[]

pazarlama ödevi yardımı :)

kuzenime bir ödev vermiş hocası. şişme koltuk pazarlayacak. nasıl bir reklamını yapsa iyi olur sizce? avantajları neler olabilir dezavantajları neler olur?
ev için değilmiş ama koltuk, otobüste ayakta kalan yolcular içinmiş. teşekkürler :)



 
şişme koltuk tutmaz da hacı taburesi diye bir şey var bilen bilir: (git: images.hepsiburada.net )

bu tabureyi sırt çantasına koyaraktan deli gibi oturursun lakin bizim süper yaratıcı hocamızın(pazarlama hocaları genelde böyle yaratıcı oluyorlar) dediği şeyden çıkmamakta fayda var hatta onun saçma olduğunu belirtmemekte aşırı fayda var.

şimdi bu ders düşündüğüm gibi üniversite düzeyi mi, yoksa lise ilkokul düzeyi mi? ona göre farklı düşünmek gerekiyor, mesela üniversite düzeyi ise pazarlama karması oluşturması lazım. ürünün özelliklerinden de reklamda bahsedilebilir(kıçınızı ani frende kaydırmayacak malzeme kullandık gibi gibi).
  • tuzumkuru  (02.03.15 22:29:51 ~ 22:30:15) 
üniversite düzeyi.
"kıçınızı ani frende kaydırmayacak malzeme kullandık" kısmıyla bile çok yardımcı oldunuz valla :) çok teşekkür ederim.

  • sen olmayan cocuk benim  (02.03.15 22:35:57) 
Baya sacma bir sey olmus ama hoca istediyse yapcak bir sey yok diyor ve bir kac oneride bulunuyoruz.

-hedef kitle kimdir? Zira bu zimbirtiya herkes sahip olmak istemeyecektir. Ozellikle ayakta durmasi sakincali yasli hasta kisilerin hedef kitle olarak belirlenmesi daha mantikli olur diye dusunuyorum.
- hedef kitle esas alinarak bu urun nerelerde satilacak
- urunu istanbul gibi bir sehirde satmaya calisman basarisiz bir pazarlama calismasina neden olacaktir.( zira bugun bu kulaklar gözleri görmeyen bir vatandasin metrobusten indirilerek, yerine eli ayagi tutan okuzlerin metrobuse binme cabalarini duymustur) yani otobus metrobus v.b toplu tasima araclarinda koyacak yer bulamayacagindan pek islevselligi kalmayacaktir.
  • ahmetmehmetsenmisinahmet  (02.03.15 23:16:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.