[]

Laptop 2 dakikada bir kapaniyor

Merhaba bir sorunla karsi karsiyayim. Laptop vaio model. Siradan bir şekilde islem yaparken bir anda kapandi. 4 5 ayda bir yapmadigi sey degil ama sonradan acinca bir sey olmadan duzelirdi. Neyse bu sefer tekrar acinca daha Windows logosu gelmeden kapandi. Sonra karsima "baslangic onarma" diye bir sey cikardi. Ancak surekli onaramadan pc tekrar kendini kapatmaya devam etti. Ustelik kapandiktan hemen sonra acilmadi bile.2 dakika falan beklemem gerekti. Yine buna ragmen acinca bu kisir dongu devam etti.
Bu sirada forumlara baktim. Prizden kaynaklandigini soyleyen vardi. Bataryayi cikarip sadece prizle actim ve elektrikte bir sikinti olmadigini gordum. Daha sonra laptoptaki tum deliklere elektrik supurgesi tuttum ama 5 dakka calisip kapanma durumu devam etti. Sistem geri yuklemeyi basardim ancak o olur olmaz yine kapandi. Guvenli modda actim yine kapandi. Daha sonra normal olarak actim bu sefer daha uzun sureli acik kalmakla beraber 10 dk sonra yine kapandi. Ama bu on dk icinnde ben cpu kullanimina goz attim surekli. Fareyi kipirdatir kipirdatmaz cpu kullanimi yuzde sekizden yuzde 30lara cikiyordu. En son cpu 100 de 100 e ulasinca yine kapandi bilgisayar.
Gelen oneriler isinma sorunu var mi diyecektir. Evet kronik olarak cok isinma ve ses cikarma huyu var bu bilgisayarin ama bu bu işlemler aninda isinma ve ses sorunu hic olmadi.
Sorun sizce anakart veya ram veya ekran karti olabilir mi?

Mobilden yazdigim icin atladığıgim yerler olabilir. Soru sorabilirsiniz. bide format bence çare olmaz gibi cunku bu sorunu yasayanlar format Atildigi zaman pc nin kapandigini soyluyor

 
Teşekkür ederim yorumunuz icin. Anakart yanmamistir degil mi?


  • ekonometri okuyan adam  (04.03.15 22:32:16) 
ısındığı için kapanıyordur o ya. 2 dakika çok kısa bir süre ama yine de elin biraz yatkınsa öyle dışarıdan süpürge tutarak değil söküp güzelce bi temizle temral macun sür.


  • bacardicola  (04.03.15 22:32:37) 
yenisini al


  • docrivers  (04.03.15 22:33:11) 
Cunku anakart yaninca nasil olur bir fikrim yok


  • ekonometri okuyan adam  (04.03.15 22:33:18) 
Bacardiola. Isinma problemi degil gibime geliyor cunku isinmasina firsat olmadi pc nin ilk sorun oldugu zaman. Actim ve 20 dk sonra kapandı. Ve maalesef elim yatkın degil


  • ekonometri okuyan adam  (04.03.15 22:35:45) 
Demin actim ve bu sefer bi 15 dk falan pc acik durdu. Hatta bi kac islem bile yaptim. Son acmamin uzerinden baya gecmisti. Denildigi gibi bi isinma sorunu olabilir ama aklimi kurcalayan sey pc nin isinmamasi.yok abi yani elimi koyuyorum altina bununn bi kac kati kadar isindigini biliyorum. Sicakliktan dolayi dizlerime koyamiyordum o derece. Madem isinma sorunu var ve acilmiyor neden suan sicak degil?
Ben mi sacmaliyorum acaba

  • ekonometri okuyan adam  (04.03.15 22:52:43) 
Benzer sorun bende de vardı. Prize taktıktan sonra pat diye kapanıyordu laptop.
chipseti arızalıymış. değiştirdiler sorun giderildi.

  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (04.03.15 22:54:00) 
icinde kopan kablo, parça varsa ve ismini bilmiyorum ama sanırım anakart deniyor, ona temas ederse kapanıyor. geçen gün laptopumda keşfettim bunu.


  • farrytikki2  (04.03.15 22:56:09) 
@emcekare chipseti nedi bilmiyorum ama bir araştırayim. Teşekkürler

@farrytiki sorunum bu olabilir. Nasil cozdunuz bu sorunu

@acemi speedfan programi gibi bir seyle mi olcsem? Ya ben Üşüyorum bu alet niye isiniyor boyle
  • ekonometri okuyan adam  (04.03.15 23:03:42) 
fanı temizlettim. düzeldi gibi. yardımcı olmaya çalışanlara teşekkürler


  • ekonometri okuyan adam  (05.03.15 16:10:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.