[]

Bu Durumda Arabayı Alır Mıydınız?

Selamlar.

İkinci el araba arayışı içindeyim şu günlerde, bir tane de gönlüme göre araba buldum. Hikaye şu. Tam aradığım marka ve modelde, km'si oldukça düşük ve piyasanın genel durumuna göre uygun denebilecek fiyatta bir araba buldum. İlanı beğenip adamı aradık, konuştuk, pazarlık yaptık, 38 bin liraya anlaştık. Arabanın internetteki ilanında arabanın yalnızca iki kapısında boya olduğu yazılıydı. Biz fiyatta anlaştıktan sonra arabayı ekspertize soktuk. Ekspertiz sonucunda arabanın kapısının aslında boyalı olmadığı, orijinaliyle değiştirildiği ortaya çıktı. Adam "ben bilmiyordum, bana alırken boyalı dediler" dedi. Her neyse, ben de tekrar pazarlığa başladım. 36'ya bırak alayım, olur olmaz derken bir saat pazarlık sonucunda 37'ye indi adam. Ben de "neyse düşünüp ararım seni" dedim.

Şimdi durum şu, araba o parçanın değişmiş olmasına rağmen 37'ye alırsam baya uyguna geliyor piyasaya göre. Çünkü benzer durumdaki arabalara 40 falan istiyorlar ilanlarda hep. Arabanın km'si falan gerçekten düşük. Ama bir yandan da araba adamın dediği gibi çıkmadığı için gurur yaptım biraz sanırım, tekrar arayıp "iyi hadi alıyorum" demek de zor geliyor. Bir taraftan düşününce arabaya da gerçekten ihtiyacım var. İkinci el olayıyla uğraşmaya devam etmek de çok yorucu geldiğinden alıp kurtulasım var. Böyle böyle arada kaldım. Ne yapayım sizce? Siz ne yapardınız? Alır mıydınız?

 
Eğer kapının boyalı değil de değiştirilmiş olması seni rahatsız etmiyorsa başka bi şey rahatsız etmesin. gururu bir kenara bırak mantığınla hareket et. :)

merak ettim arabanın marka/modeli ne?
  • maharaja  (04.03.15 18:41:28) 
araba adamin dedigi gibi cikmamis ama o sartlarda da almiyorsun su anda. eger tek fark buysa bence al. gurur yapilcak bir durum yok. ama dediginiz gibi temizse, km si dusukse ve muadillerine gore 2-3bin fark varsa ben suphelenirdim. fark etmediginiz baska sorunlari da olabilir.

edit: saticinin durust olup olmadigini anlamak icin baska bir arkadasina arat. eger kapi degismis derse ona satici guvenilirdir al. yok ona da kapi boyali sadece diyorsa gizledigi baska seyler de olabilir.
  • crucio  (04.03.15 18:42:07 ~ 18:43:17) 
@maharaja arabanın marka modelini "o paraya şunu alırsın"cılar gelmesin diye özellikle yazmadım, özelden yazayım sana :)


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (04.03.15 18:42:49) 
kardeş arabanın modelini yazsan biz de piyasası hakkında bir bilgi verirdik, bunda ayıp bir şey yok. ama benim kaba düşüncem eğer piyasa fiyatının 4-5 bin altına veriyorsa zaten sen düşünene kadar esnaf falan hallederdi o arabayı. mantıklı araba hemen satar, ekonomik kriz henüz bu sektörü etkilemedi.


  • drystedb efficacious  (04.03.15 18:45:07 ~ 18:45:38) 
İyi de bir arabanın iki kapısı birden niye değişir? Kurt düştü içime.


  • yirmisantim  (04.03.15 18:47:36) 
@yirmisantim iki kapı değişmemiş, bir kapı değişmiş. adam iki kapıda boya var demişti bize. sağ arka kapı değişmiş dedi ekspertiz.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (04.03.15 18:48:26) 
değişmesi boyanmasından iyidir. sorun yok.


  • firez  (04.03.15 19:17:45) 
km'si düşürülmemiş olması önemli hacu. km'sini düşürülmediğinden eminsen al. önemli olan motor ve şasenin oymamış olması.


  • komando kani var bende  (04.03.15 19:20:31) 
Degismesi iyi birsey degil, takilan parca orijinal bile olsa arabaya baktim mi anlarim degisip degismedigini arabayi yapan muhendis bile gelse o kapiyi ilk hali gibi takamaz.


  • pinman  (04.03.15 19:26:41) 
fiyat neye göre 2-3 bin lira aşağıda bu önemli. sahibinden.com da zaten fiyatlar en az 2-3 bin yüksek. yani bir oto pazarına gittiğinde internet fiyatlarından en az 2 bin lira aşayıya bir araba alabilirsin. bu normal. ama araba gerçekte ederinden 2-3 bin lira aşağı ise ve expertiz yaptırdığın yer güvenilir bir yer ise (yetkili servis gibi) bu arabayı kaçırmamak gerekir.


  • my name is earl  (04.03.15 19:58:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.