[]

CV ve kişisel web site

selamlar,
hazır portallar ya da hazır tema kullanarak kendime bir kişisel web sitesi tasarlamak düşüncesindeyim.
şöyle bir tema ilgimi çekti:
themeforest.net

ancak para ödemek istemiyorum. bu değilse bile buna benzer birçok tasarım vardır ücretsiz olan. bu veya benzeri bir öneriniz var mı nerede bulabileceğime dair?

--
son sınıf üniversite öğrencisiyim, kişisel web sitesi olarak nasıl bir tasarım kullanmam iyi olur? okul hayatım boyunca yaptıklarım yer alacak bir bölümünde. yaptığım çeviriler, edebiyat incelemeleri, katıldığım gönüllü organizayonlar, stajlar ve benzerleri.... edebiyat bölümü okuyosam da teknoloji-tasarım el sanatları gibi farklı alanlarla da ilgileniyorum.
ve aynı zamanda bir blog gibi kişisel görüşlerim ve yazılarım olacak içinde, sıklıkla güncelleyeceğim. Facebook'u da kapatıp iletişim kanalı olarak orayı kullanacağım ilerleyen zamanlarda. beni tanımayanlar için de bir portfolyo oluştursun istiyorum. iş başvurularında ya da evs gibi organizasyonlar için o linkten tanıtacağım kendimi.

linkini verdiğim tasarım bir çeşit bu tarz kişisel bir site için pek uygun değil sanıyorum ki, alternatif olarak önereceğiniz bir tasarım var mıdır?

mesela bu örneklerin hepsi basit tasarımlı siteler. öyle mi olmalıdır? yoksa daha renkli, daha kullanışlı mı? yirmi yıllık yazar ya da profesör değilim ki bu denli ciddi tasarımlar kullanayım. daha enerjik olması karşı tarafta daha olumlu bir izlenim bırakmaz mı?

www.google.com.tr

 
Çok karışık anlatmışsınız. Önce web sitenizi hangi amaçla kullanacağınıza karar verin, ona uygun temayı ona göre bulursunuz. Aktif olarak yazı mı yazacaksınız? Yazacaksanız hangi konular hakkında olacak? CV ayrı bir sayfa olarak hazırlanabilir ama portfolyo neleri içerecek?


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (05.03.15 13:41:30) 
ücretsiz wordpress temalarından seçin, bir bölümünü blog'a ayırın. ayrıca 12 dolar da çok fazla bir para değil beğendiğiniz template varsa.


  • kaset  (05.03.15 15:08:27) 
karışık olmuş, aslında bir kaç tane soru var burada.

binlerce temanın ve hazır scriptin olduğunu varsayarsak kişisel bir site kurmak zor değil. ancak tam olarak nasıl bir tasarım olmalı ki kişide iyi bir izlenim bıraksın? hazır script ile kurulan bir site kendisini hemen belli ediyor. ikinci linkte verdiğim örneklerde ise görüntü daha profesyonel. ancak o denli koyu temalar yerine daha renkli ve enerjik tasarımlar dikkat çekici olmaz mı?

--
12 dolar çok değil ancak ona benzer başka bir çok tasarım da gördüm. belki benzeri bir öneriniz vardır diye düşündüm. zira benzerlerini ücretsiz bulabileceğimi düşünüyorum, bulamazsam parasını verir alırım.
--

yapacağım site portfolya ve cv'mi içerecek. cv ayrı bir sayfa olabilir. edebiyat öğrencisiyim ve yaptığım çalışmalar çeviri, metin inceleme veya analizleri gibi şeyler. ayrıca gittiğim-gezdiğim yerleri, katıldığım etkinlikleri ve sair şeyleri de eklemek istiyorum buraya. sorduğum soru şu ki; nasıl bir şekilde yapmalıyım ya da nelere dikkat etmeliyim ki ortaya sümer'in sitesi gibi bir şey çıkmasın.
--

Linkedin ya da belki facebook hatta youtube profili bile kişi hakkında doğrusuyla yanlışıyla bir fikir sahibi olmamızı sağlıyor, ben de dinlediğim müziklerden hobilerime kadar bir çok şeyi belli bir ölçüde yazmak istiyorum(blog tarzında).
--

kişisel web sitelerine örnek verebilir misiniz? ancak ünlü biri değil aradığım.
  • dahinnotha  (05.03.15 15:28:05) 
  • kaset  (06.03.15 08:45:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.