[]

Traş makinesi için tavsiye

Selam tıraş makinesi eksperleri derneği üyeleri. Soruyu yazmadan önce küçük bir arama yaptım ama yazacağım sorunun muadilini bulamadığımdan yenisini soruyorum ilginize teşekkürler. Ben çıkış yönü düzensiz özellikle yanak ve boyun kısmında yan çıkan ve fazla sert olmayan ama düzensiz sakallara sahibim. Bugüne kadar sakal tıraşını kullan at jiletlerle oldum ve en son mach3 e kadar gelebildim. Fakat jiletle yaşanan zaman kaybından ya da tembellikten diyeyim ve suratta bıraktığı traş sonrası beyazlığı sebebiyle artık traş makinesi denemek istiyorum ve tavsiyelerinze ihtiyacım var. Duruma göre sinek kaydı veya ona yakın ve duruma göre de kesme/düzeltme yapabilecek bir makineye arıyorum. Cilt tipim hassas ve yamuk çıkan sakkallar kıl dönmesine veya tahrişe çok müsait. Alınacak makinenin tıraşı ve düzeltmesi iyi olursa, yüzü zımpara kağıdına çevirmeyen tipte ve öğrenciye, yurtta-evde kullanıma uygun olursa çok iyi olur. Bu bilgiler ışığında benim için çok belirleyici olacak tavsiye/önerilerinizi iletirseniz sevinirim.

Not: Soru şekli direk braun cruzer serisini işaret ediyor gibi ama ben alternatifler de arıyorum. Ayrıca hepsi bir arada şeklinde makine yerine tıraş için ayrı kısaltma düzeltme için ayrı makine tavsiyeleriniz de değerlendirilir.. Ve sorumu buraya kadar okuyan siz duyuru gönüllülerine de teşekkürler..


 
selam bende ayni dertten muzdarip bir ademogluydum..
sana bu nedenle pilibisin tiras makinalarini oneriyorum.. gerci zaten cok iyiler bu konuda.. ozellikle sagdan soldan cikan ve duzensiz uzayan sakallarla ilgili jelli olan bir modelini tavsiye ederim..

bu urun oldukca iyi ve kullanisli, fiyati yuksek olsada uzun zaman gonul rahatligi ile kullanabilecegin bir makina olacaktir..
www.pratikev.com

bir de bunun kartuslu olani var bir alt modeli oluyor o da,
www.pratikev.com

ikisinden birini dusun derim..
ayrica tras makinasi kullanacaksan gunluk tras olman lazim aksi taktirde yine yuzun zimparaya donecektir..

bir de su cildinin makinaya alismasi zaman alacaktir hangi makina olursa olsun israrla kullanmaya devam et.. ortalama 40 gunde alisiyor cilt.. git berberde usturayla tras ol ardından makinayla gunluk evde tras olmaya basla..
  • allan quatermain  (21.08.09 16:46:24) 
philips hs8020, hs8040 ya da hs8060. bu uc makina da ayni. ucunden butcenize uygun olani gonul rahatligiyla alabilirsiniz. hs8040 kullaniyorum. cok memnunum.

25mL lik losyonunu yaklasik 1-1.5 ay rahat kullanirsiniz. her sabah tras oldugunuzu varsayiyorum tabii. 4 saatlik sarj ile 40-45 dakika arasi kullanim sagliyor. ustelik dustayken de kullanabiliyorsunuz hani zaman kazanayim derseniz. hs8060 modelinin bir dock u var o da 1.5 saatte sarj ve otomotik losyon dolumu olaylarini gerceklestiriyor ama tabii biraz daha tuzlu.

adamlar yapmis yahu.
  • dahicocuk  (21.08.09 17:20:55) 
filipis iyi güzel hoş. lakin:

birkaç yıl kullandıktan sonra bıçaklarının körleştiğini hissettiniz. o üç bıçaktan her biri 30 lira (idi 3 yıl önce, belki şimdi daha da artmıştır. hadi artmadı diyelim), üçü birden 90 lira. pili ömrünü tamamlayacak, aslında dolu olacak ama sikik bir devresi mi vardır nedir, üstünde servis ışığını yakıp kullandırtmayacak. servise götürüp düzlettimek yok. pilini değiştirecekler, bir o dar da servis masrafı+pil girecek.

2004 mayıs'ta aldım, 2005 nisan'da askere gidene kadar kullandım, eylül'de askerden dönünde ve 2006 yılı nisan'a kadar falan kullandım, ışığını yaktı kaldı öyle. bıçakların körleşmesini boşverdik diyelim. olsun öyle kullanayım diyelim. yok yine de kullanamıyorum. 2 sene sonra elime aldım aleti. kullanım kılavuzunda 2 senede bir servise götürülmeli falan yazıyor (içinde saat mi var mınakoyim bilmiyorum ki). arada deniyorum, keyfi olursa çalışıyor. kapatıp açınca yine çalışmıyor.
  • kibritsuyu  (21.08.09 17:56:29) 
olur mu ya ben kartuslu olanlardan aldim ilk ciktiginda 7 8 yil oldu hala kullaniyorum..
abimde var on yılı gecirdi bi eski modeliyle sakal sertligi falan diyecek olursak cift bicakli jiletten iki taneyle tras olmam gerekiyor berberde bile iki kez jilet degistirirler zimpara kivaminda ve sık sakallara sahip olmama ragmen muk-kemmel bi sekilde kullaniyorum.. filipis derim ben yine de..

  • allan quatermain  (21.08.09 18:34:35) 
alla alla, şekli üç kafalı traş başlığına benzeyen kırmızı bir ışık var ön panelde. onu yakmadı mı sizinki? interaktif ekran diye en pahalısını aldım o yüzden bunlar geliyor galiba başıma.


  • kibritsuyu  (22.08.09 11:17:28) 
KEsinlikle Panasonic'ten başka markaya bakmayınız. Daha ilk traşınızda verdiğiniz paranın karşılığını aldığınızı hissedeceksiniz. Özellikle 13000 devirli olan 8000 serisinden bir model almanızı öneririm. Şimdiye kadar Braun ve Philips dahil bir çok traş makinası kullandım. KEsinlikle Panasonicle karşılaştırılamazlar.

Devir hızlarını karşılaştırırsak: Panasonic>Braun>Philips. Bu sıralam aynı zamanda tahriş yapmama yani memnuniyet sırası da oluyor.
  • 44  (22.08.09 13:13:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.