[]

Lensleri nasil takiyorsunuz?

ben bazen 10 saniyede takiyorum, bazen en az yarim saat ugrasiyorum yine de takamiyorum. gozumu oyacak raddeye gelince de birakip baskasinin takmasini bekliyorum. cikarmak cok kolay halbuki.


siz nasil takiyorsunuz? belirli bir puf noktasi vs var mi yoksa zamanla mi alisiliyor bu duruma? tesekkur ederim simdiden herkese.

 
Daha çok zaman olmadı sen alalı. İlkini 2.5 saatte, sonrakini 6 saatte falan takmıştım. Sonra yarım saat falana düştü. Şimdi en fazla 2 dakika alıyor. Zamanla olacak.

Ben alt kısma koyup gözümü oynata oynata oturmasını sağlıyorum.
  • aychovsky  (04.03.15 15:14:38 ~ 15:33:49) 
lensi iyice parmağının uç kısmına yerleştir, gözünü elinle aç, lensi gözünün orta kısmına yerleştir. bu kadar :)


  • devilred  (04.03.15 15:15:46) 
İlk defasında sol tarafı 30 dk sağ tarafı 15 dkde takmıştım. Püf noktası gözün alt tarafından takıp üste doğru kaydırmak. Şimdi 5 sn falan sürüyor. 3-4 yıldır kullanıyorum.


  • empat  (04.03.15 15:16:11) 
aychovsky, valla biktim bu lenslerden, firlatip atacagim bir gun. ne cok teferruati varmis boyle :)

devilred, lensi gozune yerlestir kismi bu kadar kolay olmuyor iste bende, parmagimdan dusmuyor ki bir turlu :)
  • fraise  (04.03.15 15:17:42) 
İkisi toplam 20 saniye filan sürüyor. Kapakları açması, temizlemesi, çevirmesi dahil. Ayrıca ayna kullanmadan el yordamıyla takıyorum. Çıkarmak zaten toplam 5 saniye.

Yöntemim şu şekilde:

Sağ elimin orta parmağına lensi tabak şeklinde yerleştirdikten sonra yine sağ elin yüzük parmağıyla gözümü alttan aşağı çekerken, sol elimin orta parmağıyla da göz kapağımı yukarı çekmek suretiyle lendi pıt diye takıyorum.

That's the way, aha aha.
  • pandispanya  (04.03.15 15:19:23) 
benim takmam 2 saniyemi alıyodur.lensi gözün alt kısmına koyup parmagımla orta kısmına doğru kaydırıyorum


  • astrid  (04.03.15 15:19:43) 
bunlari ben de yapiyorum ama o lens parmagimden goze oturmuyor, kaliyor yerinde.


  • fraise  (04.03.15 15:23:55) 
parmağının iyice uç kısmına yerleştireceksin lensi işte, hatta mümkünse tırnak ucuna. orada çanak şeklini alıyor olacak lens. o zaman hemen kolayca aktarabiliyorsun göze.


  • devilred  (04.03.15 15:25:25) 
sag elimi kullanırım. lensi işaet parmagımın ucuna koyarım gozume gotururum.sag orta parmagım asagıda kaldıgı icin onunla alt goz kapagını asagıya cekerim sol orta veya isaret parmagımla da ust goz kapagını kaldırırım ve lendi yavasca gozume dokundururum o oturur zaten. o oturunca da parmagımı ceker yavasca gozlerimi kapatır acarım


  • cokponcik  (04.03.15 15:26:47) 
benim 3 sn sürüyo ya. 6. ayım. baslarda 30 sn sürüyodu :D işaret parmagımın üstünde tabak seklinde duruo gözümün üstüne yeterince yaklastırınca mıknatıs gibi cekiyo gibi. ondan sonra yukarı asagı bakıyorum oturuyo yerine. püf noktası temiz olması. her sabah takınca kutuyu bosaltıp sudan gecirip ters ceviriyorum içindeki tüm su süzülmüş oluyo. akşam cıkarırken de içini solüsyon doldurup lensi koyunca hafif hareket ettiriyorum iyice icinde yüzsün lens saga sola yapışıp kuru yeri kalmasın diye. o zmn hem yumusacık hem tertemiz,takmaya hazır oluyo. batmıyo.


  • slalom  (04.03.15 15:28:31) 
ben de takamıyordum, gözüme yapışacağına parmak ucuma yapışıyordu velet. sonra alıştım. yapa yapa alışıyor insan.


  • the silent enigma  (04.03.15 16:06:09) 
Lenslerimi ilk aldığımda çok uzun sürüyordu takmam ama ben de birinin yazdığı tavsiye ile artık 2 sn de takıp çıkarıyorum. Ben de size yazayım. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Lensi işaret parmağımın ucuna alıyorum. Orta veya yüzük parmağımla alt göz kapağımı aşağı çekiyorum. Lensi önce göz bebeğinin alt beyaz kısmına yapıştırıyorum ve alt göz kapağım ile yukarı ittiriyorum. Çıkarırken de yine alt göz kapağımı aşağı çekiyorum sonra lensin üzerine parmağımı koyup gözün alt beyaz kısmına lensi çekiyorum oradan da işaret ve baş parmağım ile alıyorum. Anlatması uzun uygulaması 2 sn.


  • hazel  (04.03.15 16:11:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.