[]

heyecan, sinir durumlarını azaltmak için taktik

heyecanlı ve hemen sinirlenen bi tipim. ve bu beni artık rahatsız ediyor. kalbim güm güm atıyor ufacık tehlike gibi algıladığım şey de bile. şimdi kendime telkinde bulunmaya çalışıyorum öyle durumlarda. diyelim yarına bişe hazır olmalı ama olamayacak mesela yetişmiyor. hemen heyecan bi panik. yani insan olduğumu mu unutuyorum noluyor bilmiyorum. mükemmel olacak, falso olmayacak, ben yapıcam, iyi olacak itiraf etmesem de böyle düşüncelerim var.

nasıl edelim? taktikler neler?
1. ders nedir?

 
En basit nefes egzersizleriyle başla.


  • damdanakan  (04.03.15 21:41:06) 
heyecan ve sinir'n' belli etmemeye çalışma bir şekilde ifade et.


  • partizan  (04.03.15 21:48:18) 
nefes alarak, sayarak olmaz hocam. bakış açını değiştir.

bir yere başvuru yapmam lazımdı. yetiştiremedim. en son bir baktım sinirden kasılıp kalmışım 10 tane sigara içmişim hiç durmadam.

sonra durup düşündüm. ulan ne olur ki? velev ki geç kaldım hadi en en kötü ne olabilir? velev ki kabul edilmedi başvurum ne olabilir amk? diye kendime sordum. o günden beri bu düşünce beni rahatlatır.

ölüp gideceksin, toprağa karışacaksın. sonrası sonsuz bir hiçlik bunu düşün. hiç bir şeyi takma.
  • dios  (04.03.15 22:04:56 ~ 22:05:35) 
depresyona girin.. belli bir yerden sonra hissizleşiyorsunuz..


  • orijinalinden guzel  (04.03.15 22:22:22) 
"How to make stress your friend" diye bir 'TED talk' vardı. Sizin durumunuzla ne kadar alakalıdır bilmem, ama yardımcı olabilir.


  • delirium  (04.03.15 22:27:09) 
Depresyonla alakasi yok sanirim bu dedigimin.


  • evc  (04.03.15 22:32:28) 
bütün çevresel faktörleri yönetemezsiniz, bunun üstünde düşünün bence biraz. zira her ne kadar bağımsız ve birey olarak bir şey yapıyoruz gibi görünsede aslında pek çok çevresel faktörde aynı zincirin halkaları. siz işiniz aksamasın diye aylar öncesinden sipariş verirsiniz ama mısır'da karışıklık olur, gemiler kanaldan geçemezden başlar bu, hep baldo pirinç alırsınız ama geçilen mevsimin olumsuz hava koşulları gereği iyi bir mahsül çıkmayabilir ve pilavınız beklentinizi karşılamaza kadar gider.


  • Phoebe  (05.03.15 11:59:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.