[]

liseli kızlar neden bu kadar garip?

Facemde var böyle kızlar. Bazen öyle durumlar paylaşıyolar ki yuh artık diyorum. Ulan sen kızsın, ne bu laflar. Gerçi şimdiki nesil hep böyle.Kızın durumuna yazdığı şeye bak...
i.imgur.com



 
ahahahaahhah iyiymiş. yeni nesil böyle ya.


  • elorelia  (05.03.15 00:35:38) 
yaşım 25 hala biyere bir şeyler yazınca lan şu üslubu düzeltsem mi diye kaygılanırım. Bu ne lan böle?

ben mi yaşlanıyorum bilmiyorum ama bi 10 sene sonra sanırım çocuklarıma aynı babamın yaptıklarını yapıcam. o sakalı bi kes, o ne biçim saç gibi.

liselileri anlamıyorum.
  • justinho26  (05.03.15 00:38:27 ~ 00:38:57) 
bizim ve onceki neslin kaşarlari cocuk sahibi olursa ne olur sorusunun cevabi iste


  • partizan  (05.03.15 00:40:28) 
O sizin kalitenizi gösterir. Meselâ faceinizde ne işi vardı öyle bir kızın? Akraba olduğunu da sanmıyorum. Ha öyleyse bile tutmanız hata onu. Sizi sorgulamak istemiyorum kafanıza göre takılabilirsiniz lâkin sadece birkaç örnekten yola çıkarak -üsterik kendi faceiniz üzerinden- böyle bir tümevarım yapamazsınız. Benim face'imde 800 kişi varsa 300 tanesi liselidir. Ve hiçbi zaman ne böyle bi paylaşım gördüm ne de duydum. Herkesin kendine edindiği çevre ile alâkalı. Biraz ararsan aynı kafayı 20+ yaştaki profillerde de görebiliriniz.

Genelleme yapılabilir bir durum değil. 40'lı yaşlardaki birisinin şeyda ve ceyda kardeşler gibilerini, fakirler ölsün diyen 20li 30lu yaşlardaki tipleri faceinde görüp aynı şeyi o nesil için de söylerse ne geçerliliği olur allasen?

2 tane kuzenim var liseli birisi erkek birisi kız. Birisi Türkiye'nin en büyük bilim sitelerinden birinde yazar. Diğerinin de makalesi birkaç ay önce Bilim Teknik'te yayınlandı. Aynı şekilde anasayfamı kirleten bi liseli de görmedim. Çevre yani hep çevre.
  • oddyseus  (05.03.15 00:45:26 ~ 00:50:03) 
cinselliği keşfetmeye başlama ve bunu duyurma merakı + ergenlik atarı.
büyüyünce geçeceğini umalım, geçmeme ihtimali de var tabii.

  • asisamus  (05.03.15 00:45:42) 
Sen de liselisin yani?

Liseli değilsen özrün kabahatinden büyük.
  • yirmisantim  (05.03.15 00:58:33) 
valla süper turnusol olmuş ha, liseliler hemen dökülmüş :D harika harika


  • mrvengeance  (05.03.15 01:05:40) 
Facebookta sadece ailem ve arkadaşlarım yok. Tanımadığım insanlar da var. Liseli falan değilim o yolları geçeli çok oldu.liseliykende bu tarz tipler yaygın değildi zaten.tanımadığım biriyle facede arkadaş olmam tartışılabilir ama çevremin bu tarz insanlarla dolu olduğunu göstermez. Faceyi ciddiye almıyorum ki hem.


