[]

Misvak kullanmak

Bir suredir dis macunu olmadan dislerimi fircaliyordum. Dislerimi gece sikiyormusum, hassasliklari arttigi icin doktor hassas disler icin dis macunu kullanmami soylemisti. Simdi o hassaslik gecti.

Dis macunu kullanmayi tekrar birakmak istiyorum ama bir yandan da duz fircanin ustune cikmak istiyorum. Misvak baya iyi bir seymis, kullanan var mi hic?Tecrubelerinizi aktarabilir misiniz?


 
Ben misvak ın özellikle özsuyunun birçok faydası olduğunu duymuştum.
Hadiste ümmetine zor gelmeyeceğini bilmem misvak ı emrederdim.benzeri bir ibare var. Tabi bugün için ağzı yıkamak fırçalamak gibi algılayıp diş fırçası aynı işlevde diyenlerde var. Misvak ın ayrı yeri olduğunu savunanlara. Bence daha pratik ve eğlenceli.

  • dunyatuhaf  (02.03.15 22:18:43) 
Merhabalar, misvak mekanik olarak diş temizleme açısından çok etkili bir üründür, özellikle mekanik temizlik dışında içeriğindeki antibakteriyel katkılar düzenli olarak kullanıldığında ağzıda biriken patojen bakterilerin elimine olmasına ve ağız floranızın daha sağlıklı bir hale gelmesine yol açar. Hatta FDI 'ın bile sağlık raporlarında ağız sağlığı için kullanılabileceği belirtilmiştir.

Bugün için modern diş hekimliğinde ağız bakımını çok daha ideal bir şekilde sağlamak için bir çok iyi ürün bulunmaktadır, tavsiyem ağız bakımınızı daha standardize edeceğiniz ürünler kullanmanız yönündedir. Misvak, kullanımı ve ağız bakımındaki yeri ile ilgili şu yazımı okuyabilirsiniz, daha detaylı bilgilendirme mevcuttur:

onurozturk.com

Diş fırçası ve diş ipi kullanmak ise ağız bakımımızın temelini oluşturur, diş macunu ise bir aracıdır, en büyük özelliği temizleme etkisi göstermesi ve çürüklere karşı florür takviyesidir. Diş hekiminizle konuşursanız florür takviyesi için farklı uygulamalar önerebilir fakat fırçalarken kimyasal katkılarından dolayı diş macunu kullanmak istemiyorsanız bu konuda size hak veriyorum ama yine de bir aracı madde kullanmanızı öneririm, bunun için bitkisel özellikli diş macunlarını tercih edebilirsiniz ya da hiç bir şey kullanmamaktansa en azından sıfır katkı maddeli splat diye bir markanın zerobalance diye bir diş macunu var:

www.splat.ru

The first hypoallergic toothpaste for adults. 0% of colors, flavors, and preservatives. Clear gel paste maintains breath freshness for a long time, prevents dental plaque formation, protects teeth from caries and exerts favorable effects on gums due to its innovative formulation.
The toothpaste is free from: flavors, essential oils, colors, preservatives, parabens, surface active agents, triclosan, chlorhexidine, synthetic sweeteners, petroleum products, phosphates, aluminum compounds, and fluorine.

Eğer diş hassasiyetleriniz de başladı ve diş gıcırdatıyorsanız florürlü bir diş macunu kullanmanızı ya da florür takviyesini ayrıca sağlamanızı öneririm. Bunun dışında ülkemizde bulabilirseniz eğer biorepair diye bir ürün var içeriğinde "hidroksiapatit" var ve diş minesini doğal bir şekilde tamir edebiliyor, bu ürünü de deneyebilirsiniz, hassasiyetinizi hızlı bir şekilde kesecektir:

www.biorepair.co.uk

Ayrıca içerik olarak sensodyne'in ürünlerinin içerikleri genel olarak ben de beğeniyorum en azından sodyum lauryl sülfat içermemesi açısından bir çok ürününü, daha güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz:

www.sensodyne.com.tr

Diş Macununda Sodyum Lauryl Sülfat Nedir:

onurozturk.com
  • dronurozturk  (03.03.15 22:40:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.