[]

volani gerizekaliya anlatir gibi anlatir misiniz

Kac zamandir araştırıyorum ama bir turlu tam kafama oturtamitorum calisma prensibini falan.

Bir aptala, bir gerizekaliya anlatir gibi anlatabilir misiniz?


 
motor tıtresımını azaltmak gıbı de bı yan gorevı var.

bı de agır oldugundan aldıgı hareketı bı sure daha devam ettirebilir.
  • bryan fury  (02.03.15 22:26:57) 
Bildiğimiz musluk volanı mı?
Gövdesi mili ve klapesi olmak üzere üç ana parçaya ayrılır. Mil gövdeye geçer. Milin üst kısmına volan girer, milin diğer tarafı vida gibidir diş vardır yani. mil bu haliyle gövdenin içinde volan yardımıyla döner ama yukarı aşağı oynamaz. Bunun vidalı ucuna klape Takılır. Normalde vidayı çevirdikçe aşağı inmesi gerekirken burda vida sabit olduğu için klape hareket eder. Vida döndükçe klapeyi aşağı yukarı hareket ettirir, klape böylece suyun önünü keser.

  • sehpa fx350  (02.03.15 22:29:41) 
flywheel olansa musluk analojisiyle şöyle yapalım:

diyelim sen duş alacaksın, ama çeşmeden akan su hep aynı debide akmıyor. sonra sen diyorsun ki, ben çeşmeden direk su almayayım da araya bi rezervuar koyayım, ondan alayım.

energy storage yani, burada su storage gibi analoji kurulabilir.

sen rezervuardan sabit bir debi elde edebilirken, rezervuardaki su miktarı değişebilir. işte senin istediğin debi-musluktan gelen debi kadar. bu ama sana gelen debiyi etkilemez, musluktan gelen debinin ortalamasından fazla istemediğin sürece.

zaten motorlardaki volan da sana ortalama kadar hız verecektir. ne kadar büyük ataletli kullanırsan o kadar az dalgalanır o ortalama etrafında hız.

herhalde anlatabilmişimdir.
  • ron dennis  (02.03.15 22:34:07 ~ 22:35:21) 
Peki bu depolamayi nasil yapiyor? Kama bagli degil mi? Kam hareket ediyor, tekerler donuyor, volan nasil depoluyor?


  • insanlik icin buyuk bir adim  (02.03.15 22:41:58) 
çok ayrıntılı şekilde anlatırım ama sorun tam olarak nedir anlayamadım.


  • basond  (02.03.15 22:44:12) 
volan da hareket ediyor. ortada dönen krankin bir ucunda değil mi? depolamayı ise hızı ve ataletiyle yapıyor. kinetik enerjiyi depoluyor.


  • ron dennis  (02.03.15 22:45:42) 
Iyi ama depolamis olmuyor ki o zaman. Dondugu icin o kinetik enerjiyi harciyor, sadece eylemsizlik kalir o da cok az bir miktar?


  • insanlik icin buyuk bir adim  (02.03.15 22:49:03) 
yoo, kinetik enerjiyi nasıl harcasın? ortada dissipation yok ki?

1/2*I*omega^2 işte? "kendine çekiyor" diyebiliriz en fazla.
  • ron dennis  (02.03.15 22:52:46) 
Kamla birlikte donuyor dedik ya, enerjiyi nereye depolayacak?


  • insanlik icin buyuk bir adim  (02.03.15 22:56:13) 
anlatamadım bari keyword vereyim :(

(bkz: açısal momentum)
  • ron dennis  (02.03.15 23:03:13) 
volan enerjiyi depolamaz krank mili depolar segmanlarda oluşan sürtünmeyi yenmek için yakıt tasarrufu için atalet sağlar ayrıca vuruntuyu da azaltır.

Volan kam miline bağlıdır aynı zamanda yakıt yağ pompasına jeneratöre alternatöre ateşleme sistemine platin vs ya mekanik şekilde bağlıdır bunun sebebi doğru zamanda doğru sıralama ile ateşleme yakıt gönderme vs şekinde çalışmasını sağlamaktır.
  • basond  (02.03.15 23:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.