  • nickimi yermisin  (05.03.15 01:07:09 ~ 01:11:12) 
çünkü liselililer liselilililik yaparlar

(bkz: lilililerle)
  • Ufuk  (05.03.15 01:17:15) 
o yaşta bir kız nasıl ağzına alır o kelimeyi ben kabullenemıyorum bunu yas 28


  • partizan  (05.03.15 01:37:06) 
öncelikle yaş 24

kuzenlerim de 18-15 yaşlarında. bazen boyle muhabbetlerine veya whatsapp konusmalarına sahit oluyorum. gerçekten üzülüyorum.

bu erezyona uğramamış son birkaç jenerasyondan biriyiz sanırım. bir yıldır ingilteredeyim, burada da arkadaşlarımın kardeşleri falan var ama hiç böyle muhabbetlere restlamadım. bunu batı özentiliği veya open-minded olarak yormak tamamen kendini kandrmak olur ne yazık ki. bu ilerde de duzelecek bir sey değil kanımca. üzüldüm.
  • cokponcik  (05.03.15 02:06:27 ~ 02:07:02) 
neredeyse otuz yaşıma geldim, yemin ederim ben utandım yazılanı okurken. nasıl kayıp bir gençlik gelecek, merakla bekliyorum.


  • devilred  (05.03.15 02:10:59) 
normal olması gereken bu... yazması değil, yazabilmesi.
yazdığında garipsenmesi garip olan, aynısını erkek yazınca okuyup geçiyorsan kız yazdığında da okuyup geçeceksin... bu kadar basit.
kızlardan hala utanıp susmasını beklemenin saçmalığını göremiyorsan asıl sende sorun.
  • ucan spagetticanavari  (05.03.15 05:49:15) 
Çocuk istediğim zamanlar aklıma gelsin bu duyuru ama ilk insanlar da bile vardır bu, yeni nesil bir fena, dünyanın sonu bunlar yüzünden olacak tripleri.

Uçanspagetticanavari, ne alaka, burada kız erkek farkı yok, erkek de böyle bir şey yazsa aynı şekilde yorumlar alır. Erkeğin yazmasının normal olduğunu nereden çıkarıyorsun?
  • [silinmiş]  (05.03.15 06:03:36) 
"Liseli işte çeşit çeşit" diyecektim ki gerçekten öyle. O yaşlarda herkesin dengesi aynı olmuyor. Atarlı atlatanı var, içine kapananı var, sakin geçireni var, aklı başından çıkmayanı var. "Nesil böyle" diye genellemeyelim ama böyle liselilerin az olmadığını biliyorum.

Her nesil de kendinden sonraki nesli iyi veya kötü yönde geride bırakıyor. Örneğin, benim yaş grubumda ilk sevişme yaşı görece daha yüksekti, bir 5 yılla bu yaş biraz daha düştü. Geçen gün arkadaşımın 14-15 yaşındaki yeğeninin evde mmf yaparken annesi tarafından basıldığını öğrendim. Gerçi bilmiyorum abartı mıdır; ben o yaştayken erkekler öyle bir fırsatı kaçırmazdı ama kızlardan böyle bir şeyi yapmak isteyen az kişi çıkardı. Çalıştığım yerin yakınında bir lise var, çıkışta öğrencilere denk geliyorum bazen. Okulun öğrencileri genelde inek ağırlıklı olmasına rağmen konuşmalardaki cinsellik bizim konuşmalarımıza göre oldukça yoğun.

Annemin annesi "Muhallebicide dondurma yiyormuş"u duysa bu hissi hissederdi, annem "Biri ile öpüşmüş"ü duysa, ben böyle şeyleri garipsiyorum ve nesil farkının gençlerin rahatlama ve yayılma yönünde açılması normal. Aramda 5-10 yaş olan kişilerin burada yaptığı "Tüm kızlar böyle", "Tüm erkekler böyle" gibi genellemelere ağzım açık bakıyorum. Liselilerin dil veya başka şeylerin kullanımı konusunda daha rahat olmaları bana göre güzel değil ama normal.
  • aychovsky  (05.03.15 06:54:24) 
ooo jailbait , alırım bi dal (;


  • morta.c  (05.03.15 07:05:10) 
Yeni nesil online ortamlarda alacağı LIKE sayısı için ruhunu satar.


