[]

balık temizlemek

Balık temizlerken mideniz kalkmıyor mu? Kusma hissi gelmiyor mu Kafasını koparıp içini temizlerken?

Bi mantarı pizza hariç yemem bi şehriye çorbasını çok aramam
bir de sanırım balık temizlemeyi yapamam

Kendimden geçiyorum temizlerken zaten 1 kere denedim 5. Balık ta anne gel.sen yap dedim.

 
büyük balıkları aldığım yere temizlettiriyorum. hamsi sardalye gibi balıkları temizlemiyorlar genelde, o nedenle almamaya çalışıyorum ama aldığımda temizlerken ayakta durmaktan yoruluyorum sadece, başka bir şikayetim olmuyor.


  • inheritance  (05.03.15 09:29:00 ~ 09:33:14) 
niye sen temizliyorsun ki? hamsi bile temizlenmiş satılıyor artık. yıllardır haftada bir-iki kez çeşit çeşit balık alıyorum, bir kere bile kendim temizlemedim.


  • sir gawain  (05.03.15 09:29:29 ~ 09:29:45) 
o nedenlerden dolayı aldığımız yerde temizletiyoruz.


  • undertaker  (05.03.15 09:29:37) 
Ben zaten balık yemiyorum ama temizletilmiş haline dokunurken bile içim kalkıyor. Aynı şey tavuk göğsü için de geçerli. Kırmızı ete zaten bugüne kadar hiç dokunmadım. Ben yapamam, büyük konuşmayayım tabii ama yapana da mani olmam. Bir de tabii etlere dokunup elini temizlemeden çekmecelere, dolaplara dokunanlar var. O da midemi çok bulandırıyor. Anında silmem gerek.


  • dessy  (05.03.15 09:33:42 ~ 09:33:53) 
Temizlemediler bir kere kalabalık olduğu güne denk geldim o günde almam gerekiyordu. Falan falan

Küçük ya da büyük elimi süremem sanırım :(
  • indescribable  (05.03.15 09:34:04) 
metroda temizlenmiş dondurulmuş hali satılıyor. tazesi kadar iyi olmuyor ama yine de fena değil.


  • inheritance  (05.03.15 09:35:56) 
Ben kötü hissediyorum, hiç temizlemedim ama una bulanmadan dokunamıyorum belki mecbur kalsam dokunurum ama temizleme işini yapamam, kendimi kötü hissettiğim gibi beceremem de..
Bir arkadaşımın hayatta en keyif aldığı şey balık temizlemektir, kızın suratında öyle keyifli bir ifade vardı ki ben kötü oldum..

  • mutekebbir  (05.03.15 09:39:58) 
ben hiç temizleyemem. hatta pişmemiş balık elleyemem, kokusuna bile dayanamam. ama haftada bir balık yemeden de duramam. ciğeri de çook severim mesela ama ona da çiğken dokunamam. bütün bu pis işleri eşime yaptırıyorum o yüzden. burdan sevgili kocama onu ne kadar sevdiğimi bir kez daha söylemek istiyorum bu vesileyle.

eskiden çiğ et ve tavuk falan da elleyemezdim ama şimdi çok zor da kalınca çiğ çiğ ciğer bile kesip biçiyorum.
  • halanne  (05.03.15 09:40:42) 
ölmüş bir canlı sonunda. bir zamanlar yaşıyordu ve artık ölmüş. kafasını koparmak gerçekten iğrenç. kanlı kanlı ve çok kötü kokuyor. o yüzden mide bulanması normal bir durum. mideniz bulanıyorsa temizlenmiş olarak alabilirsiniz. ama hala ölmüş bir canlı olacak.
not: vejeteryen değilim.

  • kedi yavrusu  (05.03.15 09:41:41) 
benim de izlerken bile midem dayanmıyordu önceden ama mecbur kalınca bi 100 tane falan temizlemişliğim var. mide bulandırıcıdan ziyade yorucu da bir iş. Fakat hamsiyi de temizlediklerini bilmiyordum açıkçası bundan sonra alırsak temizlenmiş alırız artık.


  • sistem enkazı  (05.03.15 09:54:49) 
dışarıdan aldığım balıkları bende temizletip alıyorum, kendim vurduğum balıkları ise gayet güzel temizliyorum ve midem bulanmıyor.


  • koynundakiyilan  (05.03.15 09:55:13) 
Düşünmeden temizlersen bişecik olmaz. Başka şeyler düşün :)


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (05.03.15 10:05:46) 
yoo neden kalksın ki? Ha tavuk ha bftek ha balık.

Ayrıca hamsiyi temizletmek ne la? serçe parmak kadar balık, tek lokmada yutun gitsin.
  • yatagants  (05.03.15 10:08:17) 
Tercih etmem tabi ama zorunda kalirsam temizlerim sorun yok. Sadece elim kokmasin diye eldiven giyerim.
Düsünmemek lazim bence, zaten yiycez onu, öyle olmasa almazdik, o nedenle bi zamanlar yasiyodu ölmüs simdi diye duygusallasmanin bi anlami yok. :)

Tavuk kirmizi et ciger herseyi dograrim, öyle hassas degilim pek.
  • painted bird  (05.03.15 11:35:52) 
nasıl gömeceğimi düşününce çok da etkilemiyır


  • arphenion  (05.03.15 12:39:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.