[]

Kiracı varken eve hırsız girmesi?

Ev kot dairede camdan girmişler. Camda demir koruma yok, evden kiracını laptopu ve kombiyi çalmışlar. Kiracı bu ay cıkıyo evden hırsızlıktan sonra , 300 lira depozito olayı var şimdi. Kombi de 600 lira falan 2. Eli. bundan kısa bir zaman öncede aynı olay olmuştu, kombi çalınması. Kalan depozitoyu almadılardı.kalan arkadaşın depozitoyu isteme hakkı var mı ?




 
heralde var arkadas adam kombiyi dıar damı bırakmıs kilitlememis mi kefenin cebi yok hacı abi ver hakkını adamın


  • elimde olsa saklamaz mıydım seni kaburgalarım  (04.03.15 23:41:18) 
hırsızlık bu olay bence verin 300 tl depozitosunu.
yada iste 300 tl depozitonu.

  • basond  (04.03.15 23:41:51) 
kombi evin demirbaşı kendisi zarar vermediği sürece zarar sizindir.


  • justinho26  (04.03.15 23:42:31) 
Hukuki bilgim yok. Bence sizin sartlarda isteme hakki var, zira evin yeterince korumasi yokmus. Kapiyi acik birakip hirsiza gel dese bir nebze.. Ama kombi calinmasi?


  • f_d  (04.03.15 23:42:36 ~ 23:44:55) 
Vermem falan demedim de merak ettim nedir olayı? Araba kiralanırken ceza gelirse senin ya sanki aynı mantık olur gibi geldi?


  • therevo  (04.03.15 23:44:03) 
Girmiş almışlar işte sokmusler serefsizler. Neyse artık cozulur bi şekilde bakalım duruma göre. Sagolun.


  • therevo  (04.03.15 23:44:59) 
belki adam kendi söktü hırsız dedi ne bilecen.


  • bacardicola  (04.03.15 23:48:11) 
Eve girmeden sozlesmeye yazcaktı o zaman koruma yok camda boyle bir olursa sorumlusu ev sahibid diye lapotp icin, kombi neyse d.


  • therevo  (04.03.15 23:52:45) 
evin gerekli olan güvenlik önlemlerini almak sizin mesuliyetinizde olan bir şey.


  • air  (04.03.15 23:56:39) 
benim cevabıma neden tik verilmemiş anlayamadım konu ile alakasız bir cevap mı verdim acaba?


  • basond  (05.03.15 00:02:33) 
Kiralayan evi aldigi gibi teslim etmek zorundadır. Ama buna benzer davalarda kiracidan yana karar cikiyor. Guzellikle halledin iş mahkemeye kalırsa sıkıntı cıkabilir.


  • pinman  (05.03.15 00:04:04) 
Kiracının kombiyi söküp satmadığından eminseniz, polis tutanakları varsa, anlattıkları tutarlıysa kombinin parasını almamalısınız kiracıdan. Ancak çıkmasına bu kadar kısa süre kala böyle kombi gibi büyük bir üründe hırsızlık düşündürücü de olabilir. Ancak pencere koruması olayında haklılar, kapıyı kilitlememiş olsa falan neyse de...


  • prodeq  (05.03.15 07:13:08) 
"Camda demir koruma yok" "bundan kısa bir zaman öncede aynı olay olmuştu". şu cümlelerden anlıyorum ki ev sahibi kiracısı ve/veya kendi evi için yeterli özeni göstermemiş. üstelik kiracının eve verdiği bir zarar yok, depozito böyle şeyler için alınır. ev sahibinin depozitoyu vermemek istemesi bence zaten gayet zarar görmüş ve sırf bu yüzden evden taşınmak zorunda kalan kiracı için ikinci bir zulm ve yanında da ayıp.

ev sahibi o cama koruma yaptırmalı ki bundan sonra bir 3. olay olmasın. ev sahibi olmak sadece evine insan yerleştirip kirasını almak demek değil ki...
  • loveinaflipbook  (05.03.15 07:29:48) 
Tam cevap olmayacak ama hazir konusu acilmisken söyleyeyim, Türkiyede olmaz ama aslinda olmasi gereken bu durumda tek suclu ve zarari karsilamasi gereken devlet. Ayni yere kisa araliklarla hirsiz girdiyse bu durumda halkin vergi karsiligi hizmet almasi gereken güvenlik hizmeti yapilmiyor demektir. Almanyada yasiyorum sokaga kilitledigim bisiklet calindi. Ben de polise gittim tutanak tutuldu, bir süre sonra sigorta (benim degil, apartmanin sigortasi) inceleme baslatti ve sokakta bisiklet calinma olaylari cok olmaya basladi diye herkesin bisiklet bedelini ödedi, ve bu miktari polis görevini düzgün yapmiyor diye polisten yani devletten tahsil etti. Normal sartlarda oradaki polisin önleyici tedbir almasi gerekirdi (belki de pencerelere demir parmaklik takilmasini zorunlu kilmak gibi) Burada ilk suclu hirsiz, ikincisi polis. Ev sahibi ve kiraci vergilerinin karsilgi olarak hirsizlikla mücadele ve güvenlik hizmetini hakediyorlar ve yapabilecekleri birsey yok, bu sorumlulugu sadece onlara yüklemek sosyal devlet anlayisina sigmaz, bu kadar vergi karsiliginda devletten sosyal devlet hizmeti almak herksin dogal hakki. Sadece not olarak ve bakis acisina bir katkisi olur diye belirtmek istedim.


  • emrahday  (05.03.15 09:53:47 ~ 09:55:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.