[]

miras durumlari

Elimizde bir adet evi olan bir dede var.bu dede 2 oglunun banka borclari oldugu icin olmeden satmak istiyor evini.bu sebeple torununun biri ben satin alayim diyor. Bu durumda bu dede oldugunde bu evi alan torunun elinden alinir mi?yani banka senin annen varisler arasinda deyip el koyar mi?




 
tapuyu üzerine alırsa olmaz? bu miras değil ki adam mülkünü satıyor...


  • mutevazi  (04.03.15 20:48:01) 
Varisler dede'nin vefatı sonrası satışın hileli olduğunu iddia edip dava açarsa olası bi durum. Torun gerçekten satın alacaksa ödemeyi banka yoluyla yaparsa ispat açısından hayırlı olur kanaatindeyim.


  • hadi hadi  (04.03.15 20:55:59) 
Tesekkur ederim


  • brnbrs  (04.03.15 21:04:12) 
Ev sevdiğim dava türü :) miras bırakanın muvazaasına dayalı tapu iptali ve tescil :)
Dedenin vefatında mirasçıları bu satışın gerçek olmadığını iddia edip tapu iptali isteyebilir. Bunun gerçekte satış değil diğer mirasçılardan mal kaçırma iradesii olduğu iddia edikebilir.
Torunun banka havalesi yapması ve satışın gerçekliğine ilişkin emareler deliller olması durumunda dava reddedilir.
  • isimmisimyok  (05.03.15 16:51:16) 
bir de satışı gerçek değerinden yapması gerekir ki,
sanırım kimse vergi yüzünden gerçek değerini göstermiyor.

  • titiraprap  (05.03.15 17:06:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.