[]

Araba İle Avrupa Gezisi

Türkiyeden marşa basıp avrupayı arabayla gezmeye kalkışmak mantıklı mıdır?
15 bin km yol yoklaşık sanırım 1 ay sürer bu yolculuk.

Kaba güzergah ekte resimde. Araba dizel, avrupa yakıt fiyatlarında durum nedir?


imgur.com

 
mantığını bir kenara bırak gayet eğlenceli geçebilir ancak ruh haliniz, ve kendinizi buna göre hazırlamalısınız.

benzin fiyatları buraya göre nazaran ucuz ama tl'ye çevirince hemen hemen aynıya geliyor. burada 4,5 lira ya orada 4 tl civarı.
  • eleutheiros  (03.03.15 20:21:27) 
mazot?
Benim araç dizel.
Bu ülkere göre baz fiyatları veren site vardı, bilen var mı?
  • Frederick Co  (03.03.15 20:22:58) 
15bin kmyi 1 ayda almayı düşünüyorsan su içmek için bile durmaman lazım :)


  • mr.goodcat  (03.03.15 20:37:19) 
bir haftada 9bin yaptım geçen yaz mr.goodcat, gezerek rahat 15bin yapılır


  • Frederick Co  (03.03.15 20:46:42) 
sırbistan türkler için çok tekin bir yer degil, gitmeden önce yol notlarını bir araştır


  • mirty  (03.03.15 20:52:12) 
sıkıntı yok dostum. ama planını iyi yapman lazım. belgrad'a da girdim ben araçla. genelde gurbetçiler sırbistan tekin değil aman yanından kaptır git derler de öyle bir dedikodu işte. ama 1 ay bence yetmez 15.000 km. çok kısa gezmen gerekir şehirleri. yani nerelere gideceksin bir paris'e girip 1 saat gezemezsin ki. sadece yakıt olarak da düşünme bir de. otoban ücretleri italya'da oldukça yüksek mesela. zırt pırt gişeye girersin. özellikle kısa mesafelerde 10-15 euro verirsin. torino ve cenova arasında öyle olmuştu benim. bence ülkeleri iyi belirleyip nokta atışı yapman lazım.


  • burya  (03.03.15 20:58:08) 
Çok çok yorucu olur. Fotoğraftaki plana göre o kadar zamanım olsa ve Türkiye'den çıksam, Slovakya'dan Avusturya, Slovenya, İtalya(sadece Venedik), ordan Split, Dubrovnik, Karadağ, Makedonya, Yunanistan rotasını izlerim.

4 yıl önce benzer bir hevesle çok uzun bir rota çıkardım, etrafı bolca gezmiş Avusturya'lı bir arkadaşım alıp rotanın yarısını kırptı, üstüne bazı şehirleri çıkarttı; örneğin Avusturya için bir gün Salzburg, iki gün Viyana yapmıştım, üç gün Viyana'ya çevirdi. Adamın sözünü dinledim, pişman değilim. 15 günde 7 ülke 4.000km. yol yaptım ki ben Bosna Hersek'ten kiralık arabayla yola çıktım, son gün Bosna Hersek'e döndüğümde yorgunluktan ölmek üzereydim.

Bu kadar çok yol, ülke eklerseniz gittiğiniz yerde gezme fırsatı kalmaz. Yakıt Balkanlar'da diğer Avrupa ülkelerine göre daha ucuz. Hangi ülkeye gidecekseniz otoban vs. kurallarını araştırın. İtalya'da gişelere nakit ödeme yaparken Avusturya'da etiket uygulaması var, gişe nerde diye beklerken Macaristan sınırında 120 euro ceza ödedim.

Uğrayacağınız şehirlere minimum iki gece ayırmanız iyi olur. Sabah erkenden yola çıkıp şehre vardığınızda anca oteli bulayım, yerleşeyim dersiniz, sürüş yorgunluğu da eklenince ilk gece sizlere ömür. Ertesi gün planladığınız her yeri gezersiniz, toplu taşımayla tabii. Gecesine de iyice dinlenirsiniz ki sabah tekrar sürüş vakti. Yorucu iş yani.

Arabayla gitmek de ayrı dert. Kalacağınız yerlerin otoparkı olmasına dikkat edin.

Çıkmadan bir süre önce booking.com'dan kalacağınız yerler için rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim.

Ve son olarak, size çekici gelen şehirler ve yerleri belirleyerek daha kısa bir plan yapıp, özellikle büyük şehirlere 3-4 gece ayırıp keyifli ve güvenli bir tatil yapmanızı tavsiye ederim.

edit: Sırbistan'a da bu bahsedilen gerginlikten dolayı gerilerek girdim, cep telefonuma konsolosluk/büyükelçilik allah ne verdiyse numaralarını kaydettim. Hiç gerek yok. Türk'üm diye bağırıp gezmiyorsunuz sonuçta ortalıkta. Belgrad süper şehir, maddi endişe taşımadan dilediğinizce gezip eğlenir, yer içersiniz. İtalya'da iki sandviç parasıyla Sırbistan'da iki gün yaşarsınız.
  • crescendo  (03.03.15 21:16:18 ~ 21:25:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.