  • arnold schwarzeneger  (05.03.15 07:38:05) 
Hani Twitter vine fenomenleri böyle böyle belaltı çalışarak fenomen oldular ya. Hah işte tam bu yüzden bu tarz iletiler görüyoruz liselilerden
aslında "özenti" bu durumun karşılığı ama seçilen yol yanlış.

Ay bizde lisedeyken yapmadık mi minik ozentiler L ve R harflerini büyüttük ne bileyim saç baş değişti makyaj olgusu değişti giyim değişti.

Kendilerine örnek alınan rol Modeller yüzünden bu haldeler çok çabuk bozuluyorlar nasıl desem.
çabuk alışıyor tam tersi de bırakamıyorlar bu tarz davranışları.

Batı özentiliği ve cinsellik yaşının düşmüş olması da buna etken.
Çocuklar kendilerini bedenlerini keşfettikçe dünyayı yendim sanıp gerisini tecrübelerle yazarım ayağına yatıyorlar. acemice.


Ama hep bi paylaşım rekortmeni olma havası var hepsinde.

Yaş 24
  • indescribable  (05.03.15 07:47:19) 
neslimiz tam bi büyük buhran
@animal +1000

  • ishak77  (05.03.15 07:55:31) 
133 beğenme.
wtf.

  • marla is in my head  (05.03.15 08:21:15) 
gerçekten yaşı senden küçük böyle bir kızı niye eklediğini merak ettim :)


  • toua tokuchi  (05.03.15 08:28:07) 
daha önce bir çok kere söylediğim gibi cinsellik yaşının düşmüş olması ve bu tür şeylerle laflarla prim yapmanın daha kolay olması sonucu daha yaygın hale geliyor böyle twitler iletiler.

daha önce bunları dile getirdiğim zaman '' sanırım kendi çevrenden cıkarım yapıyorsun, her yer bilkent değil'' diye bana çıkış yapanların gelip aynı şeyleri söylemesi nasıl samimiyetsiz ve ikiyüzlü yazarların oldugunu da ortaya cıkarmıs güzel oldu bu baslığı açtıgın. bu işler artık orta okul liselere düştü derken çokta yanılmıyormuşum.
  • fransizkalanadam  (05.03.15 08:36:18) 
La oğlum sen nasıl bi kafadasin? Muhafazakar gay mi olur? :// Ne demek "Sen kizsin, yazdigin şeye bak". Off :/


  • damdanakan  (05.03.15 08:43:58) 
Adı üzerinde Liseli. Genellememekle beraber o yaşlarda kafalar farklı mecralarda oluyor. Ee artık günümüz itibariyle de bir çok şey eskisi gibi değil.
Bu sonuçlar normal. Özellikle teknoloji ve internet ile artan bir durum. Hele bizim gibi 3. dünya ülkelerinde bu durum bariz bir şekilde daha "aptalca" ve düşünülmeden ortaya koyuluyor.

  • gece lampulu  (05.03.15 08:51:24) 
Geçenlerde bir kız lisesine işim düştü. Giriş kapısından md. yardımcısının odasına gidene kadar 4 kişiden "lan" hitabını işittim. Birbirlerine "lan" diyen kızlar var.

Neden böyle diye sorgulayınca "erkekler diyebiliyorsa biz de deriz" minvalinde ifadeler çıktı. Eşitlik anlayışları sanırım şimdilik böyle çalışıyor. Sonra büyüyünce değişiyor bir çoğu. Yavaş yavaş "o da dememeli" yi aanlamaya başlıyorlar.

Senin verdiğin örneğin beğeni sayısı, fenomen olma, başkaldırı filan gibi çok başka nedenleri de var. Bence oldukça uçta kalan bir örnek. Bu nedenle ben örnek üzerinden gitmeyeceğim.

