[]

maaş sorusu

şimdi durum şu: geçtiğimiz haziran mezun oldum, eylül'de hem özel sektörde işe hem de yüksek lisansa başladım. iki gün derse gidiyorum, 3 gün çalışıyorum. bu şartlar için 1750 tl'ye anlaştık, 90 tl de agi yatıyor. haziran-temmuz-ağustos tam zamanlı çalışacağım gibi duruyor. bunun için de mayıs'ta tekrar oturup para işini konuşacağız.

düz hesap 3 güne şu kadar alıyorum, 5 güne şu kadar alırım hesabı yapamıyorum. 3 gün çalışmaya iyi alıyorum da, baştan ben ailemden para almıyorum artık, İstanbul'da hayatta kalmam için minimum 1700 dedim, tamam 1750 olsun dediler. o yüzden 3000 tl isteyemem sanırım:)

ama işleri iyi yürüttüğümü düşünüyorum, yani beklediklerinden daha fazla sorumluluk aldığımı ve ortaya çıkardığım işlerin beklediklerinden fazla olduğunu biliyorum. iki yabancı dilim var zaman zaman iş için de kullandığım, lisans ve yüksek lisans üniversitelerim iyi. şirket patron şirketi, ofis+şantiye 30 kişi civarı çalışıyor.

lisans sırasında da 6 ay çalıştım, haziran'da 15 ay deneyimim olmuş olacak toplam. 2500 istemeyi düşünüyorum ama bilemedim, oturtamadım kafamda.

2 ay var tabii kim öle, kim kala ama aklıma takıldı. ne kadar istesem?

ekleme editi: mimarım

 
2600 de 2500de anlaşın


  • isimmisimyok  (03.03.15 19:48:44) 
insaat muhendisisin sanirim. tam zamanli calisma icin 3bin isteyebilirsin, bir sorun olmaz. yeter ki senden memnun olsunlar, 3bin oyle dusundugun gibi buyuk rakam degil. 1 sene tecrubeli ve yuksek lisans birikimi olan bir calisan olmus olacaksin sonucta.


  • kenyali cilgin forvet  (03.03.15 19:53:17 ~ 19:53:57) 
master bitsin diplomayı al öyle yap pazarlığı


  • turkishblue  (03.03.15 19:56:50) 
@kenyali cilgin forvet yok mimarım

@turkishblue kendileri dedi yazdan önce konuşalım tekrar diye:)
  • gmzo  (03.03.15 20:05:24) 
mayısda 3000tl iseyebilirsin çok normal 2500tl aşağı çalışma


  • viarecta  (03.03.15 20:18:48) 
Bugün maaşlarla ilgili sorulara verdiğim 3. aynı kaynaklı cevap olacak ama özellikle mimarların fikir edinmesi için faydalı olacak bir çalışma (git:docs.google.com )


  • Thredith  (03.03.15 20:22:39) 
@bazilika yok eve iş getirmiyorum, mesai yok. 6 ayda 1 kez ders gününde gitmemi istediler ofise, onda da ertesi sabah teslim vardı. başka bir gün gitmedim


  • gmzo  (03.03.15 20:51:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.