[]

türkiye'deki düğünlerde nedime ve best-man oluyor mu?

kendi düğününüzden ya da başkasının düğününden örnek verebilirsiniz. düğünü yapanların gelir düzeyini de belirtirseniz sevinirim.

nedime oluyorsa kaç tane oluyor? best-man oluyorsa kaç tane oluyor?


 
ben hiç görmedim. orta sınıfım. beyaz yakalıyım. beyaz türküm. epey bi arkadaşım evlendi. ı-ıh yok.


  • kargn  (04.03.15 08:55:27) 
Batıdaki modern düğünlerde bazen nedime oluyor. Ancak çok nadir. Bestmanin Türkiyedeki karşılığı sadıç ve bazı doğu illerinfe ayrıca toy beyi var. Nedime yerine bazı illerde yenge müessesesi var :)
Sadıç damada eşlik eden yardımcı olan tip
Yenge gelinin her bişeyi ile ilgilenen aile büyüğü
Toy beyi düğün masraflarının bi kısmının üstüne yıkıldığı aile dostu.
Sorunuza bu kısım cevap olmadıysa da bi kaç arkadaş yakın kız arkadaşlarından nedimelik rica etmişti. Sayısı değişken. Gelir düzeyi çokkk yüksek seviyede 3 salonlu villada oturan ailelerdi.
  • isimmisimyok  (04.03.15 08:57:53) 
sağdıçlık müessesi var bizde
lokasyon bursa

  • zikardo  (04.03.15 09:21:14) 
sağdıç oluyor da amerikan best-man'i gibi değil. amerika'daki bekarlığa veda partisi düzenleyip striptiz çağırıyosa, bizimki düğün pastasını bıçak kesmiyo abi diye para isteyen garsonun cebine bahşiş sıkıştırıyo. bu tarz olaylar dışında da pek bir olayı olmuyor, düğün günü damadın adına sağa sola koşturuyor.

nedimeyi bilmiyorum.
  • repins  (04.03.15 09:38:55) 
üst-orta gelir düzeyinde hiç görmedim nedime ve best man. nikah şahidi var o kadar.


  • sta  (04.03.15 09:40:58) 
parayla nedime olan bile var ehasasedsa

(bkz: profesyonel nedime hizmeti)
  • newbie.  (04.03.15 09:44:55 ~ 09:45:04) 
kızın kankası nedime oluyor işte. yok takı sırasında tepsi tutar, yok aman canım makyajın akmış diye bakar.

erkeğin kankası da best men oluyor. gelin arabasını kullanıyor, halay başı oluyor, bahşişleri dağıtıyor falan.
  • zenc  (04.03.15 09:48:44) 
bizim için yenge olayı yok gelinin de akranı/arkadaşı sağdıcı oluyor nöker deniyordu buna galiba eskiden
bi de eskiden sağdıçlık müessesesi best-man'e yakın bişiydi
erkeklerin bekarlığa veda benzeri bir eğlencesi olurdu içkisinden sazına herşeyini sağdıç hallederdi, meze olarak bi sürü kuzu kesilirdi :)) şimdi zaten herkes müslüman! kimse göstererek içmiyor.
henüz batı usulü nedime/best-man olacak kadar da batıya uyamadık ama bi 10 sene sonra büyükşehirdeki pek çok düğünde olur belki 10 seneye de kalmaz.
  • niye ama  (04.03.15 12:30:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.