliyor. bunu eskiden bi takım plug-inlerle görebiliyorlardı zaten şimdi facebook birinci elden açık hale getirdi.
  • maxhoper  (05.03.15 15:34:58 ~ 15:36:36) 
maxhoper ben de tam sizin dediğiniz şeyi sormuştum. yani benim diğer fotoğraflarım evet gizli ancak profil olarak kullandığım resmin herkes tarafından görülmesini engelleyebilir miyim diye sordum. diğer konu hakkında şunu söyleyebilirim evet ben de bunun bilincindeyim ve özel fotoğraflarımı facebook ya da diğer sosyal ortamlarda paylaşmıyorum. sadece klasik tarzda paylaştığım bir fotoğrafın başkaları tarafından neden görüldüğü ve nasıl engellenebileceğini sormuştum.


  • bayankus  (05.03.15 15:49:51) 
sevgili @maxhoper, beni bu mecrada anlayan biri olduğu için mutluyum.

@bayankus istediğiniz özellik teknik olarak mümkün değil şu anda.
  • widee  (06.03.15 08:40:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.