[]

Uydunet evde sadece 2 odada çekiyor.

Yahu yazın çeken internet son zamanlarda çekmemeye başladı. kendi odamda internete giremiyorum. bin kere aradım bana yavşak yavşak "ee kablosuz çekmeyebilir" dediler. kablolu kullanacakmışım bak bak. ulan ben bunu kablosuz olarak aldım ne demek kablolu kullan. ev dediğim de 2 oda bir salon. sanki şatoda yaşıyoruz anasını satayım.
napacam ben şimdi ne desem arıza kaydı almıyorlar. inatla bir şey yapamayız o konuda diyorlar.

şiddet çare mi?

 
çare router.


  • devilred  (02.03.15 20:37:36) 
@devilred bilal'e anlatır gibi??


  • wild honey suckle  (02.03.15 20:39:58) 
fiziksel olarak çözmeye çalış öncelikle. modemin yerini ve antenlerin konumunu değiştirerek. wireless'ın çalışmasını odada yanan ve salondan ışığını görebildiğin bir ampul gibi düşün. duvarların içinden geçmeyecek ancak yansıyacak, açık kapılardan, koridoarlardan ise geçecek ve çıktığı noktada dairesel şekilde dağılacak sinyal.

Fiziksel konumunu değiştirerek çözemiyorsan problemi, modemi değiştirmek, wireless repeater bir cihaz almak gibi seçenkler denenebilir. Uydunet'in standart cihazı başarısıyla tanınan bir alet değil zira.
  • rygard  (02.03.15 20:41:36) 
daire ikinci katta sokağın girişinde telefon wireless çekmeye başlıyor. evde internet yok paso sokağa çalışıyoruz resmen. bu baya mantıksız değil mi ya?
ayrıca çeken internet bir anda mı bozuldu?

  • wild honey suckle  (02.03.15 20:44:56) 
şöyle açıklayayım.

genelde kullanılan iki ayrı frekans var kablosuz ağlarda.

biri 2.4ghz, diğeri 5 ghz.
5 ghz olan daha kısa menzillidir ancak daha yüksek bant genişliği kullanılmasına izin verir. düşük frekanslı olan katı engelleri geçmede daha başarılıdır (yine de birden fazla duvarda takılır o ayrı)

eğer cihazın bu iki frekansta birden yayına ayarlı ise ve antenlerden biri bozulmuş-gevşemişse, herhangi bir sorun yaşıyorsa, bu ani biçimde mnaruz kaldığın kablosuz alan değişimini açıklar.

Genel olarak kablosuz ağ ile ilgili sorunlarının hizmet aldığın yer ile çok ilgisi yok. tamamen elindeki donanım ile alakalı. bu nedenle öncelikle fiziksel olarak müdahale ederek çözebiliyor musun ona bakmalısın(antenleri kontrol etmek de buna dahil elbette)
  • rygard  (02.03.15 20:56:59 ~ 20:58:46) 
Hocam amuda da kalksan o sorun çözülmez. Muhtemelen netmaster kullanıyorsun. Adamların wifi si çekmiyor ya da kopuyor..

www.bimeks.com.tr

Yukarıda ki ürünü alırsan bir daha sorun yaaşamazsın. Ben öyle yaptım.
  • VazgectimSenden  (02.03.15 21:33:25) 
daha ucuza çözülür belki, hemen 120 liralık harcama yaptırmayın adama. ne ki o modemlerde sorun?


  • rygard  (02.03.15 21:41:38) 
adam değilim ulan ben kadınım!

şaka bir yana cidden yazdığınız şeyin çocuğunu anlamıyorum. pek teknik insan değilim.
  • wild honey suckle  (02.03.15 22:01:10) 
uydunette bu sorun her zaman var. netmaster modemle ilgili evime 4 kere servis geldi, netmaster servisi-uydunet arıza kayıtları arasında defalarca telefon görüşmesi sonucunda : uydunet size ''gidin repeater-router alın'' diyecek. modemleri berbat, bir duvar arkasında bile hız düşüşü yaşatıyor. forumlar bu isyanlarla dolu ama sonuç yok.


  • me gusta  (02.03.15 22:17:17) 
adam kadın ayırmadan cebinizi savunuyorum!

tamam çözüm önerimin son hali; antenleri söküp yerlerini değiştir, olmuyorsa repeater seçelim bütçene göre.
  • rygard  (02.03.15 22:43:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.