[]

Google her şeyi mi kaydediyor yahu?

1 ay önce facebookumu kapattım. Biraz önce duyurunun üst kısmında reklam çıktı karşıma. Facebook hesabı aç aramıza katıl diye. Baktım gerçek facebook cidden. İlk defa facebook reklamı gördüm hayatımda. Napıyo bunlar facebooka ne zamandır girmediğimi görüp reklam çıkartan algoritma mı koymuşlar?

Daha az meta data alan arama motoru yok mu? Yandex nasıl?


 
  • astaroth  (02.03.15 20:24:46) 
Facebook muhtemelen hesabin kapatildiginin onaylandigi sayfaya yeniden pazarlama takip kodu koymustur. Sonra da o kodun bagli oldugu yeniden pazarlama listesini kullanarak AdWords reklami vermistir.

Facebook istemezse Google kendi kendine takip edemez yani. Ha muhtemelen Yandex'in takip kodunu da koymustur zaten :)

Edit: Bu sizin hesabi kapattiginizin anlasilip konuyla ilgili reklam gosterilmesinin arama motoru ile en ufak bir alakasi yok.
  • crown  (02.03.15 20:25:58 ~ 20:30:08) 
bende sürekli çıkıyor o reklam. sözlükte de çıkıyor. hesabımı falan kapamadım hiç.


  • cthulhu  (02.03.15 20:38:47) 
Veri toplanıyor
gmail yazıların
sohbetlerin
konumun
aramalarin
Ilgi alanların
Dinledigin muzikler
tElefin reheberin
Konuşma verilerin
fotoğraf konumları
....
...
..
Duckduckgo ile bunların ustesinden gelemezsiniz. Akliniza gelmeyecek noktalardan veri toplanıyor.

ve bunlar en kaliteli reklamı size sunabilmek için. Kaliteli hizmetleri dr ücretsiz sunabilmek için. Bırakın yapsınlar
  • Frederick Co  (02.03.15 21:11:45) 
Ben de hep facebook login açık olmasına rağmen o reklam çıkıyor bazen.

Google her şeyi kaydediyor bu doğru, ama senin gördüğün reklam daha genel bi reklam.
  • harzem  (02.03.15 21:11:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.