[]

super bi uniden mezun tecrubesiz mi yoksa lise mezunu tecrubeli mi?

diyelim. sirketiniz var ve eleman alacaksiniz. ikisinin de karakteri hosunuza gitti. hangsini alidiniz? uni'lnin bilgisi var; ama digeri gibi tecrube ile gelen bir pratiklik yok.




 
üniversiteliyi. tecrübe zamanla kazanır zaten. ama üniversitedeki teorik eğitim uzun vaadelidir.


  • son sperm  (05.03.15 12:58:12) 
Yaptığın işin ne kadar teknik bilgi, ne kadar pratik bilgi, ne kadar vizyon gerektirdiğine ve müşteri pörtföyüne göre değişir. Bu soru fazla genel.


  • fucking machine in my head  (05.03.15 12:58:20) 
biri elma biri armut. bu koşullarda "şunu" seçerim diyen zaten işi bilmiyor.

iş ne işi? şirket ne şirketi? içerde kimler çalışıyor? lise mezunu mu çok üniversite mezunu mu?
pozisyon hangi yetkinlikleri gerektiriyor? bana iş yapacak adam mı lazım yoksa vizyonu geniş birini mi istiyorum?

depoma adam alacaksam lise mezunu tecrübeli ama yok satın alma uzmanı alacaksam üni mezunu tecrübesiz.

cevap yazdım ama soru çok saçma.
  • benaslinda  (05.03.15 13:00:01) 
detaylari bos verin. boyle bir durumda acilen karar vermeniz gerekti. hangisini secerdiniz?


  • mayeskuel  (05.03.15 13:02:43) 
Uzun vadeli alıyorsam üniversite mezunu, Kısa vadeli alacaksam ya da gelecek belirsiz ise tecrübeli olanı alırdım.


  • emiter  (05.03.15 13:04:23) 
detayları boşverin derseniz olmaz. kararın güzel sonuç doğurup doğurmadığını detaylar belirler.

hangi konumda çalışacağını söylemiyorsunuz, adayları da fazla açmıyorsunuz. bu şekilde karar veririm diyen saçmalar.

tornacı alacaksam lise mezunu olsun tecrübeli olsun derim mesela.
sağlık çalışanı alacaksam üniversite ararım.

soru biraz iç rahatlatma veya haklı-haksız kavgasında destek aramak için sorulmuş gibi geldi bana.
  • thracian  (05.03.15 13:22:17) 
Universite mezunu adam cabuk kacar liseli sadik kalir. Uzun vade ise liseliyi dusunurdum unuversiteli gittikten sonra yeniden adam al isi ogrensin falan hem vakit hem para kaybi. Isin teknigide onemli, bir analiz yap uzun ve kisa vadede verecegin maasi ve geri donecek parayi bi hesapla ona gore karar ver.


  • pinman  (05.03.15 13:22:58) 
@mayeskuel insan kaynakları uzmanıyım, detayları boşverip turnoverı yükseltemem kusura bakmayın.


  • benaslinda  (05.03.15 13:24:36) 
tezgahtar mı alıyorsun yönetici olarak yetiştirmek üzere adam mı? skala o kadar geniş ki... zaten lise mezunu adamın alabileceği işe süper bir üniversiteden mezun tecrübesiz adam götüyle güler. ben 2011'de mezun olduğumda 2000 lira teklif vermişti bir kaç iş yeri hadi len oradan demiştim. boş beleş işler yaptıracaklar diye.


  • argent dawn  (05.03.15 13:25:49) 
ayrıca @pinman ın dediği doğru değil, ben ne lise mezunu adamlar gördüm sadece 100 tl daha fazla veriliyor diye iş değiştirdiler.

ama beyaz yaka öyle değil, onun dikkat ettiği başka şeyler var çalışma saatleri, iş tatmini, çalışma ortamı vs.. benim şu an çalıştığım yerdeki mühendislere +1000 tl lik teklifler geliyor ama kabul etmiyorlar.

yani üni mezunuu adam çabuk kaçar diye bir şey yok.
  • benaslinda  (05.03.15 13:26:45) 
bu aranılan pozisyona göre değişir yeni mezun deneyimsiz eleman istiyorsam örneğin bankaların ya da büyük şirketlerin mt pozisyonu ya da dentçi yardımcısı müfettiş yardımcısı gibi bunlar zaten yeni mezun deneyimsiz ister iyi şirketlerin deneyim isteyen pozisyonlarına da üniversite hatta yüksek lisans mezunu ve deneyimli isterler ama starndart olarak üni mezunu deneyimsiz birini alıp yetiştirmek kolaydır o yüzden onu seçerdim ama bu pozisyona göre değişir, senin dediğin satış meselesinde olabilir örneğin şu sigortacılık işi bes satanlarda senin dediğin pozisyona 2 kişi de talip olabilir o da satış becerisi ve ağzın laf yapmasına bağlı


  • limoncello  (05.03.15 13:32:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.