[]

İnternetten Haber Okumak

Gazete alma alışkanlığımız kalmadı eskisi gibi malum. Anca haftasonu olacak yayıla yayıla okuyalım kahvaltımızı yapıp çayımızı yudumlarken diyoruz. Ancak hafta içi haber takibi için internet sitelerine gömülüyoruz.
Çoğu site hit almak adına saçma sapan habercilikleri ile artık çılgına çevirdi beni.
"Bununla karşılaşan yandı" başlığı atıp belli belirsiz bir fotoğraf bi açıyorsun haberi "neymiş la o" diyip, pat fransanın ebesinin örekesi köyünde bir yılan. bana ne ulan fransanın köyündeki yılandan.
Başlık "O siyasetçi ağıza alınmayacak laflar etti"
yine haliyle takım elbiseli bir adam ama yüzü kesilmiş, Habere giriyorsun kore milletvekili oramakoma buramako bilmem kime bilmem ne demiş...
yahu arkadaş adam gibi haber yapan, pat pat olan gündemi veren sade, dürüst, temiz bir internet sitesi yok mu?
Sözcü, hürriyet, ntv, odatv, atv, sabah, vs. vs. hepsi aynı bok arkadaş.
siz nereden okuyorsunuz sıkılmadan bu haberleri?

 
Tam onun için şöyle bir kampanya vardı.
(bkz: aldatıcı gazete başlıklarına tıklamama kampanyası)
Ana akım gazetelere pek bakmıyorum bir de, genelde bu başlıklar o gazetelerde oluyor.
  • aychovsky  (04.03.15 15:07:17) 
Ben Radikal okuyorum. Bahsettiğin şeyi en az yapanlardan biri. Tasarımı ve kullanımı da oldukça pratik geliyor.


  • mr rosebud  (04.03.15 15:24:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.