[]

Kaybetme korkusu

bu nasıl bir ruhsal bozukluk bilmiyorum. bu tür şeyleri çok net olarak da yazamayabilirim, elim döndüğünce yazmaya çalışacağım.

sahip olduğum herhangi bir şeyi kaybetmeye dair inanılmaz korkularım var. özellikle arkadaşlık, sevgililik konularında. daha doğrusu sonu; ayrılık, ölüm, görüşmeme vs. konulara bağlanan durumlarda. hala doğru tarif edebilmiş değilim.

ilki bundan seneler önce başlamıştı, çok sevdiğim bir arkadaş şehir dışına okumaya gitmişti, ailesi de onunla taşınacağı için görüşme ihtimalimiz bitecek düzeye gelmişti. o dönem delirecek gibi oldum. "istediğim zaman bi telefon açıp çağırdığım insan gidiyor. onu bir daha asla göremeyeceğim" krizleri, gerçekten çok yıkılmıştım. sonuçta haklı çıktım, artık görüşmüyoruz ve ben hiç acı da çekmiyorum ama, o dönem onu kaybetmiş olma hissi berbattı.

tüm bu süreç böyle işliyor. ilk askere gittiğimde de, aynı "kontrol dışı mesafe" krizi başgöstermişti. ya aileme bir şey olursa, ya şu olursa, ya bu olursa, onlar çok uzağımda tarzı krizler. sonra aşmış olmama rağmen, o dönemi cehenneme çevirmeye yetmişti.

ve bu his azalmıyor arkadaşlar. birkaç ay uzaklaşıyor, birkaç ay sonra tekrar bu kaybetme, kontrol bölgemin dışından çıkmaya bağlı krizler başgösteriyor.

ve bu başgösterdiğinde sadece "3 ay onsuz napıcam"dan daha fazlasına ilerliyor. saniyeler içinde beynimdeki düşünce, "ileride ailem ölecek, belki sevdiğim insanların ölümünü de görücem, ardından ben yaşlanıcam elimi kaldıramaz hale gelicem, onun ölümünü de görücem ve sonra ben de ölücem" tarzı bir yere gidiyor. bu durum beni iyice boğuyor. gece aklıma girdiği an en uykulu anımda bile uyuyamaz oluyorum.

biliyorum, deliyim, ama hastalığımın potansiyel bir adını öğrenmek isterim.

 
Doktor degilim. Uzman degilim.
Tamamen ayni kaygilarla psikiyatra gittiğimde bana anksiyete teşhisi koyulmuştu.

  • rayde  (03.03.15 21:19:55) 
Aynı sıkıntılardan muzdaribim hiç bir zaman çok net geçmiyor bunun adı yaygın anksiyete bozukluğu. Her gece rüyamda bir sevenim ölüyor her telefon çalışında kötü haber geldi endişesi ile açıyorum. İlaç veya terapi ile bir nebze azaltılabilir.


  • arya yada vera  (03.03.15 21:30:52) 
Ozguvenin dusuk, kendini yeteri kadar sevmiyorsun ve kendine guvenmiyorsun. Bunlarla ilgili biraz kitap oku, gidebiliyorsan terapiye git


  • bradshaw  (03.03.15 21:56:41) 
anksiyite derim ben. feci kemirir aklı aman diyeyim.


  • Lorik Cana  (03.03.15 22:23:49) 
@ cigerdelen sen yetkili bi abiye beniyon motrun yazdıklarını okumadım ama aynısı bende de var ne düsünsem yasıyorum amk hepi de kötü ama #diren kendini gerçekleştiren kehanet


  • ellerini tutmadım ya yatamam geceleri  (03.03.15 22:26:24) 
@cigerdelen kitabın pdf i var mıdır acaba biraz bakındım bulamadım


  • arya yada vera  (04.03.15 00:43:45) 
istanbuld tavsiye edebileceğiniz ve seans ücretini söyleyebileceğiniz bir psikiyatr var mıdır acaba?


  • kamera motor  (04.03.15 05:26:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.