Genel olarak; küfür, cinsel içerikli konuşmaların bu yaş gruplarında birden bire artması yaşla birlikte hayatı algılamaya yakınlaşmanın da etkisi bence. Diyor ki; ben erkek bakış açısıyla şekillenmiş toplum algısında kendime bir yer bulabilmek için onlar gibi davramalıyım. Benim de şakalarıma gülünsün, benim yazdıklarım da beğeniyle okunsun... Kabul görme çabası, ben de varım demenin ergencesi.

Geçen gün "Onur ünlü kafasında olmak isterdim" diyen liseli bir genç kız ile konuştum. "Onun yaptığı işleri ben de yapabiliyor olmak isterdim" diyordu. Oturdum Onur Ünlünün bütün yapıtlarını değerlendirdim. O kadar çok küfür var ki... neredeyse gerekli gereksiz her yere serpiştirilmiş gibi.

İnternetin diğer bölümlerini geçelim, sözlük ve duyuru olarak bile bakınca erkeklerin laflarını toplumun kabul ettiği, sevimli bulduğu bazı hitaplarla süsleme olanakları var, aynı kelimeyi kız kullanınca olmuyor, eğreti kalıyor. Kadınların sevimli kelimeleri/hitapları (ortamda çoğunluk olmamalarının da etkisiyle belki) pek kabul görmüyor değil mi. Örneğin sen duyurudaki cümlende "ulan sen kızsın, ne bu laflar" demişsin. Duyuruyu bir kız açmış olsaydı "sen önce kendi laflarına bak" yorumu bile gelebilirdi.
Gibi gibi...
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (05.03.15 09:56:13 ~ 10:08:00) 
liseli erkekler ne alemde acaba..


  • dokuzonbeş  (05.03.15 10:01:37) 
gözden kaçan nokta şu; bizim zamanımızda edilen saçma lafları yanımızda yöremizde kim varsa o duyuyordu ve herhangi bir kayıt olmuyordu. yani internet yoktu.

şimdi ise internet var. ne yaparlarsa bunu herkese duyurabiliyorlar ve kayıt altına alabiliyorlar. tek sebep bu değil ama dikkate alınmalı bence.

not: 33, m
  • jaaaccckkk  (05.03.15 10:02:03 ~ 10:02:26) 
Tanimadigi bir adamin ozel hayatina mudahil olmasina izin veren bir liseli kiz bu bir kere. Seni tanimadigi halde arkadas olarak kabul etmis. Buradan seyircilere oynadigi sonucuna varabiliriz oncelikle.
Sonra da o yastaki insanlarin genelde ettikleri laflarin nerelere varabileceginjn farkinda olmadiklarini dusunelim. Sonra da kizin muhtemelen "kasar" oldugunu dusundugu bir akranina bu gondermeyi yaptigini... Bunu yaparken de nasil bir pozisyona kendini soktugunun farkinda degil.
Evet bu soylem liseli, kiz, erkek fark etmez herhangi bir insan icin avam kaciyor. Ama avam insanlar, terbiyesiz insanlar, bel alti konusan insanlar her jenerasyonda var. 30 yasinda bu tarz konusan bir kadin muhtemelen 15inde de boyleydi. Ozet: konunun salaklikla ilgisi yok. Her cins insan mevcut.
  • ay nov kung fu  (05.03.15 12:39:38) 
gülelim mi ağlayalım mı bilemedim.


  • cetoxim  (05.03.15 13:20:47) 
@damdanakan "sen kızsın yazdığın şeye bak." derken yakışmadığını söylemeye çalıştım. Ben hiç bi kıza yakıştıramıyorum küfürü. Olmuyo yani. ayıplamak anlamında söylemiyorum itici oluyolar.


  • nickimi yermisin  (06.03.15 00:31:12) 
yorumları da merak ettim keşke açsaymışsın :)


  • toua tokuchi  (06.03.15 01:13:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.