[]

göz neden bozulur

Genetik faktörler dışında doğrudan, kesin bi şekilde göz bozar diyebileceğimiz şeyler nelerdir? Ya da var mıdır öyle bi şey?

Fazla okumak, bilgisayarda çok takılmak gibi şeylerin bilimsel olarak gözü bozduğuna dair kanıtlanmış bir araştırma var mı? Yoksa safsata mı? SAfsataysa neden doktorların gözlüklü olma oranı normal insanlara göre çok daha fazla? Ya da doktorlar en ufak rahatsızlıkta bile kontrollerini yaptırdığı ve diğer insanların biraz geri plana attığı için mi bu durum?

Göz sağlığı için nasıl beslenilmelidir? Valla gözlüklü olmak ya da lensle uğraşmak istemiyorum hayatımın herhangi bir döneminde. Ne yapmak lazım?

 
gözlerimiz uzun çayırlarda, ondan önce de derin ormanlarda sürekli tetikte, avcıları gözleyen maymunlar tarafından şu an kullandığımız hale getirildi. sürekli uzaklarda olur, hiç durmadan farklı uzaklıklara odaklanırlardı. geceleri kullanıma uygun değillerdi ve zifiri karanlıkta dinlendirilirdiler.

sonra el aletleri ve masabaşı işler ve kırtasiye malzemelerini keşfettik.
artık daha fazla, sabit noktalara odaklanmamız gerekiyordu.
bu esnekliği ve hareket kabiliyetini bozdu. yaşam süremiz arttı. gözün evriminin buna yetişmesi zaman aldı.

göz sağlığı için uzun süreler aynı noktalara odaklanma alışkanlıkların varsa derhal bırak. güneş gözlüğü kullan. ışıkta uyuma. çocuğunu da uyutma.
  • kargn  (04.03.15 10:19:08) 
göz sağlığı beslenme ile olmaz. genetikte varsa neye yarar üzülmek?

bütün gün havuç yesen bile karaciğerini bozarsın en fazla.

söylediğin herşey yani odaklanmak gözlerin ayarını kaçırıyor evet. doktorlarda fazla diye birşey yok, bazıları çok okumaktan bozuluyor olabilir ama.

dediğim gibi, bozulacağı varsa bozuluyor, bir daha da düzelmiyor (lazer ileride tekrar gözleri bozulmaktan kurtarmıyor)
  • thracian  (04.03.15 10:38:45) 
göz bozulmasının en büyük sebebi "büyümek" demişti doktor bana.

yani, gençlik dönemi için söylemiş olsa gerek. vücut büyüdükçe göz bozukluğu olur vs.. bence sallamış olabilir
  • dieselsingle2  (04.03.15 10:43:16) 
göz yuvarları evet dış baskılarla da deforme olabiliyor. mercekler yanlış yere düşürebiliyor görüntüyü.
stres de göz içindeki mercek kaslarını gergin tutup yalancı (zannedersem miyop) rahatsızlığına neden olabiliyormuş.

  • kargn  (04.03.15 10:46:38) 
Beslenme göz sağlığınızı bozar. Kan şekerinin göz üzerinde önemli etkileri vardır.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (04.03.15 10:48:08) 
Dis etkenler maksimum %10. Basket oynayip boy uzatmak gibi. Sac niye dokuluyorsa goz de o yuzden bozuluyor. Dedigin bilgisayara bakmak kitap okumak vs olaylarini senelerdir heavy sekilde yapiyorum, gozlerde sikinti yok. Ama benim de 20de saclar seyrelmeye basladi.


  • icim urperiyor  (04.03.15 12:47:45) 
bir ara gözlerimin numarası devamlı artıyordu. doktora sordum işte ne yapmak lazım, kitap mi okumayalım, bilgisayarı mı bakmayalım, ne etkiliyor bunu diye. o da tamamen genetik, genlerinde kaç numara yazıyorsa o numaraya gelicek eninde sonunda dediydi. ama bu sadece numara için tabii, şeker hastalığı, göz tansiyonu, sarı nokta olaylarını falan dışarıda bıraktım.


  • inawen  (04.03.15 13:31:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.