[]

dolarla ilgili olarak

Evet herkes dolarin yükselmesini konusuyor ve nerdeyse her gün yeni rekor kiriyor. Simdi benim elimde biraz nakit var. Dolar alsam ne olur. Konu ile ilgili 2 sorum olacak?

1- bu dolarin yükselişi hep böyle devam edecek mi?
2- son olarak cok anlamadigim icin soruyorum bu dolarin düsme ihtimali var mi.yani mesela ne olursa 2 liraya düser? Elimizdeki azicik nakiti de bahtsiz bedevi pozisyonunda kaybetmemek amaciyla soruyorum. Yani simdi dolar alsak zararimiz olur mu?

Tesekkurler

 
Kısa vadede zararınız az miktar olabilir ancak uzun vadede kârınız olur kanaatindeyim.
2 liraya düşmesi çok zor bir ihtimal gibi geliyor bana.
Küresel anlamdaki siyasi gelişmeler küçük düşüşlere yol açabilir.
  • Euxinos007  (04.03.15 20:25:13) 
elinde çok para yoksa riske etme. ekonomiden anlamam ama duyduğum bildiğim çok parayla çok para kazanılır. değerini kaybetmesin diyosan zaten yatır altına. uzun vadede zaten yükseliyor her türlü.


  • platoniclover  (04.03.15 20:25:16) 
Merakınızı gidermek için sözlükte 2015 ekonomik krizi başlığını okuyabilirsiniz.
Çok dolu entryler giriliyor. Bugün de, yanlış hatırlamıyorsam, debe'de konuyla ilgili bir iki entry vardı.

  • Euxinos007  (04.03.15 20:28:32) 
*2 ye düşmesi imkansız... çok sabah, akit falan okuma.

*kısa vadede 2.5 yalkaşırsa al, 2.6 üzerine çıkınca sat, psikolojik sınır 2.6

*en iyi senaryoda 1 ocak 2016-10 ay sonra- 3 ün üstü. arada saçma sapan bir seçim var ekonomiden bi şey bekleme sonrasında da çalınan-harcanan seçim paralarını karşılamak için muazzam vergiler gelecek, üretim kısılacak yatırım faiz de vermediği için tekrar dövize... en kötü ihtimal 3ü bu arada aşar...

*borsada hisseleri düşürüp-alıp sonra satarak vuracak yabancılar da haziran sonunda parayı alıp kaçar.
  • imdat  (04.03.15 20:40:07) 
dolar mutlaka 2.50 altına gerileyecek. bu rakamlar suan dunya piyasalarına baktığımızda çok yüksek. bu yüksek tansiyonun düşmesini bekleyin


  • maresalx  (04.03.15 20:42:13) 
@maresalx'a katiliyorum. Sonuc olarak bu artisin bir kar satisi da olacak ve Dolar dusecek. Dolarin da 3'u gorup, ustune cikmasi tam bir kriz ortamindan sonra gerceklesebilir diye dusunuyorum. Siyasi bir kriz anlaminda.

(git: www.eksiduyuru.com)
  • rabirtdeniro  (04.03.15 22:04:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.