[]

tabela yapma

eski bir tabela üzerine kendi bastıracağım bir brandayı gerdirerek takmak istiyorum. yeni tabela için maalesef param yok. bunu gösteren bir video veya anlatım var mıdır?




 
Yok galiba ama kısaca anlatayım bildiğimi.

önce tabelayı yerinden söküp düz bir zemine koyuyoruz. sonra tabelanın üzerinde bulunan kenar profillerini vidalarından söküyoruz. bu profiller sonra bize lazım olacağı için mümkün mertebe yumuşak davranıyoruz. branda kenarlarından zımbalanmış olmalı, bu zımbaları tornavida veya yan keski yardımıyla çıkarıyoruz. brandayı aldıktan sonra alttan profile vidalanmış profil kalınlığında tahta parçaları çıkmalı. eğer bu parçalar yıpranmış ise, ters çevirebilirsiniz. eğer yıpranmamış ise, kendi brandamızı üzerine koyup bir taraftan zımbalıyoruz. sonra karşı tarafını gerdirerek zımbalıyoruz. en son da diğerlerini. zımbalama işlemi bittikten sonra kenar profillerini tekrar vidalayıp tabelamızı yerine asıyoruz.

afiyet olsun.

p.s. bu işlemi daha önce yaptım, aklınıza takılan birşey olursa yazın.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (03.03.15 21:03:48) 
çok teşekkürler. bir ara tabelacıyla yanyana komşuluk yapmıştım ama pek bir şey hatırlayamıyorum. tek hatırladığım normal pensenin ağzına iki düz demir lamayı kaynattıkları ve o penseyle gerdirdikleri.
altta su kontrasından lamalar var. onlar aşınmış değiştirmeyi planlıyorum. ama o özel zımbayı almam lazım.
brandanın kenarlarını içe katlayıp iki kat zımbalayayım değil mi?
  • o kadar da degil aga  (03.03.15 21:20:46) 
iki kat yapma kenarları, branda kalınlaşıp zımba tellerine direnç gösterir.

düz zımbala sonradan fazlalığı kes, nasılsa kenarlar köşe profil ile kapatılacak.

dikkat etmeniz gereken husus şu;

bir köşeden başlayıp zımbalayarak ilerlemeyin, bu şekilde yaparsanız bıranda kırışacak ve pot yapacaktır.

önce 4 köşeden gerdirip zımbalayın, sonra ortalardan gerdirip zımbalayın.

böyle böyle gerdirerek yavaş yavaş karşılıklı zımbalayarak gidin. gerginlikten ve duruştan emin olduktan sonra bol bol zımbalayın gitsin.

o dediğin zımba makinesinden bende var, istanbul anadolu yakasındaysan emanet alabilirsin.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (04.03.15 09:47:20) 
@cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam : bilgi için teşekkürler. anlatımınız olmasaydı muhtemelen bir tarafı komple zımbalayacaktım. antalyadayım, artık bir yerlerden o zımbayı temin edeceğim. tekrar teşekkürler ilgilenenlere..

edit : zımba olarak www.n11.com
işimi görür mü? eğer görürse böyle bir şey satın alabilirim.
  • o kadar da degil aga  (04.03.15 21:58:52 ~ 22:11:30) 
iş görür ama o kadar pahalı olmaması lazım, o bölgede mobilyacıların kerestecilerin olduğu bir yer varsa. ya da en güzeli en yakındaki mobilyacı ya da marangoza gidip nalbur olarak nereden alışveriş yaptığını sorarsanız gidip o nalburda (normal nalbur değil, mobilya aksesuarcısı aslında) daha ucuza alabilirsiniz.


  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (05.03.15 07:46:55) 
anladım. peki zımba teli için özel bir şeye ihtiyaç var mı? çelik zımba teli alacağım. milimi santimi özelliği var mıdır? bir de su kontraları kaç mm kalınlıktakiyle değiştireyim. üstündekiler çok yıpranmış ve ince geldi. 8 mm yeter mi ne dersiniz?


  • o kadar da degil aga  (05.03.15 09:47:01) 
döşemeci zımba teli standart olması lazım, ya da tabancanın üzerinde ne yazıyorsa ondan alın.

kontra ile uğraşma bence çok lazım değilse, şartsa da aynı ölçülerde değiştir. yoksa söktüğün köşebentler yerine oturmayabilir.

bence çok fazla kurcalama, zımba giriyor ve tutuyorsa problem olmaz.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (05.03.15 09:50:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.