[]

Almanca şunu özet geçebilecek var mı? - Düzeltildi

Yahu okul hiç Almanca bilmeyen İngilizce bölüm öğrencilerine bile Almanca mailler atıyor kafam almıyor artık. Önemli olduğu için de stres yapıyorum. Linkteki yazıdan bana kısaca ne demek istediğini söyleyebilecek olan var mı? Ben 1 sınavdan kaldım, diğerini de doktor raporuyla erteledim. Şöyle bi bakıp anladığım kadarıyla o sınavların tekrar ne zaman alınmasıyla ilgili bilgi var ama anlamadım.

my.ohm-hochschule.de

login ekranından sonraki pdf'ten capsler:
imgur.com


Bachelorla ilgili kısımlar beni ilgilendiriyor. Hatta ikinci sayfada rechtsbehelfbelehrung'dan sonrasına da gerek yok. Zaten çeviriye de gerek yok. Okuyup şunu şunu demiş, şunu yapmalısın demeniz bile süper olacak.

 
login ekranı çıkıyor sadece.


  • ben de  (04.03.15 20:12:55) 
düzelttim.


  • letheavendangered  (04.03.15 20:46:57) 
1.
1.1 sinavdan not olarak 5 alirsan, ki bu sinava girip kalma seklinde de olabilir veya sana taninan sürede sinava girmeyerek de olabilir. bu durumda bi sonraki dönem sinava girmen lazim.

eger ki sana taninan süre icerisinde sinava girmeyim 5.0 aldiysan o zaman dilekce verip anlatman lazim noldu da girmedin diye. dilekceyi ögrenci islerine veriyorsun. ki buna anca istisnai durumlarda izin veririz buyurmuslar.


eger hastalik sebebiyle giremediysen sinavin hemen sonrasinda, eger tez ya da ödev tarzi bi olaysa teslim tarihini kacirdiktan hemen sonra rapor getirmelisin.

1.2 tekrar girdigin sinavdan 5 aldin diyelim.

2. tekrar sinavina 1 yil icinde girmelisin.

1.2.1 Burda diplomla ilgili kurallar var, bachelor dedigin icin es geciyorum.

1.2.2 bachelor veya master icin ikinci tekrar muhabbeti en fazla toplamda 6 sinav icin oluyor. diyelim 3 ufak dersten olusan tek bir ders var sonunda tek bi not aldigin. ordaki kücük derslerin her biri o 6 sinavdan biri gibi kabul ediliyor.

1.2.3 ücüncü tekrar sinavi sadece tek bi komple veya parca ders icin oluyor. Burda istisna olarak Bachelor'in ilk kismi demisler, yani onlarda yapamiyorsun bu olayi.

burda da ikinci tekrar sinav sonuclari aciklandiktan sonraki 1 yil icinde girmen lazim sinava.

sonraki sayfanin tepesinde diyor ki, eger toplamda ikinci tekrar sinavina girmen gereken ders sayisi izin verilenden fazlaysa, bachelor isi yalan olur.


ayni sekilde ücüncü tekrar sinavini birden fazla komple ya da parcali ders icin yapmak istersen orda da nanay oluyosun. son bi hak verin bilmem ne falan desen bile nafile, i-ihh.
  • ben de  (04.03.15 21:28:40) 
devami da varmis.

2.2 ders ve sinav yönetmeliginde belirtilen grundlagen- ve orientierungsprüfung sinavlarina ikinci dönemin sonunda girmis olman lazim. eger ki girmezsen girip kalmis sayiliyorsun.

bazi bölümlerde belli zaman sinirlamalari var hangi derslere hangi dönem itibariyle en az bir kere girmis olmanla ilgili, bunla ilgili detaylar icin de yine sinav yönetmeligine bakmalisin.

eger sana verilen süreye ek olarak 2 dönem icinde okulu bitiremezsen, sinavlardan ilk hakkini kaybetmis oluyorsun. yani 5.0 aliyorsun not olarak.

eger baska bi ünide girdigin dersler veya saydirabilecegin isle alakali sinav, egitim tarzi seyler varsa bunlari da hesaplayip sana verdikleri toplam zamandan düsüyorlar.

3. bu tezle alakali ama simdiden ceviriyorum, ilerde lazim olur : )

tezden 5 alirsan, yani kalirsan, not aciklandiktan sonraki 6 ay icinde tekrar tez basvurusu yapmis olman gerekiyor. bu durumda bachelor tezi icin 6, master icin 9 ay vaktin var.

tarihleri tutturamazsan okuldan atiyorlar. Burda da dilekce yazip ek süre isteyebilirsin ama istisnai durumlarda ok diyorlar. tezi ikinci kez tekrar etmene izin yok.

okuyup aklimda kalanlari cevirdim. hassas bi konu oldugu icin, eksik veya yanlis varsa sorumluluk kabul etmem bastan diyeyim. eksik veya anlamadigin yerleri sorabilirsin.

bitti.
  • ben de  (04.03.15 21:44:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.