[]

Kedide Pire!

Yaklaşık 6-7 ay önce sokaktan bir yavru kedi evlat edindim. tabi sokaktan geldiği için üzerinde bir iki pire vardı. veteriner 20 günde bir ense damlası damlattı (4 kez) ancak her damla sonrası bir kaç gün ortalarda görünmeyen pireler sonrasında tekrar tekrar hortladı. bu süreçte ev baştan aşağı defalarca temizlendi, ilaçlandı ama maalesef sonuç alamadık.

sonrasında veterinerimizi değiştirdik, yeni veterinerimiz ayda bir ilaçlı bir şampuanla kediyi yıkamaya (kedi için tam bir işkence seansı) ve ayda iki kere de ense damlası yapmaya başladı (frontline) ve tabi bu süreçte ev yine temizlenerek ilaçlandı ancak son 4 aydır da bu şekilde ilerlememize rağmen hala pirelerden kurtulamadık ve sayıları giderek artıyor.

Artık kedimin yıkanmasını veya herhangi bir kimyasala maruz kalmasını istemiyorum, hayvancağız telef oldu. pire tozu, pire tasması, sprey vs gibi de işe yaramaz her yolu denedik, tonlarca para döktük 6-7 aydır hiç bir sonuç alamıyoruz.

Herhangi bir fikri olan, kesin çözebilecek bir veteriner öneren ve hatta varsa duyurudaki veterinerleri de dinlemek isterim. çok teşekkürler.

edit: kedi hiç dışarı çıkmıyor, başka kedilerle teması yok, ben sokakta başka kedilere artık dokunmamaya başladım taşıyıcı olmamak için.

 
sirkeli bezle silin hayvanı. bir de onu deneyin, zararı olan bir şey değil nasıl olsa sirke, tüylerini de güçlendirir.


  • mutevazi  (04.03.15 21:01:34) 
ama çok şeker bir kediymiş. kıyamam ya. kalp kalp :) (çok kimyasal zararlı olabilir evet. beşiktaş'taki barbaros veteriner kliniği çok güvenilir ve iyi yürekli ve de kedi sever doktorlara sahip. dilerseniz bir de onlara danışın.)


  • senzapelle  (04.03.15 21:16:23) 
eğer bir yerde pire görüyorsan etrafta göremediğin binlerce yumurtası var demektir. daha önce bizim de başımıza gelmişti. hem biz hem yavrucak (kedim) perişan olmuştu. çaresi tüm kıyafetler, nevresim, perde dahil olmak üzere her şey en az 4-5 gün sürekli yıkanacak; ev sürekli ve düzenli olarak (özellikle aktarlarda satılan ilaçlar etkili oluyor) ilaçlanacak.

kediye dökülen toz, ilaç vs pireleri öldürmek yerine vücudundan kaçmasını sağlıyor; kaçanlar evin içine yumurtalarını bırakarak üremeye devam ediyorlar.

kolay gelsin
  • zahmet  (04.03.15 21:23:51) 
elmyra acaba evdeki birşeylerden mi tekrar bulaşıyor ki? ilaçlandı demişsin ama nebileyim...


  • physcos physcos  (04.03.15 21:24:05) 
@mütevazi kedi rahatsız olmaz mı ki sirke kokusundan?


  • elmyra  (04.03.15 21:34:54) 
bilmem, koklatın bir? olmaz bence. ben evi sürekli sirkeyle siliyorum hiç kaçtıklarını görmedim sürekli viledayı kovalıyorlar.


  • mutevazi  (04.03.15 21:44:38) 
evde mutlaka bir yerlerde larvalar kalıyor o yüzden tekrar çoğalıyorlar.
Ben de uzun süre pirelerle mücadele ettim ve 2 senedir bir tane bile pire yok.
Ben şöyle yapmıştım;
önce kediyi evden uzaklaştırdım evi tamamen ilaçlattım, ilaçlamaya gelen elemana özellikle halılara ve battaniyelere de yapmasını söyledim. (En çok buralarda kalıyor)Sonra evdeki her şeyi yıkadım, halıları yıkattım. Evin tamamen temizlendiğinden emin olduktan sonra kediyi eve getirdim. tabi kediyi eve getirmeden önce onun da üzerinde pire kalmadığından emin oldum. Çok yoğun piresi olmasına rağmen sadece ense damlası yeterli olmuştu.
uzun araştırmalarım sonucu hayvanlara en zararsız olan pire ilacını buldum,chrysamed ismi araştırabilirsiniz. arada sırada evde bunu uygulayarak kalmış olabilecek pirelerden de kurtuldum.
Bence çağırdığınız ilaçlama firmasında sıkıntı var. Yanlış ya da eksik yapıyorlar bunu araştırın. KEdinize fazlasıyla yapılması gerekenler yapılmış sorun veteriner hekimde değil bence.
ikincisi eve ayakkabı sokuyorsanız ayakkabıda olabilecek bir larvadan bile bütün ev tekrar pirelenebilir buna da dikkat etmelisiniz.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar sorularınız olursa severek cevaplarım. Pireler ile mücadeleden ben galip çıktım, siz de yapabilirsiniz:)
  • keneabidin  (04.03.15 22:20:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.