[]

şef, müdür veya amirinize yalakalık yapıyor musunuz?

özel sektör çalışanlarına soruyorum. bazı şirketlerde yükselmek, statü sahibi olmak bu yoldan geçiyor. ayrıca bazı insanlar vardır ki yalakalık yaptığının bilincindedir ve bunu fark ettirmekten utanmazlar.

sizce bu durum utanılacak bir şey midir?

sizin bu durum hakkında tavrınız nasıl, yöneticinizle aranızdaki ilişki hangi derecede?

çevrenizdeki bu tür insanlara nasıl yaklaşıyorsunuz veya davranış gösteriyorsunuz?

teşekkürler.

 
ben yapiyorum ya, cok kötü giyinen bir sefim var, ay ne kadar yakismis diyorum hep, kimse sizin kadar sik degil buralarda diyim kendimce trollüyorum.

sefim beni cok sevmiyo aslinda, ama calistigim insanlar cok seviyo, hakkimda benim haberim dahi olmadan tesekkür mailleri filan atiyolar, arada alkisliyolar(cidden ya).

bir de isimi iyi yapiyorum, sevmesede pek hazetmesede sesini cikarmiyo.
  • kurnaz  (03.03.15 20:43:50 ~ 20:45:22) 
hiç yalakalık yapmadım. hatta bir keresinde müdüre 'siz biraz geri kalmışsınız' demiştim. yalaka insanı sevmiyorum, zaten onlar da saygı duymuyor yağ çekenlere.


  • rock n roll  (03.03.15 20:45:25) 
Tam aksine doğru bildiğim şeyi onun fikrine ters düşüyor olsa bile açıkça söylüyorum ama diretmiyorum. O yalnış olan şeyde ısrarcı olursa, yanlış olduğunu bilsem dahi yapıyorum. Yanlış olduğunun farkına vardığı zaman ( kabullendiği zaman) ben size şu zaman, şu aşamada şöyle şöyle diyerek uyarmıştım diyorum. Şimdi şu kadar kaybımız oldu diyorum. Böyle olunca daha sonraki olaylarda senin fikrinin bir değeri oluyor. Adama hayır öyle değil dediğin zaman önce bi durup düşünüyor. Hehehehe diye yalakalık yapsan senin fikrinin önerinin hiç bir değeri olmaz o adamın gözünde.


  • draconas  (03.03.15 20:54:29) 
böyle şefli amirli bir yerde çalıştım. hiç sevmezdim herifi, hala da sevmem. o da farkındaydı herhalde ki ben 5 ay sonra tereyağından kıl çeker gibi kurtuldum oradan.

aynı yerde çok yalaka biri de vardı da, şirket de ondan kurtuldu herhalde. onu da sevmezdim. kimse sevmezdi gerçi, kavga falan çıkardı zırt pırt.
  • ron dennis  (03.03.15 20:56:29) 
çalıştığım şirkete göre cevap verecek olursam, yalakaları harcıyorlar. yalaka insan ilk önce çalışma arkadaşları tarafından yüzüne karşı alay edilerek dışlanıyor. ne bileyim ben peçete uzatıp al ağzını falan bi sil diyorum mesela. bu muamelelerden sonra şansı yaver gider de yönetici falan olursa karşısında onu zerre sallamayan bir personel kadrosu görüyor ve görev tanımında saece "üst yönetimin şamar oğlanı olmak" yazıyor.


  • uuth  (03.03.15 20:59:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.