[]

Sosyal bilimler alanında makale yazmak

Bir makale yazıyorum. Öğrenci başarısını artırmaya yönelik bir proje yaptım. Aynı dersin önceki ortalamasına göre artışı da sağladım. Ancak bunu bilimsel olarak ispat etmem gerekiyor. Ama deney grubum ile kontrol grubum eşdeğer değil. Olması da imkansızdı.

Bu durumda nasıl bir yaklaşım ya da yöntem izlemem gerekiyor ki ben bu gördüğüm başarı artışını düzgün bir şekilde makalede gösterebileyim.

Ortalamaları grafik olarak ekledim.

 
değişkenler ne?


  • Frederick Co  (03.03.15 20:24:03) 
öntesti karıştırıcı değişken yapıp ANCOVA ile bu işi çözebilirsin gibi.


  • x13  (03.03.15 20:45:19) 
Bu ders bir havuz dersi. Yani okuldaki tüm bölüm öğrencilerinin almak zorunda olduğu bir ders. Dolayısıyla bölümlere göre ortalamaları ayrı ayrı hesaplamak gerekir diye düşündüm.

Sabitlerimiz; ders, hoca, bölümler.
Kontrolümün dışındaki şey; dersi alan öğrenci profili. Yani hocanın dediğine göre bir dönem çok iyi öğrenciler varken bir dönem çok kötü öğrenciler gelebilmiş. Benim şansıma bu dönem okulun gediklileri almış dersi. Ama yine de ortalamayı yükseltmeyi başardım.
Değişken: Bölümlere göre ve genel ortalamalar.

T Test ve ANCOVA'yı araştırayım ben. Ya da Şişli civarında olup da bana bunları uygulamalı olarak kahve ve brownie karşılığında bunları anlatabilecek bir babayiğit varsa o daha makbule geçer çünkü bu konular hakkında neredeyse hiç fikrim yok.
  • alperz  (03.03.15 22:22:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.