[]

Telefonum yetkili serviste kayboldu.

Bizzat kendi yetkili servisine bıraktığım telefonumun (markasını söylemiyorum şimdi) serviste "kaybolmuş." Bir müddet bulmayı denediler ama bulamayınca ben de çok darlayınca bana yeni telefon vermeyi kabul ettiler. Şimdi benden bir kağıt imzalamamı istiyorlar, üzerinde de "yeni telefonumu teslim alarak X markasından hiçbir alacağım ve talebimin kalmadığını kabul ederim" diyor.

Ben telefonumu BTK'dan imei numarasıyla kapattırdım ama içinde banka bilgilerim falan da vardı. Sosyal medya hesaplarım ve maillerim vardı... Tüm şifrelerimi değiştirdim ama insan tedirgin oluyor. Bana bir telefon verecekler ama ben bu bilgilerin üçüncü şahısların eline geçmesinden ötürü doğabilecek sıkıntılardan bu firmanın böyle kolayca sıyrılmaya çalıştığını düşünüyorum. O yüzden imzalamalı mıyım imzalamamalı mı?


 
servise telefonunuzu teslim etmeden tüm bilgi ve belgeleri silmeniz bu nedenle isteniyor genelde. olabilir, sizin başınıza gelmiş bir şey geçmiş olsun.

ben olsam imzalar yeni telefonumu alır olayı kapatırdım.
  • teknikekip  (04.03.15 13:59:05) 
üst modelini veriyorlarsa kabul eder, mevzuyu kapatırdım.


  • fanila  (04.03.15 14:02:05) 
Telefonun tamir edilemeyen (anakart bozulması gibi) hiç açılmamasına neden olan, değiştirilmesine gerek olan durumların da olabirliğini gösterip(bahane edip) bir üst modelini vereceklerini zannetmiyorum.


  • Barbaros59  (04.03.15 14:09:41) 
Ben de üst modelini isteyerek olayı kapatırdım. Sonuçta onların hataları ve bu hatayı telafi etmeleri lazım..


  • hakmut  (04.03.15 14:10:52) 
Ben birebir aynı modeli istedim. @teknikekip
telefon zaten hiçbir şekilde açılamadığı için hiçbir şeyi silemedim içinden.

  • anten  (04.03.15 14:12:55) 
en basinda kayip oldugu duyurusunu yapin emniyete, telefonum kayboldu diye bildirin, bu telefonun isletim sisteminin oldugu firmaya da bildirin mümkünse kullanilmaz hale getirecekler .

bunun disinda bankaya haber verin, sifreleride degistirin bu masraflarin hepsi kaybeden kurumca karsilanacak, emniyet en önemli sey burada.

yarin bugun telefon terörist eylemlerde filan kullanilirsa mesul olursunuz aksi takdirde, bi arkadasimin calinan bilgisayar ve telefonunda emniyette böyle belirtmislerdi, ilk is polise bildirmek.

bunun disinda telefonun yenisini almaniz en mantiklisi ve basiti.
  • kurnaz  (04.03.15 14:13:31) 
Ben telekominikasyon kurumu ihbar masasına bildirdim durumu. IMEI verip kapattırdım ama emniyete de bildirmek gerekiyor mu?


  • anten  (04.03.15 14:38:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.