[]

Yeşil pasaport hakkında

Şimdi ben ailem üzerinden hakkını kazandığım yeşil pasaportu kullanmaktayım ama bu haziran başında lisans eğitimim bitecek mezun olacağım. Ancak en azından bu yaz aylarında da bu pasaportu kullanabilmek istiyorum.

Şimdi birkaç sorum var:
1) Okuldan mezuniyet için gereken işleri evrakları filan halletmesem bile sistemden otomatik olarak ismim düşer mi?

2) Aynı zamanda Açıköğretim fakültesinde 2 yıllık bi bölümün de son dönemindeyim. Mesela bundan ders bıraksam bitane, önümüzdeki dönem de o dersi alıp öğrenci olacağım için kurtarabilir miyim yazı?

Teşekkürler :)

 
ögrencilik süresince kullanabilirsiniz, ögrencilik bittigi andan itibaren iade edilmesi zorunlulugu var, aksi takdirde üstünden yesil pasaportu aldiginiz kisi ve sizin hakkinizda dava aciliyor.

kisaca eger mezuniyet islemlerini bitirmezseniz ve hala ögrenciliginiz devam ediyorsa kullanabilirsiniz.
  • kurnaz  (04.03.15 14:04:15) 
Bunların dışında , üst sınırın 25 yaş olduğu hakkında bi duyum almıştım.Yani öğrenci olsanda olmasanda 25 oldun mu o hak elden alınıyor diye biliyorum


  • 1tam1ayran  (04.03.15 14:07:33) 
Mezunken kullandım, sıkıntı olmuyor.


  • patiska  (04.03.15 14:07:48) 
evet üst sinir 25, bu kurallardan biri bile ihlal ediyorsa iptal oluyor.

mezunken kullanmanizi önermiyorum, sinirda pasaportunuza el konulabilir, ki sabiha gökcende pasaportuna el konulmus arkadasim var, ek olarak dedigim gibi size ve ailenize dava acilir.
  • kurnaz  (04.03.15 14:10:15) 
açık öğretimden tek ders bırakın problem olmaz.


  • yatagants  (04.03.15 14:16:06) 
mezun arkadaşım yeşil pasaportla İngiltere'den vize alıp gitti hatta. tabi vizeye başvururken çıkış belgesini almadan gitmişti ama çıkış yaptığı tarihte mezun durumundaydı. bildiğim kadarıyla önemli olan başvururken öğrenci olmanız. eğer huzursuz olursan aöfden ders bırakıp öğrenci belgeni de yanına alarak gidebilirsin. tabi aöf dönem uzatınca kaç tl harç ödenecek, bir anlamı olacak mı ona da bakmak lazım ben pek bilmiyorum harçları.


  • patiska  (04.03.15 14:18:50 ~ 14:20:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.