[]

windows xp - çift monitör

VGA ekran kartı kullanıyorum. VGA çoklayıcı ile iki monitörü de bilgisayara bağladım. ikisine de görüntü geliyor fakat ben ikisinde de aynı görüntüyü görüyorum. benim amacım ise ekranı genişletmekti. bunu yapmam mümkün mü? görüntü özelliklerinde ikinci monitörü seçip "windows masaüstümü bu monitöre genişlet" diyorum fakat sonuç alamıyorum. ekran kartı ati radeon hd 3450.




 
tek vga'dan çıkılan görüntü ancak mirror olur, extend olmaz. o iş için 2 tane hdmi yada vga çıkacak, iki farklı monitöre girilecek ancak o zaman dual display olacaktır.


  • mrvengeance  (05.03.15 00:28:14) 
:( bir hdmi bir de vga çıkışı var ekran kartının. onları bir hdmi ve bir vga monitöre bağlasaydık olurdu diyorsun yani.


  • sensible soccer  (05.03.15 00:31:17) 
aynen olur o şekilde, bir de ben xp'yi unutlaı 10 sene oldu sanırım. o işlere bi vga bi hdmi için izin verir mi bilemedim ama 7 ve 8'de problem yok. üzülme beybi :)


  • mrvengeance  (05.03.15 00:33:20) 
peki... hdmi monitörüm yok. hdmi to vga converter alıp o şekilde denesem? kandırır mıyım bilgisayarı? olur mu extended screen?


  • sensible soccer  (05.03.15 00:37:42) 
evet olur. kuvvetle muhtemel üzerinde bir hdmi bir vga değil bir dvi bir vga vardır kartın. ikisini ayrı monitörlere bağlayıp iksinden de görüntü alabildikten sonra (ki dvi hem analog hem dijital gönderir, yani ayrıca çevirici ile dvi'ı vga'ı birbirine çevirebilirsin) ekran çözünürlüğünün ayarlandığı pencereden ekranı genişlet seçeneğini seçersin, ekranların çözünürlükleri farklı ise tam konumlarını ayarlarsın, uygula dersin biter.


  • rygard  (05.03.15 00:37:58) 
heh dvi yazacağıma hdmi yazmışım ya sanırım. montiörler boyut ve marka olarak birbirinin aynısı zaten.


  • sensible soccer  (05.03.15 00:41:10) 
hdmi daha çok harf içerdiği için daha büyük olmalı, dvi daha kısa olduğu için daha küçük olmalı şeklinde kodluyor beynimiz onları ister istemez :) O yüzden çok karışıyor ikisi.

Eğer monitörlerinde hem dvi hem vga giriş varsa herhangi bir apat kullanmadan, sadece biri varsa, şu dandik çeviricilerden kullanarak rahatlıkla bağlarsın. 3 lira falan olmalı fiyatı.

s474818768.onlinehome.us
  • rygard  (05.03.15 00:47:05 ~ 00:49:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.