[]

Konut almak ya da almamak?

Selam Duyuru'nun Ekonomistleri,

Elde bir miktar birikmiş para var. Mevcut paranın yarısı kadar da kredi çekip bir ev alınabiliyor. 3-4 senede rahatlıkla ödenebilecek bir miktar bu. Ayrıca ev almak şu an bir zorunluluk arz etmemekte.

Asıl olay; bu kriz döneminde alsak mı? Yoksa "Yazar kasanın fırlatılması"ndan sonra mı duruma baksak?

 
Zorunluluk yoksa finansal karar olarak sordugunuzu varsayalim. O halde yine cok seye bagli. Eve, fiyatina, konumuna, ev almayacaksaniz parayla ne yapacaginiza...


  • f_d  (05.03.15 12:51:39) 
@f_d şu an ev alınmayacaksa para döviz ya da altın şeklinde yatacak. Ticaret vs. yapılacak bir durum yok. Ama amaç ev almak.


  • mylord  (05.03.15 12:55:08) 
Hemen hemen herkesin ortak kanaati gayrimenkul balonunun patlayacağı yönünde. padişah hazretleri inşaatçı kankilerinin elinde gümleyen gayrimenkuller satılamadığından her gün faizi düşürün diye baskı kuruyor. çünkü kimse yüksek faizle borçlanmak istemiyor, kredi alan olmayınca evlerde satılamıyor. ben çok uzun zamandır akla mantığa sığmayan emlak fiyatlarının çakılacağı kanaatindeyim. Muhtemel bir krizde seçim dönemi söz konusu. Şuan likidite sahibi olarak durumu muhafaza etmenin şu belirsizlik bulutu dağılana kadar en mantıklı karar olacağını düşünüyorum. Öte yandan, dolar durdurulamazsa son koz olarak merkez bankası müdahalesi faizleri düşürebilir. Bu koşulda da, kredi için uygun zaman değil.


  • fucking machine in my head  (05.03.15 13:18:33) 
Bizim konut kredisi vardı bir araziyi satıp borcu kapattık 2 gün önce.bence bulaşmayın.gelir getiren dolara yükleyin parayı.


  • telet abi  (05.03.15 13:22:23) 
en azından seçimler geçene kadar bekleyin. bende aynı durumdaydım almamaya karar verdim. paranızı değerlendirin bence dolar ile.


  • delidir yakalayin  (05.03.15 15:58:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.