[]

Demirin yağmurda paslanması

Duyuru Sakinleri;
sahada 7-10 gün sürecek bir işimiz var.
bu süre zarfında , 6 metrelik demirler açık alanda kalmak zorunda, kapalı alan yok.Galvanizsiz olan demirler, kaynak işleri tamamlandıktan sonra anti pas ile boyanacak.Bu süreçte mecburen yağmura yakalanacağız.

Demir, yağmuru yedikten sonra üzerine anti pas atmanın etkisi olur mu? Yarın kaynakbaşlamadan ilk iş hepsine anti pas atsam, kaynaklamaya geçilirken kesilecek, belki o noktalardan yine yağmur alacak.

Ne yapacağım bilemedim

 
abi bulun muşamba falan, plywood vs varsa örtün. icabında bir süreliğine ödünç alın.


  • kargn  (04.03.15 00:29:09) 
bu isin duzgun bir yolu yok mu? dunyada milyonlarca insaat yapiliyor, kimsenin boyle derdi olmuyor mu? diger insanlar nasil cozuyor bu isi?


  • crucio  (04.03.15 01:04:07) 
o boy demirleri muşambalamak, bunun yolu bu. iki büyük plywood da tonlarca demiri korur.
ustalar işini düzgün yapma gayretindeyse bunlar yapılır ama barınma, avans, yemek, maaş gibi dertleri çözülmeyen ustalar genelde "bu şartlarda bu kadar iş" diyerek saha sorumlusunu, mühendisi strese sokarlar ekseriyetle. canımız onlar bizim.

  • kargn  (04.03.15 01:09:39 ~ 01:10:17) 
demir alınmadıysa henüz. çinko ile galvanizlenmiş demirleri tercih edin.


  • alp9900  (04.03.15 01:21:23) 
alp9900 galvanizli demirleri fiyat farkından dolayı tercih etmedik


  • werderweremem  (04.03.15 01:25:31) 
@crucio Diğer insanlar çözmüyor. O demirin yüzeyinde oluşan pas aslında üzerine dökülen betonla arasında daha pürüzlü bir yüzey oluşturuyor ve malzemelnin daha sıkı tutunmasını sağlıyor. Paslanma süreci hava ile demirin teması bitince sona erdiği için zaten daha sonrasında herhangi bir yapısal zaafiyet yaratmıyor.

wdw'nin özel olarak paslanmaya karşı bir çözüm araması kuvvetle muhtemel demirin standart dışı bir uygulamada kullanılacak olmasıyla ilgilidir.
  • rygard  (04.03.15 02:09:50) 
@rygard
evet standart dışı diyebiliriz.Radyo için verici direği (kafes direk) yapacağız.Direk dış ortama maruz kalacağı için paslanmamasını ve sağlam olmasını isteriz.
En son Antipas atınca, hava ile temasını kesip var olan paslanmayı durduruyor mu, yoksa su temas eden yer, içten içe paslanmaya devam mı ediyor...

Artık merak oldu benim için de biraz:) sabaha az kaldı.Muşamba yöntemini kullanacağım
  • werderweremem  (04.03.15 02:37:01 ~ 03:09:35) 
neden galvanizli demir kullanmiyorsun?


  • crucio  (05.03.15 00:16:42) 
Boyadan sonra kaynak atarsan, boyayı da olduğu gibi ciğerlere çekersin. Yapacak adama yazık. İş güvenlikçi varsa sorun yaratabilir.


  • xian theill  (05.03.15 00:21:21 ~ 00:22:24) 
crucio, fiyat farkından dolayı tercih etmedik demiş.


  • oddyseus  (05.03.15 00:22:23) 
evet anti pas kullandığın zaman paslanma duruyor. Ancak sorun attığın anti pas boyanın dış ortam koşullarında ne kadar kalıcı olacığı ki paslı bir yüzeye boyayı uyguladığında da boyanın kalıcılığını hayli düşürmüş oluyorsun.

Açıkçası galvanizlenmemiş demir o iş için çok uygun bir malzeme değil, o yüzden pas koruma yöntemlerinin ne kadar işe yarayacağını önceden tahmin etmek zor biraz.
  • rygard  (05.03.15 00:29:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.