[]

yurtdışında kimliksiz, pasaportsuz yakalanınca ne olur?

yurtdışına çıktınız, örneğin amerika. sonra tüm kimlik, pasaport, kartlar vs. ne varsa hepsini attınız sonrasında bir şekilde kontrolde polis veya başka yetkililer sizi buldu. üzerinizden kimlik çıkmıyor. ingilizce biliyorsunuz ancak ana dilinizi bilerek konuşmuyorsunuz. isminizi bilerek söylemiyorsunuz.

bu durumda ne oluyor? sınır dışı edilseniz gönderileceğiniz ülke belli değil. orada yaşamaya devam edebiliyor musunuz?

parmak izlerinizi de yok ettiniz diyelim :)

 
bence işkenceyle konuştururlar veya yazdırırlar


  • tolga asp  (03.03.15 20:15:43) 
The Terminal isimli filmi izleyin, pasaportunu atmiyordu ama ulkesi yok oldugu icin gecersiz kaliyordu. Havalimaninda tarafsiz bolgede yasamak zorunda kaliyordu, pasaportu olmadigi icin ABD"ye giremiyordu ya da baska bir ulkeye gidemiyordu.


  • crown  (03.03.15 20:16:50) 
direkt terörist muamelesi yapıp gözaltında bülbül gibi öttürürler bence.


  • sen git ben geliyorum  (03.03.15 20:16:55) 
Abi iskandinav tipin yoksa direk Guatemala yolları taştan. Oranın da nasıl bir yer olduğunu bilmiyorsan bir araştır derim, fena...


  • justinial  (03.03.15 20:21:29) 
soru hypothetical oldugu icin, cevap da oyle olacak:

cok yuksek ihtimalle birisi sizin kayip oldugunu polise bildirmis olacak. taranirsiniz, eninde sonunda ortaya cikarsiniz. biometrik olarak yuz fotonuz sistemde bir yerde duruyor abd'de.

normalde poils cevrmesine tabi olmak icin, suc icin olasi suphe yahut sikayet gerekli. oyle tipin cirkin diye kimse kimlik sormaz.
suc isledigin icin yakalandin diyelim. su durumda isledigin suc icin sana bir ceza verecekler sinirdisi etmeden once. kimliksiz ceza da verirler :)
suc islemediysen, zaten dokumanlarina ihtiyaclari yok.
olasi suphe icin sorgu olacaksa (yani tutukluluk hali), sen de cevap vermiyosun, sonraki durak teror suphesi ile kimin nesisin diye background check, kan testi, dna ornegi filan alinir.

kisisel fikrim ise: boyle bir sey mumkun degil. her insan iz birakiyor. bankadan para cekiyosun belge veriyorlar, bir yerden bisi aliyosun fis veriyorlar. ev kiraliyosun ismin ve sosyal guvenlik kartin lazim. hadi evsiz modunda takiliyorsun, illa ki seni bilen goren biri vardir.

yok ben yuzumu de degistirdim ( ki bu da belgelenir bir yerde), beni bana baglayan hic bir bilgi yok diyorsan, o zaman bilemem.
  • yirtik foto  (03.03.15 20:28:20 ~ 20:30:09) 
önce göçmenlik bürosu sonra homeland security girer devreye amerikada. yedi ceddine kadar bulurlar merak etme


  • argent dawn  (03.03.15 20:41:46) 
cok net prosesi yaziyorum.

amerika icin:

en basta polis sizi karakola götürcek, hic olmayan sekilde muamele yapilacak. iskence filan yok, ama hic bir iyi davranis beklemeyin, aninda homeland security cikagelicek, sesinizi kaydedip 10 saniye sonra türkce konustugunuzu anlayacaklar, sonra türk konsolosluguna basvurup , bu arada sorgunuz yapilacak, muhtemelen terörizm den süphelenip gene iyi davranmayacaklar, ardindan türkiyeye gönderilme ve mahkeme.

avrupayi da yazcaktimda, cok benzer.
  • kurnaz  (03.03.15 20:48:39) 
parmak izini almıyorlar mı vize alırken, sonra ülkeye girişte? bence oradan kimliğin açığa çıkar hemen.


  • pinkpeony  (03.03.15 21:27:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.